Bebekte Göz Çapaklanmasında(Konjuktivit) Bitkiler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Hemen hemen her bebekte yaşanan bir durum göz çapaklanması. Aslında biraz sabır durumun toparlanması için yeterli. Çünkü bebek bu dönemde dünyaya alışmaya çalışıyor. Ve bünyesi kuvvetlenip bağışıklığı güçlendikçe mikroplarla yaşamayı öğreniyor. Evet savaşmayı değil yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü tüm vücudumuzda bu mikroplar bir denge halinde bulunuyor. Ve dengenin bozulması da hastalıklara yolaçıyor. Bilhassa bağırsaklarımızda çok çeşitli mikroplar var ve bu mikroplar olmadan yaşayamayız. Bu mikroplar vücudumuzda bulunmazsa ölürüz zaten.

İnsan gün geçtikçe kendini, bilgilerini yeniliyor. Musa bebekte de göz çapaklanması çok oldu ilk 2 ay. Bir gözünde başlıyor sonra bitip diğerine, sonra diğerine vb. Hatta bir ara hiç geçmeyeceğini bile düşündüm. Ancak bunun ilk 3 ay olmasının çok normal olduğunu öğrenince içim rahatladı tabiki. Bu dönemde bebeğimin gözlerine uyguladığım bitkisel ve kadim tıp yöntemleri şunlar oldu.

  1. Bebeğin gözüne anne sütü damlatmak. Anne sütü mikrop kırıcı özelliğe sahip. Hem besliyor hem de hastalıklarında kullanılabilecek ilk ilaç.
  2. Bebeğin gözlerine çay pansumanı yapmak. Kahvaltıda içtiğimiz normal ılık çay suyuyla.
  3. Bebeğin gözlerine rezene çayıyla göz pansumanı yapmak. Rezene göz rahatsızlıklarında çok etkili. Yılan ilkbaharda kış uykusundan uyanınca katarakt tabakasından kurtulmak için rezene yiyip, gözlerini rezeneye sürermiş.
  4. Bebeğin gözlerine papatya çayıyla pansuman uygulamak. Bebek bitkisi denildiğinde ilk aklıma gelen papatyadır.
  5. Bebeğin gözlerini adaçayıyla silmek. Adaçayı bilindiği üzere en güçlü bitkisel antibiyotik.
  6. Bebeğe göz masajı yapmak. Göz kökünden burun köküne doğru.
  7. Bebeğin gözündeki akupunktur noktalarına baskı uygulamak. Bunu bütün göz rahatsızlıklarında uygulayabilirsiniz. Bu noktaları alttaki fotoda bulabilirsiniz.

Bu yöntemleri büyüklerde rahatlıkla kullanabilir. En hassas bebekte kullanılabiliyorsa yetişkinlerde haydi haydi kullanabilirsiniz. Bu arada okurlarımdan ikizlerim için dua istiyorum. İkiz kızlarımın gözleri miyop astigmat çıktı. Kadim-bitkisel tedavileri uygulamaya çoktan başladım bile. Eğer sizlerinde kullandığı göz bozukluğu tedavileri varsa öğrenmek isterim. Dediğim gibi dualarınıza çok ihtiyacımız var.
Goz capaklanmasinda  akupuktur noktalari

Foto Kaynak: kids love acupuncture

2 thoughts on “Bebekte Göz Çapaklanmasında(Konjuktivit) Bitkiler

  1. Allah şifa versin tez zamanda yavrulariniza saadet hn.benimde 6 aylık bebegimde gözünde capaklanma oldu.tevafuk sizde aynı konuyu yazmissiniz.göz egzersiZleri duymustum göz kaslarını geliştirmek için.brz zorlamak gerekiyor sanırım kasları kuvvetlendirmek için.daha detayli bilemiyorum.tekrar geçmiş olsun

    • Teşekkürler Hale Hanım. Ne güzel tevafuk olmuş :) Göz egzersizleri yaptırmaya gayret ediyorum. Ancak okula gittikleri için çokta fırsatları olmuyor. Şimdi tatilde devam ederiz inş.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>