Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’nü Nasıl Kazanabilirsiniz?

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

environment_tree
2012 YGS başvurularının bitmesine iki gün kaldı. Geçen sene bu zamanlarda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’nde okumaya karar vermiş ve YGS’ye başvurmuştum. Mail adresime gelen e-postalarda da bölümümle ilgili sorular sıklıkla sorulmaya başlanınca, okumak isteyenler YGS tarihini kaçırmasın diye bu konuda yazmaya karar verdim.

Önce bu bölümün ne işe yaradığını anlatayım. Bu bölümde şifalı bitkilerin üretimi ve tedavi maksatlı kullanımı hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Artık sentetik ürünlerin zararlarından dolayı dünyada doğala dönüş var her alanda. Gıdada olsun, kozmetikte olsun, şifa amaçlı olsun herşeyin doğal olanı, bitkisel olanı talep görmeye başladı. Bu bölüm için “Alternatif tıp” terimi de kullanılıyor. Ülkemizde de bir ay kadar önce alternatif tıp resmiyet kazandı. Bu mesleğin ülkemizde önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Gerçi benim bu bölümü okumaktaki en önemli sebebim çocuklarımın sağlığıdır. Onları sentetik ilaçlardan korumak istiyorum.

Türkiye’de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü halihazırda 20 üniversitede okutulan iki yıllık bir bölümdür. Ancak bunlardan 19′u örgün eğitim, 1′i ise Anadolu Üniversitesi’nde Uzaktan Eğitim olarak bulunuyor. Tabi ben çocuklarımla örgüne gidemeyeceğim için uzaktan eğitime başvurdum. Bir de aklınızda bulunması gereken birşey daha; uzaktan eğitimin puanının diğer üniversitelerin hepsinden yüksek olması. Başvuru için yapılması gereken; bizlerin 13 sene önce ÖSS dediği şimdilerdeki ismi YGS’ye girip minimum 285 puan almak gerekiyor. Sınavda YGS 6 denilen türden bu puanı almak gerekiyor. Bu puan türünü etkileyen dersler ise ağırlık sırasına göre %37 matematik, % 33 türkçe, % 20 fen ve %10 sosyal bilimler. Ben sadece matematik ve Türkçeyle kazandım diyebilirim. Birkaç soruda fenden yapmıştım.

Eğer meslek lisesi bölümü mezunuysanız sınavsız geçiş hakkı da var Tıbbi ve aromatik Bitkiler Bölümü’ne. Meslek Liselerinin Cilt Bakımı ve Güzellik, Cilt Bakımı ve Kuaförlük, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri, Kuaförlük-Cilt Bakımı ve Epilasyon, Kuaförlük–Saç Bakımı ve Yapımı, Boya Teknolojisi, Endüstriyel Boya ve Dekorasyon, Endüstriyel Boyacılık, Kimya, Kimya Teknolojisi, Lastik Teknolojisi, Petrokimya, Plastik İşleme, Plastik Teknolojisi, Proses, Sanayi Boyacılığı ve Uygulama Tekniği, Sınai Boya, Bahçecilik, Çay Teknolojisi, Genel Ziraat, Makine, Makine-Tarım Teknolojisi, Peyzaj, Süs Bitkileri, Tarım, Tarım Teknolojisi, Zeytin Teknolojisi, Ziraat bölümü‘nden mezunsanız bu bölüme geçmek için sınavsız geçiş hakkını kullanabilirsiniz. Sınavsız geçiş başvuruları da YGS başvurusu sırasında oluyor. Meslek liselerinden yerleştirme yapılırken ortaöğretim başarı puanları ve mezuniyet yılları da dikkate alınarak yerleştirme yapılıyor.

Şimdilik yapmanız gereken YGS’ye kaydolmak ve sınava girmek. Sınav sonuçları belli olduktan sonra, ağustos ayı gibi tercihler yapılıyor. O zamana kadar ve kayıt süreciyle ilgili merak ettiklerinizi de bir başka yazımda paylaşırım. Sorularınızı yorum kısmına bırakabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar ne yazık ki Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’ne, 2012-13 öğretim yılı itibariyle, yüksek öğretim tarafından öğrenci alınmamaktadır. Bölümü artık ancak örgün olarak okuyabilirsiniz. Biz bölümün son mezunları olacağız maalesef ki :(

One thought on “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’nü Nasıl Kazanabilirsiniz?

  1. azminize hayran kaldım.Allah c.c her şeyi gönlünüzce eylesin,gönlünüzdekileri de hayırlı eylesin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>