Selanik, Yalancı Selanik ve Değişik Bir Örgü Örneği

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

selanik örgüsü selanik örgüsü yakından
İşbu atkı olarak başlanılan selanik örgüsü, yanlardan bilinmeyerek ilmek kesildiği için bebek lifi olmasına karar verilmiş, ardından kayınvalide tarafından “ipliğin ziyan edildiğine” kanaat getirilip sökülmüştür.

Yani kısaca; üstteki çok severek ördüğüm atkıdan bebek lifine dönüşen örgüm artık yok. Selanik örgüsünde acemi olunca sonda kalan 2 ilmeği nasıl örsem derken, ipi öne almadan iki ilmeği birden örünce, işte yukarıda gördüğünüz sonuç ortaya çıkmıştı. Sonra biz de komşumla birlikte oğlum Eyüp’e yumuşak bir lif olsun dedik. Kısacası atkı benim acemiliğimin, lifte kaynananın azizliğine uğradı :)))

Kayınvalidem çok geçmeden selanik örgüsünü komşumdan öğrenmeye başladı. Sonra hızını alamayıp yalancı selanik ve ismini bilmediğim resimde gördüğünüz iki renkli örgüyü de öğrendi. Tabi fırsat bu fırsat ben de öğrendim.

Selanik örgüsü ile ilgili video için bakınız:selanik örgü videosu. Selanik örgüsü gerçekten çok yumuşak ve de epey iplik yiyen bir örgü türü. Çoğunlukla atkı ve bere yapımında kullanılıyor. Zamanla sarkma gösterebiliyor. Daha detaylı bilgi için bakınız selanik örgüsü. Selanik örgüsünü sıcak olmasını istediğiniz örgülerinizde, kazaklarınızda da kullanabilirsiniz.

yalancı selanik örgüsü örgü örneği

Yalancı selanik örgüsü görüntü olarak selaniği andırıyor. 3 düz + 1 ters şeklinde örülüyor. Ama kenar ilmeklerde şaşırabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken örgünün arka kısmında direğin üstüne geldiyseniz 1 ters örün, diğer kısımlarda düz. Kurmakta zorlanırsanız ilk sıralarda haroşa örebilirsiniz. Yalancı selanikle kazak, eldiven, atkı gibi istediğiniz bir örgüden örebilirsiniz. Alttaki yabancı arkadaşların; atkı ve parmaksız eldiven örnek fotoğrafları size fikir verebilir.

charrua by simplethingsuask Moss rib wristwarmers by kpknits1

Gelelim diğer örgüye. Bu örgü yabancıların yıldız dediği örgü modeline çok benziyor. Yalnız onlar 4 sırada örüyor. Biz iki renkle ördük. İki sıra halinde örülüyor.

  1. İlk sırada bütün ilmekleri ters örün.
  2. İkinci sırada -yeşille örülen kısım- ilk ilmeği düz örün, sonraki 3 ilmeğin 3′ünü bir düz örün, ilmekleri şişten çıkarmadan ipi öne alıp, öndeki 2 ilmeği birden düz örün. Bu şekilde ikinci sırayı tamamlayın.

Tagged with 

4 thoughts on “Selanik, Yalancı Selanik ve Değişik Bir Örgü Örneği

  1. cok güzel olmus ellerine saglik

  2. ilk paragraflarda sanki bir stand up metni okur gibi oldum. cem yılmaz bunu mutlaka kullanmalı.

  3. ben bu siteye selanik örgünün yapılışının videosuna girdim ama video yok vermiyo gıcık kaptım haa :S

  4. Ilk paragrafina pek guldum, ziyan olduguna kanaat getirilip sokulmustur ha. :) Masallah sen bu orgu isini de cok guzel ogrendin, bizlere de anlatiyorsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>