Bebeklerimin İlk Yardım Bitkileri

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Birçok okurum ikiz bebekleri hiç doktora götürmediğimi söyleyince, bebeklerim için hangi şifalı bitkileri kullandığımı merak ediyordu. Ben de bu yüzden ikizlerin hastalıklarında kullandığım şifalı bitkileri bir başlık altında toplamaya karar verdim. Aslında bebeklerime kullandığım bitkileri yazılarımın arasına serpiştirmiştim. Ancak acil olarak arayan annelerin daha hızlı bulabilmesi için böyle bir yazıyı uygun buldum.

  1. Adaçayı: İkizlerde en çok kullandığım bitki tabi ki adaçayı. Neredeyse bütün hastalıklarımızı adaçayıyla atlattık çok şükür. Burunları mı aktı, akıntı burnu tıkayıp öksürüğe mi döndü bu gibi sıradan rahatsızlıklarda adaçayı imdadımıza yetişti. Hem ucuz hem de bizim topraklarımızın ürünü. 100 g.’ı 2-3tl civarında. Hem de aylarca yetiyor. Bizim evde şeker kullanılmadığı için ikizler de öyle alıştılar ve adaçayını şekersiz tüketiyorlar. Tonlarca zararından dolayı şekeri hayatımızdan çıkardık. Şekerin ş’sini bile duymak istemiyorum artık.
  2. Lavanta yağı: İkizlerin bez pişiklerinde kullandığımız bir numaralı ilacımız lavanta yağıydı. En kuvvetli pomatlara taş çıkartır lavanta yağı. Hem de içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan. Artık evimizden bütün merhem-pomat tarzı ilaçlar çıktı. Yerlerini lavanta yağı, kantaron yağı aldı. Lavanta yağı olarakta kendi yaptığım yağı kullandım. Size çok kullanışlı bir fikir vereceğim. Lavanta yağını boş bir roll-on şişesine döküp kullanmıştım. Çok kullanışlı oldu benim için. Hiç elimi yağa bulaştırmadan,kolayca sürebiliyordum. Lavanta yağını yine suçiçeği oldukları zaman sürdüm vücutlarına. Kısa zamanda doktora gitmeye gerek kalmadan atlattılar hastalıklarını. Ayrıca lavanta yağını bir pamuğa sürüp odalarına bırakarakta ikizlerimi sineklerden koruyordum. Aynı zamanda sinek kaçırıcıdır lavanta. Son zamanlarda da kekik suyunu keşfettim. Sinekler toptan evi terkediyorlar artık. Hiç öyle bitkisel yaftalarıyla satılan sinek kaçırıcı sentetiklere tonlarca para ödemeyin. Kekik suyu, kendi vatanımın kekiği. 1 litresini 5 liraya aldım. Senelerce gider bize. Lavanta yağının yapımı için bakınız: evde bitki yağı yapmak
  3. Bebeklerimin ilk yardım çantasındaki bitkileri

  4. Sarımsak yağı: İkizlerin kulak ağrılarında sarımsak yağını kullandım. Müthiş bir ilaç. Yalnız ağrıyan kulağa değil her iki kulağa da uygulanıyor tedavi. 5 gece yatarken 5′er damla sarımsak yağıyla kulak ağrısını geçirebilirsiniz. Sarımsak ve soğan %100 mikrop öldürücüdür. Biraz kokuyor ancak konvansiyonel ilaçların zararlı yan etkileri yerine sarımsağın kokusu mis gibi gelir bana.
  5. Karanfil yağı:İkizlerin diş çıkarma zamanlarını atlatmamız için hızır gibi yetişmişti karanfil yağı. Ağızlarına korka korka sürdüğüm mor jeli çöpe atıp, gönül rahatlığıyla kendi yaptığım karanfil yağını sürmek beni çok rahatlatmıştı. İçerisinde adını bile bilmediğim şeylerin olduğu konvansiyonel ilaç yerine karanfil ve zeytinyağından mütevellit anne eli değmiş karanfil yağı. Karanfil yağını da ben yapmıştım. Ayrıca karanfili de ikizlere değilde 5 yaşındaki oğlum Eyüp’e çok kullandım. Eyüp ishal olunca mutlaka yemekten önce 7-8 tane karanfili yutardı ve ishaline çok iyi gelirdi. Çok fazla hasta olmamasını da ben karanfile bağlıyorum.
  6. Elma sirkesi: Anneme gittiğimizde ikizler sineklerin hışmına uğramıştı. O zamanda da elma sirkesiyle geçmişti sinek ısırıkları. Ayrıca ikizlerin ateşlerini de vücutlarına elma sirkesi sürerek düşürdüm hep. Bildiğiniz gibi ateş, vücudun mikroplarla savaşabilmesi için verdiği doğal bir tepki, olması gereken birşey. Elma sirkesini sürerek yavaş yavaş ateşin düşmesini sağlıyorum. Biraz yükseldi mi tekrarlıyorum. Birkaç kez sürdükten sonra artık ateş kendiliğinden düşüp, geçiyor. Tabi elma sirkesi de ev yapımıydı. Siz alır hazırlardan sürerseniz ona ben kefil olamam. Çünkü hazırlar sentetik kimyasal karışımlardır, fayda yerine zarar bulursunuz. Nasıl yapılıyor derseniz bakınız: evde elma sirkesi yapmak
  7. Kantaron yağı: Yine çocuklarımın yara-berelerinde, sıyrıklarında kullanıyorum. Kantaron yağını da kendi ellerimle topladığım kantaronlardan yapmıştım. Yağların nasıl yapıldığını merak mı ettiniz: Evde bitki yağı yapımı
  8. Ayva Çakirdeği:(Ek 16.11.2012)Meğer bu kadar bitkiyi anlatırken ayva çekirdeğini unutmuşum. İkizlerin ishallerinde ve öksürüklerinde ayva çekirdeği çok faydalı oldu bize. Artık ayva çekirdeklerine bizim evde çöp gözüyle bakılmıyor. Hepsi toplanıp bir kasede tezgahın üstünde kurutuluyor ve minik kavanoza kaldırılıyor. Ayva çekirdeğini bebeklerin rahatsızlıklarında kullanmak için asla kaynatmayın. Çünkü kaynatınca içerdiği faydalı madde olan müsilaj bozunuyor ve etkisi kayboluyor. Bu yüzden Bir bardak oda sıcaklığındaki suya geceden 7-8 adet ayva çekirdeği bırakın. Ertesi sabah süzüp çocuklarınız-bebekleriniz su istediğinde gün boyu içirin. Hem çocuklar ilaç içtiğini bile anlamıyor. İlaç ya da bitki çayı içmekte zorlanan çocuklarınıza bu şekilde ayva çekirdeğinin suyunu çaktırmadan verebilirsiniz. Akşam demleyip sabah içirin, sabah demleyip akşam içirin. Çekirdekleri 2 kere kullanabilirsiniz. Çünkü içinden gelen jelimsi madde gelmeye devam ediyor.

İşte ikizler böyle büyüdüler. Bundan sonra da aynı şekilde büyüyecekler. Şimdi 3 yaş 3 aylıklar. Aslında hastalıkların çoğunun nedeni gıdalar. Bence aslında ikizlerin ne yediğiyle ilgili bir yazı yazsam daha iyi olacak. Çünkü önce hastalıklardan nasıl korunmak gerektiğini bilmeliyiz. Böylece tedaviye de gerek kalmaz. Başka bir yazımda da çocuklarıma ne yedirip ne yedirmediğimi yazmalıyım.

Kendimiz belki tüketim endüstrisinin kurbanı olduk. Her önümüze geleni yiyor ve poşetler dolusu hap kullanıyoruz. Ama çocuklarımıza bunu reva görmeyelim ne olur. Onlar seçici olsunlar ve hastalıklardan uzak olsunlar. Unutmayın ki hiçbir albenili paketli gıda, annenin evde hazırladığının milyonda biri dahi olamaz. Sizin şefkatle, merhametle baktığınız yavrunuz öyle bir paragöz endüstrinin elindeki; bir yandan gıda endüstrisiyle zehirlenen evlatlarımız, öbür yandan tıp endüstrisine mahkum ediliyor. İşte bu kadar acımasız sistemin çarkları. Her doğan bebeğe sömürülecek müşteri gözüyle bakan koskoca acımasız bir endüstri. Bu yazı oldukça uzun olduğu için gıdalarla ilgili yazımı başka zamana bırakarak bu yazımı burada bitiriyorum.

49 thoughts on “Bebeklerimin İlk Yardım Bitkileri

  1. Yazılarınızı okudukça heyecanlandım inanın istediğim bilgiler Allah sizden razı olsun hem bu dünyada hem ahirette güzellikler nasip etsin İnşallah size ve ailenize. Çok merak ettiğim bişi var bebekler hiç mi aşı olmadı standart yapılan aşılar var sanırım sağlık ocakları yapıyo ayrıntılı bilmiyom ama önlem için yapılıyo galiba sıfır aşı mı kastettiğiniz. Hayat koşturmacasında soruma vakit ayırıp cevaplarsanız çok mutlu olurum. Ayrıca evlendiğimde bebekler için sizden destek almayı çok isterim ilerde İnşallah.

  2. Site hakikaten harika umarım iki bebeğime de şifa olur. Bende kendim ilaç kullanmayarak ve çocuklarima aşı yaptirmamakla başladım kimyasallardan uzak durmaya. 19aylik ve 3.5aylik iki bebeğim var onları da kendimizi de zararlı gıdalardan kimyasallardan uzak büyütmek istiyorum. Daha bir saat oldu sitenizi göreli ama yorum yapmak istedim bütün deneyimlerinizi bilmek okumak için heyecanlandim. Bu yüzden size ufak ve sıradan gelen şeyleri de paylaşmanızı isterim çünkü bircogumuz adını bildiğimiz tukettigimiz bitkilerin faydalarıni bilmiyoruz. Ben gerçekten mutlu oldum sitenizi gördüğümde böyle siteler artsın insanlar bilinclensin. Gıdalardaki katkı maddeleri ilaçlar vücudumuzu ruhumuzu zehirliyor kendimizi bu kadar bilgisizce doktorların kucağına atmak gıdaların aldatan tatlarına kaptırmak ne kadar ürkütücü. Teşekkürler bu bilgileri bizlere ulastirdiginiz için.

  3. Merhaba Saadet Hanım, paylaşımlarınız gerçekten çok güzel ilgiyle takip ediyorum. Benim de sizden ricam keçiboynuzu ürünlerini temin edebileceğim güvenilir bir yer. Yani acayip bir piyasa oluşmuş kime güveneceğimz şaşırdık siz daha fazla bilgi sahibisiniz. Yardımcı olursanız sevinirim sevgiler.

    • Merhaba Saniye Hanım. Direk ureticiden, köylüden almanızı tavsiye ederim. Ücreti fazla bile olsa üreticiye destek olalım. hem onlar kazansın hemde biz temiz gıda tüketerek kazanalım.

  4. Merabaa saadet hanim. Oğlum dort aylık. İki aydir egzama sıkıntısı cekiyoruz malesef çok zor durumdayım. Yaraları tüm vücudunu sarmış durumda cok kasiniyo ve yaniyo sanırım. Yavrum geceleri hiç uyuyamiyo ve sürekli agliyo. Ayva çekirdeğinin egzamaya iyi geldiğini duydum nette gezinirken yazilariniza denk geldim. Kantoron yağı yaralara iyi geldi yazmissiniz ayva cekirdegininde iyi geldigini yazmissiniz. Hangisini nasıl kullanmayalım. Yardımcı olursanız com sevinirim. Allah sizden razı olsun.

    • Serpil Hanım çok fazla katkılı gıdalar mı yiyorsunuz? Ya da yavrunuzu neyle besliyorsunuz? Deri rahatsızlıkları karaciğer kaynaklıdır çoğunlukla. Problemin kaynağına inmeliyiz. allah acil şifalar versin.

      • İlgilendiginiz için cok tesekkur ederim. Sadece anne sutuyle bekliyorum bebegimi. Bende katkılı hiç birşey yemiyorum. Aksine çocuğa alerjik olmasın diye yumurta süt ve ürünleri dahi yemiyorum. Defalarca doktora goturduk tüm testler yapıldı alerjik bir durum deilmis. Bebeğim de küçük olduğu için cigerlerine bakilmadi sanırım. Bir suru kortizonlu kremler verildi. Önce bilemeden kullandım bir ay kadar sonra hepsini kestim. Çok pismanim yavruma şimdiden neler yukledim :( bir haftadır aktardan aldığım kantoron yağını zeytin yağı ile karıştırıp kullandım faydasını gordum. yaralarimiz azaldi tamamen bitmedi. Kaşıntısi için napabirim bir bilginiz var mi. Ayva cekirdegi jelinin iyi geldigini okudum bir yerde bugünde onu denemeye karar verdim. Sizce nasıl yapmaliyim. Cevap verdiğiniz için tekrar çok tesekkur ederim. Rabbim tüm çocuklarımıza sifa versin.

        • Birde saadet hanım egzamadan dolayı cocugumu sıcak tutmamam gerekiyordu :( yaralari yaniyo ve yayılıyor. İnce giydirdigim için hemen hasta oluyo kuzum. Burnu akiyo ve bogazi doluyo hemen. Adacayini denedim (günde bir çay kasigi) fayda göremedim sanırım eksik kullandim. Hangi oranda ne kadar vermeliyim. Bebeğim 4bucuk aylık olucak. Şimdiden çok tesekkur ederim.

          • Serpil Hanım size çörekotu yağını tavsiye ederim. Yaralarına sürün, sizde içinki sütünüzden bebeğe geçsin. Hatta çay kaşığı ucuyla ona da verebilirsiniz. İçim acıdı bebeğinize gerçekten, Musa’yla yakın zamanda doğmuşlar. Adaçayından 1 çay kaşığı az gelebilir bebeğiniz büyümüş çünkü. Yarım fincam kadar verin sabah akşam. Gri renkli adaçayı olacak, yanlış bitki olmasın. Adaçayının yaprakları şuradaki gibi olmalıdır: http://www.fiyonk.net/blog/2012/03/05/burun-akintisina-bitkisel-damla-adacayi/ Bazı yerlerde dağ çayı, yayla çayı gibi bitkilerde adaçayı diye adlandırılır. Kastettiğim aktarlarda satılan gri tüylü yapraklı olanıdır. Efil efil kokusundan da tazeliği anlaşılır. Lütfen sonuçtan haberdar edin Serpil Hanım merakta bırakmayın bizi.

    • Yalnız çörekotu yağı katkılı olmaması gerekiyor. Güvenilir bir yerden almalısınız. Soğuk sıkım olmalı. Şu ara çoğu yağlar karışımlı maalesef. Aktarlarda bile çoğu yağlar karışımlı.

      • Hemen cevap verdiğiniz için çok tesekkur ederim. Kantoron ve zeytin yağını bir haftadır kullanıyorum devam ediyim mi birakayim mi? Çörek otunu tanesiyle mi yoksa ezerek mi yapim şimdi yaparsam bir ayda sonuç alır miyim Güneş pek yok. Umarım sonuç alırım ve en kısa zamamda guzel haberlerimizi veririz. Yalnız kantoron yağının bir haftada be faydasını gordum çok sukur Rabbim e. Corek otunu kaşıntı için mi kullanacam

        • Siz bilirsiniz. Gerçek kantaron yağı zaten zeytinyağıyla yapılır. İkisini bir kullanmanıza gerek yok. Çörekotu yağını bence beklemeyin yapmak için. Çünkü size acil lazım. Güvenilirini bulmaya çalışın. Eğer kantorondan fayda gördüyseniz o zaman ona devam edin. Çörekotunu içerek devam edin. İçerden karaciğeri temizlemek için çörekotunu önerdim.

  5. Merhaba Saadet hanım benim oğlum 2 yaşında ve ek gıdaya başladığımdan beri kusuyor dr götürdük endeskopi yapıldı hiç bişey bulamadılar sadece boğazında mantar var dediler ilaç kullandık ama halen devam ediyor şimdi kantoron yağı içinden iyi gelirim boğazına ama dr birşeyi yok diyorlar çocuğumun kusmamasi için ne yapabilirim: (((((

  6. Saadet Hanım sitenizi cok sık ziyaret ediyorum .Özellikle aromatik bitkiler ve sirkeler Altı değişik yağ ve sirke tariflerinizi uyguladım, teşekkürler.Sormak istediğim şey adaçayını iki aylık bebeğime nasıl ve hangi miktarlarda içirebilirim ? İyi çalışmalar. İyiki varsınız…

    • Emine Hanım adaçayını 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı demleyin. Ve bebeğinize birkaç çay kaşığı içirin.

    • Merhaba adacayini 3 gundur 4 aylik ogluma 6saatte bir 1cay kasigi iciriyorum.ancak internette gezinirken cocuklara verilmemesi gerektiğiyle ilgili bir yaziyi okudum.ne dersiniz.yani isin içinden cikamadim kafam karisti tesekkurlerr. uzak yerde yakin komşu

      • Hayır, adaçayını bebeğinize rahatlıkla içirebilirsiniz. Hocamdan aldığım bir bilgidir. Aynı zamanda ben de bebeklerime ve çocuklarıma hepsine verdim. Herhangibir yan etkisini görmedim. Aksine antibiyotikten kurtuldular adaçayının sayesinde çok şükür. Bir de antibiyotiklerin çocuklara olan yan etkilerini düşünün. En zararsız antibiyotiğin bile birsürü yan etkisi var, en fazla 5-10 yıllık test edilmiş, gelecekte ne gibi sonuçlara yol açacağı belli değil. Oysa adaçayını yüzyıllardır insanlar kullanıyor. Tercihi sizi bırakıyorum. Komşudan selamlar.

        • Merhabalar sitenizi tevafuken bulmus bitkilerle hasir nesir acemi ve tedirgin taze anneyim.1.5 aylik bir oglum var.burnu tikali ve geniz akintisi var ve uyutmayan gaz sancilari var.gaz icin rezene kimyon ve muskati denedim ancak sanirim bebegime yaramadi.kustu her seferinde.deneyimlerinizi takdirle takip ediyorum ben bi cocukla bas edemezken siz sanirim 4 cocukla ustelik aktif sosyal hayattan kopmadan bireysel gelisiminizede katkida bulunuyorsunuz.tavsiyelerinizi ve bebeklerle ilgili baska yazilarinizi merakla bekliyorum

          • Siteme hoşgeldiniz Melike Hanım. Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Şu anda düşündüğüm birşeyde hamilelikten itibaren, bebek doğumu, bebek bakımında bitkiler nasıl kullanılır? bununla ilgili yazılar yazmak. Tabi böyle şevklendirici yorumları görünce daha da şevke geliyorum.

  7. bergüzar says:

    saadet hanım merhabalar…inanın yaptıklarınızı ve önerilerinizi gönülden destekliyor ve takdir ediyorum.3-4 aydır ben de organik besinler ve bitkiler üzerine ihtisas yapacak kadar araştırma yapmış bulundum.gayri ihtiyari sitenize rastladım çok memnun oldum.benim de ellerinizden öper 16 aylık toraman bir oğlum var.rutin kontroller için doktora gidiyoruz(aşı vs) her doktor ve sağlık uzmanı illa vitamin kan ilacı kullanmamı şart! koşuyorlar.gelişimi hızlı olan bebeğin vitamine daha çok ihtiyacı olurmuş!türkiyeye ilk geldiğimizde azıcık kan eksikliği çıkmıştı ama zaten bu dönemde çocukların illa ki kan yönünden besleyici gıdalar yemeye ihtiyacı vardır diye düşünüyorum bu nedenle her gün 3 hurma birer kaşık ceviz bal pekmez dut reçeli vs yediriyorum ama doktorlar hala vitamin kullanmam gerektiğini söylüyorlar eşim de onlara kandı o da baskı yapıyor ver ver diye ama ben çikolata ya da şekerli gıda vs kesinlikle yedirmediğim halde maşallah boyu da kilosu da fazla fazla yerinde sizce de bu vitamin ve kan ilaçlarınıvermemeliyim değil mi çünkü ingilterede hiçkimse bana şunu şunu ver demedi burada inanılmaz bir baskı var. bir de saadet hanım ben lavanta yağı yapmak stiyorum ama bu mevsimde zannetmiyorum taze lavanta çiçeği olsun..kuru lavantadan bu yağ yapılamaz mı ki ya da tazesini nerden ne kadara nasıl bulabilirim ayrıca çiçek ve yağ oranı ne kadar olmalı..şimdiden teşekkürler

    • Merhaba Bergüzar Hanım. Maalesef ülkemizde bu konularda ve aşı konusunda çok büyük baskılar var. Ben de ikizlerime d vitamini ve demir damlası kullanmadım. Demir ilacı benim çocuklarımda ishale neden olmuştu. Onları bol bol güneşe çıkardım. Biliyor musunuz bir zamanlar ne denmiş ilaç firmalarının baskılarıyla. Aman anne sütü vermeyin demir miktarı çok az, alın bu demirli mamaları kullanın demişler, annelerin çoğu süt vermeyi kesip mamaya başlamışlar. Ama ardından yapılan araştırmalar anne sütünde demirin fazla olmadığını ancak emiliminin yüksek olduğunu göstermiş. Sağlık sistemi tamamen endüstrileşmiş. Bence siz vicdanınıza sorun, en güzel cevabı o veriyor zaten. Sonuçta insanlar 100 yıldır ilaç kullanıyorlar. İlaçlar keşfedilmeden önce yaşayan insanların hepsinin akılsız, sağlıksız olması gerekiyor ilaç firmalarının değerlendirmelerine göre. Oysaki insanlar hiçbir zaman şimdiki kadar hasta olmadılar. Herhangi bir vitamin eksikliğinde zaten vücut belirti veriyor. Dudak kenarları yaralanıyor. Siz temiz bal, pekmez gibi ürünlerle beslemeye devam edin, hiç korkmayın. Zaten dut pekmezi, hurma demir deposu.
      Lavanta yağını kurusundan da yapabilirsiniz. Aktarlarda bulabilirsiniz gibime geliyor bir bakın. Çiçek ve yağ oranıyla ilgili ev yapımı bitki yağı yazımdan yararlanabilirsiniz. Bu arada siz de tecrübelerini bizimle paylaşarak, annelere çok yardımcı olabilirsiniz.

      • bergüzar says:

        ilginiz için teşekkürler saadet hanım.organik yaşam adına tecrübelerim çok fazla yok ama faal bir araştırmadayım.bunun yanında 2 aydır evimde nerdeyse bürün deterjanları attım diyebilirim sadece banyo ve tuvaletlerde çamaşır suyu kullanıyorum,temizlik adına(çamaşır bulaşık makinelerinde yer duvar cam vs.temizliğinde)sadece sirke çamaşır sodası boraks arap sabunu(bunu da kullanmayı çok istemiyorum ama alternatif bulana kadar işte)limon tuzu kullanıyorum sonuçlarından da gayet memnunum.çamaşırlarım ms gibi bulaşıklarım tertemiz diyebilirim gönül rahatlığıyla.ayrıca şampuanı da hem kendim hem oğlum adına tamamiyle hayatımızdan çıkardık bitek eşim kullanıyor psikolojik olarak ikna olamadı zannımca..ve şunu da canıgönülden söylüyorum hem benim hem oğlumun saçları önceye nazaran daha parlak ve güçlü kesinlikle!saç temizliği için sabun saç kremi olarak da sirke hayli hayli yetiyor bize.şimdilik deneyimlerim bu kadar ama doğal yaşamın ziyadesiyle rahat masrafsız ve huzur verici olduğunu söyleyebilim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>