e.g. 27: lavanta torbaları

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

bir haftalık hastalık istirahatinden sonra sitede birikmiş onaylanması gereken yorumları ve mailimde birikmiş mailleri okumak gerçekten güzeldi. ayrıca okunacak birsürü yazının olduğu bloglarda cabası. interneti biraz özlemek lazımmış demek ki. yalnız birşey var ki iyileştikten sonra bilgisayarın başına oturmakta çok zor..
bahsettiğim nursen hoca’nın lavanta torbaları da bunlar. uzun zamandır eklenmeyi bekliyorlardı. bu haftayı da “elinizden gelenler” haftası ilan etsem fena olmayacak. çünkü elimde oldukça örnek birikti. lafı fazla uzatmadan nursen hoca’ya bırakıyorum.
lavanta torbaları 2 lavanta torbaları 1

* ilk fotoğraftaki mor çiçeklerde dallar sap işi. yapraklar saadet hanım’ın gösterdiği yaprak tekniği ile yapılıyor. tomurcuklar ise kurdeleli iğneyi kumaşın altından üste çıkarın, kurdeleyi iğneye iki defa dolayıp çıktığınız yere çok yakın bir yere batın. kurdeleyi tutarak alttan iğneyi yavaş yavaş çekin. buna da tohum işi deniliyor (bakınız). aynı işlemi mimozada da uygulayın.
* çiçekli olanda (ilk fotoğrafta soldaki) ise çiçekleri ayrı ayrı yapıp diktim. 20 santim kestiğim kurdelenin iki ucunu diktim. alt sırayı teğelledim ve büzdüm, diktim. yapraklar yaprak tekniği, dallar sap işi.
* ikinci fotoğraftakiler, kalan tüllerden lavanta torbaları. ama siz bunlardan yatak örtüsü de yapabilirsiniz. tüllerin üstündeki çiçekleri işleyin, altını astarlayın ve sadece siz de olan bir yatak örtünüz olsun. bu çiçeklerin ister yaprak tekniğiyle, istersenizde düz batım tekniğiyle yapabilirsiniz.

düz batım tekniği:bu teknik papatya yapımında kullanılıyor kurdeleli iğneyi alttan üste geçirin araya bir kalem koyun kalemin üstünden çıktığınız yerin tam karşısına batın ve alttan yavaş yavaş çekin. yapan herkese kolay gelsin.”

sanırım nursen hoca etraflarına tığla boncukta işlemiş. onu da ben söyleyeyim. ellerinize ve kaleminize sağlık hocam!lavanta torbası

Tagged with 

20 thoughts on “e.g. 27: lavanta torbaları

  1. I saw your post and its really good. Well done!

  2. ben de kendi çapımda bişiler yapıorum ama amatör olarak;kursa falan gidemedim,vaktim olmadı daha doğrusu,kurdele nakışı havlular yapıyorum,şimdi de bir seccade yapmak istiorum ama bir örnek bulamadım ;acaba bana bir kaç örnek gönderebilir misiniz?:) teşekkürler…
    ellerinize sağlık,hepsi çokk hoş…

  3. ayşe nisa says:

    ellerinize sağlık,her şey güzel olmuş, kurdele yapya yeni başlamış biri olarak çok yardımcı oluyorsunuz,

  4. Nursen Türksoy says:

    Nazan hanım bana email atarsanız size yardımcı olabilirim.

    Nursen Türksoy

    nucumturk@yahoo.com

  5. MERHABALAR
    BEN KINA GECEM İÇİN O KESELERDEN SATIN ALMAK İSTİYORUM
    LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

  6. merhaba nesrin hanım
    size faydalı olabildiğime çok sevindim. eğer gruba üye iseniz kurdele nakışı örnekleri orada bulabilirsiniz.

  7. Merhaba Nursen Hanım ve Saadet Hanım yaptıklarınız çok güzel.

    Lütfen bana yatak örtüsü işleyebilmem için işlenmiş veya örnek resim bulabilirmisiniz? Ben de katlamalı gül yapıp bebek yeleği üstüne diktim, sayeniz de çok güzel şeyler öğreniyoruz.Teşekkür ederim.

  8. Selda (taktakıştır) says:

    Gerçekten çok güzel olmuş. Sağolun paylaştığınız için. Ayrıca geçmiş olsun.
    Sevgiler

  9. Nursen Türksoy says:

    Sevgili Eylül
    Kumaşlar tül perdelerden artan kumaşlardan tülün üstündeki desenin üstüne işledim.
    Baştaki üç tanesi bir arada olanlarda perdelik kumaş Sevgiler.
    nursen Türksoy

  10. hepsi birbirinden güzel olmuş yapandan Allah razı olsun ellari dert görmesin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>