Kurdele Nakışlı Havlu: Gül Ağacı

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Kardeşim Hacer’le son zamanlarda işlediğimiz kurdele nakışı, bu meşhur gül ağacı oldu. Eşimin yeğenlerinden Belkıs için işlediğim son kurdele nakışı havluyu burada görmüştünüz. Bu gül ağacı işlemeli havlu da Merve’nin olacak. Merve o zamanlar en güzel işli havluyu O’na yapmamı istemişti. Bakalım beğenecek mi? Çünkü henüz Merve de görmedi havlusunu. O da eğer siteme bakarsa ilk defa görecek.

gül ağaci gül ağaci detay

Gül ağacının örneğini “flores de la A a la Z” isimli kitaptan aldık, ondan esinlendik. Ama gördüğünüz gibi birebir aynısını yapmadık. Elimizdeki kurdeleleri değerlendirdik. Havluyu tam ortalayıp gereken ölçümleri yaptım. Alttaki örnek resmini bilgisayarın ekranında büyükçe açtım, havluyu üzerine yerleştirip, dalları uzatarak havluya şablonu yarım-yamalak çizdim. Her zamanki gibi sap işlerini Hacer’e -zaten geriye birşey kalmıyor :)- yaptırdım. Diğer kurdele işlerini çoğunlukla ben yaptım.  Başka yerlerde görüp beğendiğimiz gibi gülleri de boyutlu bir şekilde yerleştirmeye çalıştık. Farkettiyseniz güllerin hepsi farklı bir yöne bakıyor. Bu yön verme işlemini dikerken yaptık. Gülü vereceğimiz yöne doğru çevirip, karşı tarafından bir yaprağı da alarak diktik. Bir de bizim yaptığımız gül ağacına alttaki örnekteki gibi diken işlemedik. Bizimki dikensiz bir gül ağacı oldu.

gül ağacı örneği

Malzemeler:

  • Simli ip
  • 2 cm’lik bordo kurdele, güller için 
  • 1 cm’lik açık ve koyu pembe kurdele, tomurcuk ve goncalar için
  • 1 cm’lik yaldız kurdele, yapraklar için 

Kullandığımız teknikler ise şöyle:

  • Dallar için sap işi, ağacın gövdesinde ise sap işini sık bir şekilde uyguladık.
  • Yapraklar için yaprak tekniği.
  • İrili – ufaklı güller için katlamalı gül yapım tekniği, 
  • Tomurcuklar için tomurcuk tekniği.
  • Ortadaki gülün altında gördüğünüz goncaları ise ben uydurdum. Tomurcuk tekniğinde iğne kurdeleye bir kere de dolanırken ben 4 kere dolayıp battım. Biraz zor oluyor ama duruşu çok güzel.

Bütün tekniklerin videolarını sağ sütunda “kurdele videoları” başlığı altında bulup seyredebilirsiniz.  Bu aralar videosunu çekeceğim birkaç teknik daha var. Takipte olun derim.

Sitedeki diğer kurdeleyle işlenmiş havlu örneklerini, havlu işlemek isteyenler için aşağıda sıraladım.

kurdela nakışı havlu kurdele işi havlular

bayram hediyesi 1: laleli havlu ve kese

bayram hediyesi 3: çiçekli havlu ve kese

laleli ve güllü havlu

Çiçek Buketi Havlu

E.G. 35: Kalpli Havlu

E.G. 39: Çelenk İşli Havlu

Çiçek Buketi Havlu

E.G 43:Kurdele İşli Havlular

e.g. 29: kurdele çiçekli havlular

22 thoughts on “Kurdele Nakışlı Havlu: Gül Ağacı

  1. ben bir çocuğum annem için bakıyorum
    hemde erkek çocuğu

  2. aslında güzel ama daha fazla örnek yayımlansa daha ii olurr…..tşkkrler..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>