Sıcacık Şiş Örgüleri

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Kış iyice soğukluğunu hissetiriyor artık. İmdadımıza tabiki şişle yapılmış sıcacık örgüler şallar, pançolar yetişiyor. Hani tığla yapılanları da var ama şişle olanlar daha yumuşak, daha bir sıcak tutuyor. Tığla olanlar genelde daha delikli, biraz daha görüntü amaçlı, biraz daha yazlık oluyor. Şiş örgüleri ise hem şık hem de sıcacık.

Bu örgüleri bir tuhafiye dükkanında çekmiştim. Fotoğrafları çekeli 2 sene olmuştur. Bu ara sık sık ekleyip bitimeye çalışacağım bu arşivlerimi. Çok hevesliyim. Bitirsem de bir an önce yenilerini çekebilsem. Keşke ben de birgün ekleyecek birşey kalmadı diyebilsem :)

İlk örneğimiz çok şık bir panço. İki renkli iple haroşa olarak örülüyor. Biz önceden ebruli ip derdik ama şimdi akıllı ip deniyor. Bilmiyorum bir farkları var mı? Ön kısmın altlarına boncuk işlenmiş. Arka köşeden başlanıp arttırılarak ön uçta bitiriliyor. Ardından kenarlardan tığla birleştiriliyor. Resimlerin hepsini büyüterek inceleyebilirsiniz. Yeterince büyükler.
örgü panço ön örgü panço arka

İkinci örneğimiz kafes şeklinde örülmüş bir boyunluk. Uzun şekilde örülen kısımlar birbirlerinin içinden geçirilip tekrar örülüyor. Kafes şeklindeki kısım sabit oluyor.
kafesli boyunluk

Üçüncü örneğimiz bir şal. Arkadaşıma doğum hediyesi olarak gelmişti. Lohusa şalı diyebiliriz. Hem krem rengi olması hem lohusalık gibi kadınların kendini sıcak tutması gereken bir zamanda imdada yetişiyor olması açısından lohusa şalı olarak adlandırılabilir. Bu şalın yapımı da en üstteki pançoyla aynı. Şal haroşadan örülmüş. Birkaç sıra düz ip aralarda da sakallı ip örülmüş.
sakallı ipten örgü şal sakallı ipten örgü şal yakından

Son örgü örneğimiz ise yine bir panço. Saç örgüsüyle örülmüş. Uç kısımlara püskül takılmış. Bayan ya da kız çocuğu için örülebilir. Eğer çocuk için farklı pançolar arıyorsanız bakınız: çocuk pançoları 1 ve çocuk pançoları 2
örgü panço

Tagged with 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>