2006′nın ilk mimi: “en pratik”

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

2005 benim için oldukça renkli geçti. blog sayesinde birçok arkadaşla sanalda olsa tanışma imkanım oldu. günlük hayatta tanışamayacağım kadar uzak yerlerden, her ne kadar yüzlerini görmesem de sıcaklıklarını hissettiğim arkadaşlarımla. 2006 için iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim. dilerim herşey gönlünüzce olur.

blog sayesinde tanıştığım, hatta telefonla da görüştüğümüz arkadaşım nagihan gene faydalı birşeye adım atmış ve bir mim başlatmış. bu mim şu ana kadar cevapladıklarımın en yararlısı olacak bence. sevgili nagihan 5 pratik bilgimi paylaşmamı istemiş. iyi ki daha fazla istememişsin nagihan, bunlar bile zor geldi aklıma :) diğer 2 mimim daha var önceden kalma. onları da en kısa zamanda cevaplarım.

1. ömer çok iştahlı bir çocuk değildir. makarna, pilavın dışında doğru düzgün yemek yemez. ama çileği ve çilekli şeyleri çok sever. ben de buna pratik bir çözüm buldum. artık tarhana çorbasını, çilekli çorba diye yediriyorum. o kadar seviyor ki pişmesini zor bekliyor. bu yöntemi mercimek gibi bütün kırmızı çorbalarda da uyguluyorum. çok işe yarıyor.
2. ömer daha ufakken çay yerine dut pekmezini sulandırır, içirirdim. bu sayede çay içip demir kaybedeceğine, pekmez içip demir kazanırdı.
3. düdüklü tencere mutfakta çok işime yarıyor. genelde baklagil yemeklerini nohut, kuru fasulye ve bizim karadeniz yemeklerini düdüklüde pişiriyorum. hem zamandan hem de enerjiden tasarruf ediyorum. kayınvalidem nohut yemeğimi beğenirse “nohutun iyi cinsmiş, güzel pişmiş” der, ben de içimden “düdüklüm sağolsun” diye geçiririm. olmayan herkese tavsiye ederim. hem öyle otomatiğinden de almanıza gerek yok. ben de eski tiplerden kullanıyorum. içindeki havası boşalınca, gönül rahatlığıyla açıyorum kapağını.
4. ömer geçen gün terlemiş, öksürmeye başladı. atletini değiştirdim gene kesilmedi öksürük. ben de atletinin üzerine bir parça gazete kağıdı yerleştirdim. anında kesildi. bunu annemden öğrendim. annem hep “öksürüğünüzü öyle geçirdim” der. gerçi küçükken pek inanmazdık. ama tecrübeyle sabit olunca artık siz de anneniz gibi olmaya başlıyorsunuz.
5. eskiyen, kaçan çoraplarınızı atmayın. onları da değerlendirebilirsiniz. bu da bu mimin sırrı olsun bakalım. çok yakında kaçık çorapları kullandığım birşeyi sizlerle paylaşacağım. biraz merak edin :)

ben de pratik bilgilerini paylaşmaları için gelincikler, arkadaşça ve yeni blog komşularından gülderence‘yi sobeliyorum. okuyuculardan da pratik bilgilerini paylaşmak isteyen olursa, bilgilerinizden istifade etmek isterim.

6 thoughts on “2006′nın ilk mimi: “en pratik”

  1. merve işık says:

    yaptığınız her şey çok güzel bize bu bilgileri sunduğunuz için teşekkür ederim Allah razı olsun artık bu siteden ayrılmam heralde :)

  2. bayanlar sanki kendi kendinize övgüler yagdırıyormuşsunuz gibime geldi siteniz güzel örneklerde çok güzel ama hiçbir video çalışmıyor bence buna bir çare bulun iyi günler

  3. havva ergun says:

    yapılan işlere bayılıyorum

  4. gelincikler says:

    çok güzel bende bildiğim kadar yazdım ömer ile ilgili kısma bayıldım yazdım arkadaşım sevgiler…

  5. canım teşekkür ederim.yazdıklarında beni duygulandırdın doğrusu.telefonda da senin sesinide duymak güzeldi.umarım yakında şahsen görüşme imkanımız olur.
    biliyorsun sen benim ilk gözağrısı hobi dostumsun.
    bu arada öksürüğe gazete ilgiç doğrusu.babaannemde gazlar filan koyardı.demek herkesin bildiği bir şeymiş..
    ömer’ide çok öpüyorum..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>