Evde Geri Dönüşüm 3: Pet Şişeleri Değerlendirmek

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Atıkları değerlendirmek için yazdığım önceki yazılar:
Evde Geri Dönüşüm 2: Kola Açma Halkalarını Değerlendirmek
Evde Geri Dönüşüm 1: Poşetleri Değerlendirmek ~Video
Geri dönüşüm fikirleri vermek için 3.konu olarak pet şişeleri araştırdım. Pet şişeleri çöpe atmayıp, yeniden kullanmak amacıyla birsürü şeyler yapılıyor. Yeterki elimizdeki şeyleri değerlendirmek isteyelim. Yapılabilecek o kadar çok ve bir o kadar da değişik şey var ki..

Bu da pet şişeden yapılmış bir kuş besleyici. Bir pet şişe ve tahta kaşıklar yardımıyla kuşları besleyebilirsiniz. İki tahta kaşığı pet şişeyi delerek için geçirin ardından kuşların yemini şişeye dökün. Hepsi bu kadar. İlgilendiğiniz fotoğrafa tıklayarak detaylı olarak incelemeniz mümkün.

Bu plastik şişe de çok güzel bir poşet tutucu olmuş. Alttaki ise hem pet şişe hem de etrafına tığla kılıf örülmüş.

Plastik şişeler diş fırçalık ve poşet kilidi olarak çok güzel düşünülmüş bence.

Yine pet şişelerle yapılabilecek çiçek süslemeleri.

Pet şişelerle yapılmış çocuk oyuncakları. Kurbağa, su aygırı, kaplumbağa, timsah, tavşan ve inek.

Pet şişelerle yapılmış çeşitli işlevdeki kutular. erzak saklama kutuları, fermuarlı kutu, tuzluk-kürdan kutusu, kalem kutusu, elma şekinde kutu.

Pet şişeden yapılmış bir çocuk çantası. Astar olarak pet şişe kesilip kullanılmış. Üst kısım tığla örülmüş. Diğer çanta ise pet şişenin sıcak yardımıyla düzleştirilmesi suretiyle yapılan bir çanta.

Pet şişeden yapılmış kelebekler. Kelebekler perde, buzdolabı ve tavan süslemek amacıyla kullanılmış.

Dekorasyonda kullanılabilecek pet şişe tasarımları. Tavan süsü yıldızlar, peçetelik ve mumluk.

İşte bunlar da pet şişe sanatının en uç noktası olsa gerek. Pet şişeden bir palmiye ağacı ve alt tarafında Miwa Koizumi’nin tasarladığı deniz anaları. Yapılması çok zor gibi görünüyorlar. Ama belki içimizden bu değişik sanata ilgi duyanlar çıkabilir diye eklemek istedim.

Pet şişeden çiçek. Bu çiçekle kemer, kolye ve çantalarınızı süsleyebilirsiniz.

Pet şişeden yapılmış kolye uçları ve küpeler. Daha büyük fotoğraflardan yapılışlarını incelemek isterseniz tıklayın.

Pet şişeden boncuklar yapabilmek için alttaki işlemleri sırasıyla yapın. Yaptığınız boncukları kolye, bileklik yapımlarında kullanabilirsiniz.
pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı pet şişeden boncuk yapımı

Pet şişeden yapılmış iğnelikler. İlk iğnelikler pet şişe kesilip üzeri boncuk boyasıyla boyanarak yapılmışlar. Alttaki iğnelik sandalye şeklinde yapılmış çok emek verilmiş. Ama çokta güzel olmuş. Pet şişeden olabileceği gibi şampuan şişelerinden de yapabilirsiniz.

Sandalye şeklindeki iğnedenliği çok beğendiyseniz altta nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Fotoğraflara tıklayarak pet şişelerden bu muhteşem güzellikleri yapanlara ulaşabilirsiniz.

Tagged with 

23 thoughts on “Evde Geri Dönüşüm 3: Pet Şişeleri Değerlendirmek

  1. hepsi çok güzel hangisini yapacağımı şaşırdım:D :D

  2. ilkay musa says:

    mükemmel şeyler yapılmış ama ben yapamadım yinede emeğe saygım sonsuz

  3. merhaba ya bu şişelerin üstünü ne ile boyadınız acaba hemen bana lazım lütfen stajerim ben ve 3 boyutlu çalışmada şişeden kurbağa ve timsah yapıcam o şişelerin üzerini hangi boya ile boyadınız bana yardım edin

  4. melis olgaçlı says:

    bunlar gerçekten çok ilginç ve güzel …

  5. necromancy says:

    Ne harika bir site. İnanılmaz gaza geldim bende elimdekişişelerden birkaçı ile birşeyler yapacağım. Da.. İçinde minicik bir duyarlılık kırıntısı kalmış biri olarak aylardır mutfağımın bir köşesinde koca 2 çöp torbasında plastik şişeler ve plastik su damacanaları tutuyorum. Hani olurda bir geri dönüşüm noktası görürüm Ankaram’da diye. İnternetten araştırdım, bir sürü bilgiye rastladım geri dönüşüm nedir, nasıl yapılır, neden yapılmalıdır, yararları vs vs vs. diye ancak insanları yüreklendirecek bu bilgilerin yanında bir tane bile Ankara’da şu noktalardaki konteyner’lara vb. götürüp atabilirsiniz yada belediyenin böyle böyle bir hizmeti var arıyorsunuz evinizden alıyor(tamam belediyenin böyle bir hizmetiçok ütopik oldu bende biliyorum ama hani belki utandırırlar şaşırtırlar beni diye araştırdım) gibi bir bilgi aradım durduysamda bulamadım. Bir vakit Teknosa Tunalı şubesinde minicik kutular gördüydüm gerş dnüşüm için ama herhalde 2 koca çöp poşeti dolusu atığı Teknosa’ya bırakamam.. Hani ben mutfağımın bir köşesini aylarca buna ayırmayı ve 2 koca çöp torbası dolusu şişe ve damacanayı taşıyıp atmayı göze almışken, zaman ayırıp kapaklarını ayrı bir poşete, şişeleri ayrı çöp torbalarına koymuşken sanırım en sonunda kapının önüne koyacağım onları… İşte bu nedenle içimde minicik bir duyarlılık kırıntısı kaldı… İşte bu nedenle çoğu insanda ‘amaan boşver’ci toplumu oluşturuyor. Belediyeden ne hizmet alıyoruz ki vatandaşımız öküz ya da hödük olmasın…?

  6. bahar... says:

    …hepsi çok güzel ama bizim yapabileceğimiz ve sorunlara çözüm olabilecek tasarımlar olsaydı bana fikir verebilirlerdi. ve ben de ödevim için tasarım yapabilirdim en azından yarın yine gireceğim. inş. bişeyler bulabilirim ki ödevimi yarın vermem lazım nese ben de başka sitelere bakarım…

  7. ben bu siteyi cok seviyorum

  8. sevinçkök says:

    tek kelimeyle süper.yapanların eline ama özellikle aklına sağlık.bunları düşünüp hayata geçirebilmeleri büyük başarı

  9. yha çok güzel seyler war elinize sağlık

  10. ne yazacağımı şaşırdım.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>