Ders 12: Kurdele ile Minik Gül Yapım Tekniği & E.G 53 Kurdeleli İğne Oyası ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Nigar’ın gönderdiği bu güllü oyayı eklemek üzereyken yapımıyla ilgili bu videoyu da bulmam çok güzel denk geldi. Bu oya örneğinde yok yok. Hem boncuk var, hem kurdele var, hem de iğne oyası. Bu aralar epey moda olan bir oya. Nigar bu aralar bu örnekten dışarı epey yapmış. Eğer okurlardan da isteyen olursa yapabileceğini söyledi. Bu yazıya yorum bırakarak isteğinizi belirtirseniz Nigar’ın mailini ulaştırabilirim. Aşağıdaki videoda bu gülün kumaş üzerinde yapımı gösteriliyor. Üstteki oyanın güllerinden yapabilmek için aynı tekniği kumaş kullanmadan uygulamalısınız.
kurdele nakışı + iğne oyası
Aslında bu gül yapım tekniğini uzun zaman önce vermek istemiştim. Hatta sırayı bozmayıp tomurcuk ve gonca yapım tekniklerini verdikten sonra minik gülü göstermek istiyordum. Ne olduysa o tekniğin videosu yerine direk katlamalı gül tekniğinin videosunu çekmişiz. Herşey de bir hayır vardır, bu aralar onu da çekerim derken, efendim bir arkadaş bizden önce davranıp, minik gülün yapılışını videolamış. Demek ki bize başka tekniklerin videolarını çekmek düştü.

Bu gülün bir diğer ismi de hasta gül. Bu minik gülün yapımında 4 ya da 7 mm kalınlığında kurdele kullanabilirsiniz. Daha kalın kurdele kullanırsanız ve daha fazla teğel alırsanız, daha iri güller elde edersiniz. Teğelleri birbirine daha yakın alırsanız daha minik güller, uzak alırsanız da daha büyük güller elde edebilirsiniz. Eğer kısa aralıklı teğelle başlayıp, uzun aralıklı teğelle devam ederseniz daha farklı bir görüntü yakalayabilirsiniz. Daha kısa kurdele kullanırsanız yapacağınız güller tomucuk görüntüsünde olur. Teğellerinizi kurdelenin bir sağından bir solundan alarak yaparsanız daha sivri yapraklar elde edebilirsiniz.

  • Kurdeleli iğnenizi kumaşın üzerine çıkarıp, kurdeleyi kumaştan 3cm kadar ileride tutup, bir kere iğneye dolayın.(Tomurcuk yapımındaki gibi, fransız düğümü ya da kolonial düğüm de deniyor.)
  • Ardından kurdeleyi diğer elinizle sıkıca tutarken, kurdelenin içinden zikzak şeklinde kurdelenin iğneyle teğel alın. Yani iğneyi kurdelenin bir altından bir üstünden geçirip, kurdeleyi kumaşa en yakın kısmına kadar teğelleyin ve iğneyi kumaşın üzerine çıkardığınız yerin hemen yanından kumaşın altına geçirin.
  • İğneyi alttan düzgünce çekin. İsterseniz ortasına boncukta işleyebilirsiniz.


ek 05.03.08: Eklediğim ikinci videoda ise aynı gülün düğüm işiyle yapılanını izleyebilirsiniz.

22 thoughts on “Ders 12: Kurdele ile Minik Gül Yapım Tekniği & E.G 53 Kurdeleli İğne Oyası ~Video

  1. bu sitede harika göz atmanızı tavsiye ederim

    .http://hobielemegiigneoyasi.blogcu.com/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>