Işınlanan Baharatları Tüketmeyin!

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Işınlama, içerisindeki mikrop-bakteri, küf ve böceklerin öldürülmesi için baharat ve hazır gıdaların radyasyonla sterilize edilmesi işlemidir. Genelde bu işlem baharatlara, dondurulmuş et-tavuk, tahıllara, taze sebze ve meyvelere uygulanıyor. İşlemin yapılabilmesi için çok pahalı aletler gerekir. Bu yüzden çok büyük firmalar ancak bu işlemi yapabilir. Radyasyon verilen gıdanın etikette belirtilme zorunluluğu getirilmiştir. Tabi radyasyon verilipte etiketinde belirtilmeyenler de cabası. Bu işaretin ismi radura ve resmi aşağıda.

Gıdalara, baharatlara verilen ışınlarla direk bitkinin genetiği değiştiriliyor ve bu da bizim bünyemizi tabiki etkiliyor. Yine yediğimiz şey vücudumuzun tanımadığı bir yabancıya dönüştürülüyor. Hep yapılan şey de bu değil mi zaten? Ayrıca vücudumuza aldığımız radyasyon genlerimizi mutasyona yani değişime uğratıyor. Düşünsenize radyasyonlu birşeyden uzak durmak gerekirken biz gıda olarak vücudumuza alıyoruz. Çok korkunç birşey. Yanısıra gıdadaki vitaminin büyük bir oranda kaybına neden oluyor radyasyon.

Peki biz anneler olarak neler yapabiliriz? Tabiki en temel çözüm baharatlarımızı-bitkilerimizi kendimiz toplamalı ve kurutmalıyız. Eğer bunu yapamıyorsak memlekete gidemiyorsak o zaman tanıdığımızdan, kendi köylümüzden temin etmeliyiz. Bunu da yapamıyorsak açık baharat, bitki satın alalım. Çünkü ışınlama işlemi paketlenen ambalajlı gıdalara uygulanıyor.

Meşhur radura işaretimiz işte bu. Ne kadar da masum görünüyor değil mi? Yeşil, çok çevreci bir görüntüye sahip. Siz siz olun bu işaretten kendinizi ve yavrularınızı uzak tutun!
Radura

2 thoughts on “Işınlanan Baharatları Tüketmeyin!

  1. İzniniz olursa radura işaretini ve konuyu linkinizle beraber blogumda paylaşmak isterim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>