Hacı Hediyesi Havlu

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Büyük oğlum Ömer’in Afyon’daki kamptan dönmesi, okulların başlaması, küçük oğlumun okulunun değişmesi ve kış hazırlıklarından dolayı yoğun bir zaman dilimi geçiriyorum. Hatta bu yazıyı iki gün önce yazmayı planlarken bugüne sarktı. Yalnız benim en verimli zamanlarım hep böyle zamanlarım olmuştur, tecrübeyle sabitttir.

Bu ara ilk hacı kafilesi yola çıktı. Bu haberi okuyunca, son yaptığım elişi olan hacı hediyesini eklemek geldi içimden. Hepimiz biliriz ki Hacc’a uğurlanacak kimse hediyelerle uğurlanır ve hediyelerle karşılanır. Hacılar da hediyelerle karşılık verir. Bu havlunun Hacc hediyesi düşünenler için alternatif bir fikir olacağını düşünüyorum. Gül kokulu hacılara, güllü bir havlu :)

Bu kurdele nakışlı havluyu Kaynım ve Yengem’i Hacc’a uğurlayacağım zaman işlemiştim. Siz belki havluya bakınca çok fazla bir anlam veremeyeceksiniz. Ancak benim için oradaki herbir gülün anlamı var. Sepetten düşmüş olan iki beyaz gül, iki Hacı’yı simgeliyor. Aslında yanyana işleyecektim ama simetrik olsun diye bu şekilde yaptım. Sepetteki renkli güller ise Hacılar’ın evde kalan 6 evladını (3 kız, 3 erkek) simgeliyor. Böyle bir enstantane kurmuştum havluyu işlerken. Allah tüm Hacılar’ın Hacc’ını kabul eylesin, bana da nasibetsin inşallah..
hacı hediyesi havlu

Kurdele Nakışlı Hacı Havlusunun Yapım Şekli;

Sepet; yaldızlı iple üç zincir sık iğne, orta kısım direk üstü, ortadan bordo saten kurdele geçirildi.
Güller; 2 cm’lik saten kurdeleyle, katlamalı gül yapım tekniği ile yapılarak havluya dikildi.
Yapraklar; 2 cm’lik yeşil saten kurdele ile yakılarak yaprak yakma tekniği ile yapılarak havluya yapıştırıldı(tabancayla).
Taşlar; işleme bittikten sonra ütüyle yapıştırıldı.

One thought on “Hacı Hediyesi Havlu

  1. Bn balgamı mizacim artmış napabilirim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>