Makrome İpinden Örgü Çanta

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Düz örgüyle kolayca yapılabilecek bir çanta. Düz olarak örülmüş, kullanılan ipler ve boncuk yardımıyla süslenmiş. Yapılışa gelince:

  1. Makrome ipi ve kartanesi ip beraber kullanarak, düz örgüyle çantayı örmeye başlanmış.
  2. 10 sıra kadar örüldükten sonra ortadaki 23 ilmek yalnız makrome ipiyle örülmüş.
  3. Bu şekilde bitirilip sap kısmında makrome ipiyle düz örgü örülmüş.
  4. Son olarak düz ve çiçek yaprağı şeklindeki boncuklarla süslenmiş.

Örgü Çanta ön Örgü Çanta arka
Birden çantanın anlatımına geçince şaşırmış olabilirsiniz. Ben de bu kadar aradan sonra ne eklesem diye çok düşündüm. Ve kendimi affettirebilmek için bu şık çantayı buldum arşivimde. Çanta yeni evli bir arkadaşa düğün hediyesi olarak getirilmiş. Ben de bir misafirlikte görünce fotoğrafladım.

Ne yaptım bunca zamandır. Bir atkı örmeye karar verdim. O yüzden elimdeki iş bitsin diye Hacer’e ördüğüm karyola takımının yastık kenarlarını örüp, takımı bitirdim. Sonra -annemizin olmadığı- bu bayramda Hacer’le biraraya gelince kurdele nakışı işledik bir havluya ama tam bitmedi. 1-2 rötuş yapmam lazım. Ardından örgü denemeleri yaptım. Bayağı uğraştım, ördüm-söktüm, ördüm-söktüm. Sonra sıkıldım ben bununla bu kadar uğraşana kadar birsürü dantel örerdim deyip, geçenlerde yabancı bir kitapta rastlayıp çok beğendiğim bir havlu kenarını ördüm. 1 günde 1 kenarı bitirdim. Havlu kenarını bitirince tekrar örgüye merak saldım. Selanik örgüyü örmeyi denedim. Bakalım eğer bunun söküp örmelerinden de bıkarsam, bundan sonra Hacer’in kurdele işlemem için elime tutuşturduğu bir masa örtüsü var herhalde onu işlerim. İşte güya örgü öreyim dedim ama örgüden başka herşeyi yapmışım.

Amaç: Bir atkı örmek.
Sonuç: Kurdele nakışlı bir havlu ve dantel havlu kenarı.

Umarım amacıma ulaşabilirim. Eğer başarabilirsem ilk örnekli örgü denemem olacak.

One thought on “Makrome İpinden Örgü Çanta

  1. güzel bir çanta.düz modeller her zaman kullanışlı oluyor.istediğin gibide süsleyebiliyorsun..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>