Bir Çırpıda Yapılan Şal

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

İngilizce’de oklava örgüsüne süpürge sapı örgüsü ve ya kısa sürede yapılan örgü deniliyor. Herhalde oklava bize has birşey olduğu için onlar da oklavanın yerine süpürge sapı kullanılıyor. Değişik medeniyetler de bu tip benzerlikler bulup çıkarmak gerçekten çok hoşuma gidiyor. Ben de kısa sürede yapılan bu örgüye yukarıdaki başlığı yakıştırdım. Şalı komşum Maşide Abla kızının öğretmenine örmüş. Renk ve ve örnek çok uyumlu olmuş gerçekten.
Yapılışı:

  • Şalı örmeye omuz kısmından başlayın. Uzun bir zincir (~310-320 civarı) çekip üzerine 62 adet oklava örgüsü yapın.
  • Örgüleri her sırada 2 azaltıp, ta ki 2 oklava örgüsü kalana kadar devam ettirin.
  • Omuz kısmının ibibiğini geçin.
  • Ardından püskülleri takın.

şal şal detay
Oklava örgüsünün yapımını merak edip öğrenmek isteyenler bakınız:oklav örgüsü. Önceden yayınladığım şallara daha rahat ulaşabilmeniz için aşağıya sitedeki şalların linklerini ekliyorum.

e.g. 20: çilek şal
çiçekli şal
yazlık şal
örümcekli şal
kolay ve şık bir şal
köprü şal 

Sitede çok aranıldığını bildiğim için, komşumun kızına ördüğü örgü modelleri; etek-kazak takımı, hırka ve kazakların fotoğraflarını da çektim. Onları da en kısa zamanda paylaşmak ümidiyle..

Not: Oklava örgüsü tekniğini kullanarak kendinize ve çocuklarınıza atkılar, battaniyeler, yelekler, bolerolar, şapkalar ve çantalar da örebilirsiniz. Ben de oklava örgüsü ile örülmüş modeller buldukça göstermeye devam ederim.

22 thoughts on “Bir Çırpıda Yapılan Şal

  1. firuzan merhaba.
    Sol taraftan bir üst sıraya geçince en baştaki oklava örgüsünün üzerine doğru, birkaç zincir çekip ileriye doğru batın, bunu motifi atlayana kadar tekrarlayın. Diğer motife gelince normal oklava örgüsüne devam edin. Umarım anlatabilmişimdir.

  2. şalınız çok harika olmuş bende yapmak istiyorum ama nasıl kesildiğini anlayamadım daha açık yazarsanız sevinirim.kolay gelsin.

  3. slm ben fatma benimde dantel örneklerim var

  4. merhababen yorum yazıyorumama yayınlanmıyor yardımcı olurmusunuz.

  5. merhaba yine ben mail adresinizi yazarsanız bendeki modelleri sizlerle paylaşmak isterim,kendime ait blogum yok.Benim mail adresim side çıktımı bilmiyorum ama neyse herkese iyi akşamlar

  6. nesense hep sizin yayınladığınız modeller hoşuma gidiyor.zevler uyuşuyor herhalde. bu şalda çok hoş yapmayı planlıyorum inşallah. ben eşimin görev icabı şırnaktayım örgüyle zaman geçiriyorum.bende olan modellerin resimlerini size göndermek isterim mümkünmü bilmiyorum ama; beğenirseniz yayınlarsınız.sevgiler

  7. bu şal için kaç yumak ip gitti yada kaçyüz g. öğrenirseniz çok sevinirim 6 nın katlarımı çalışılmış yoksa 5 inmi

  8. merhabalar beni bloglarla tanıştıran iyi yürekli olduğuna inandığım insan sevgili ablam elinize sağlık.size garip bir sevgi duyuyorum ve bunları yazmak istedim umarım samimiyetime inanmışsınızdır sayenizde kurdele nakışını öğrendim. ve bunları yeni açtığım blogumda kısa zaman sonra yayınlayacağım.sizi de bloguma beklerim..

  9. gerçekten çok güzel duruyor.burada da çok moda bu şal.ben daha yapmadım.istiyorum aslında.yelekte çok yapıyorlar.fikir olsun sizlere

  10. canım çok güzelde örmüş Maşide hanım. öğretmen hanım da güle güle kullansın. öyle çabuk biten cinstense tam bana göre ya nasip diyelim. çünki ipim yok almam gerek ilk fırsatta.

    • sal harika olmus ama kesmeleri yapamadim tekrar nasil kesildigini yazarmisiniz cok tsk ler

      • merhaba ilknur
        kesmeler için ilk yuvarlağı komple sık iğneyle doldur sonra oklavaya geçirmeye başla. Yine son yuvarlağı da sık iğne doldur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>