Ömer’in İlkokuma Maceraları

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

-Anne unu ele.

-Nineme un eletme

“Anne burada niye öyle söylemişler? Niye ninesine un eletmemiş?”

“Çünkü ninesi yaşlı olduğu için yorulmasın diye öyle söylemiş.”

“Hıııı”

“Hadi devam et bakalım.”

-Lale annemi tara.

-Ama ninemi tarama.

“Anne niye ninesinin saçını taramayacakmış.”

“?…….?:)”.

Ömer el yazısı yazmayı öğrendi. Şimdi de verilen okuma dizisindeki kitapları öğrenmeye çalışıyor. Yukarıdaki pasajlar o kitaplardan alıntı. Her ne kadar öğrendikleri harflerle ilgili verilen cümleler çok manalı olmasa da, Ömer ister istemez manalarını anlamaya çalışıyor. Olumsuz cümlelerde yapılan haksızlıklara tahammül edemiyor. Acaba bu tip cümleler çocukların bilinçaltında nasıl yer ediyor? Çocuğumun hatırlayacağı şeyler, benimkiler gibi masumane “Ali ata bak”, “Ömer mısır sever” cümleleri yerine; ninesini taramayan, arkadaşını çekiştiren, arkadaşlarıyla paylaşmayan Ela’lar Lale’ler mi olacak acaba?

-Lale’yi, Ela’yı ara, Talat’ı arama.

-Anne Erol’a elma verme, Erol terli.

7 thoughts on “Ömer’in İlkokuma Maceraları

  1. Ali Nafiz YAZAR(Sınıf Öğretmeni) says:

    Sormayın elde mevcut kısıtlı seslerle gün boyu o kadar komik cümleler kurmak zorunda kalıyoruz ki. Çok gülünesi cümleler çıkıyor bazen ortaya. Bazen de sizinle aynı kaygıyı paylaşmıyor değilim acaba bu absürd cümleler çocuğun bilinçaltında yan etkiler yaratır mı diye düşünmeden edemiyorum.

  2. Aysel Kilinc says:

    Merhaba Saadet,
    Oğlun çok güzel resim yapmış. Oyuncağı bile yapılabilir. Devamını bekliyoruz. Selamlar Aysel

  3. Çocuk eğitiminin daha eğlenceli olması gerektiğini düşünüyorum. Anlamsız cümleler derslere ilgilerini kaybetmelerine neden olabilir.

  4. Merhaba! 1.sınıf öğretmeniyim. Örnek verdiğiniz tümcelerin hangi kitapta olduğunu bilmiyorum. Ancak verdiğiniz örnek tümcelerin anlam yönünden olumsuz olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza okuma yazma öğretirken duygusal yönden incinmelerine izin vermemeliyiz. Önerim çocukların okuma alıştırması için verilen kitapları önce kendiniz okuyun, size uygun gelmeyen kitapları çocuklarınıza sunmayın. Sevgiler.

  5. “Ali atabak, Ömer mısır sever” lere nooldu. ama sevdim bunlarda güzel. kolaylar gelsin size bakalım….

  6. merhaba sitenizi arada ziyaret ediyorum.. bwgwndigim bir site.. Emekleriniz cok guzeş.. ellerinize saglik.. yazmis oldugunuz bu yazida cok ama cok haklisiniz.. kitaplarin eski masumiyeti kayboldu maalesef.. pozitif bbeyinler yerine negatif beyinler isleniyor egitim sistemimizde diye dusunuyorum.. veliler olarak bu konuya egilmedikce de, kitaplar surekli yenilenecek cok gerekliymis gibi ve durum belki ilerde daha da kotulesecek.. mesela talat tokat at, lale talata sut verme, onunla oynama, agla talat agla gibi =)
    trajikomik ama boyle olacak gibi …
    insaallah anneler olarak en kisa zamanda bir uyanis soz konusu olur herkeste

  7. kolay gelsin.niye ortalarda yoksun belli.ömer fazlasıyla vaktini alıyor galiba..
    ama arada bi uğra be canım..
    bu see çocuklar el yazısıyla çok zorlandılar.seeye bizde yaşıyacağız bakalım ne olacak..
    neyse kendinize iyi bakın..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>