the cook next door

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

elişiye biraz mola verip yemekten bahsetmek farz oldu üzerime. blogcular arasında yayılan the cook next door akımında bu sefer de ben sobelendim. doğrusunu söylemek gerekirse çok fazla yemek yapma ile meşgul olduğum zamanlarda kendimi, yemek için yaşıyormuş gibi hissediyorum. bu yüzden mutfaktan bir an önce işimi bitirip çıkma taraftarı olmuşumdur her zaman.

Ilk mutfak maceran neydi? Neler hatirliyorsun?

ilk mutfak maceramı hatırlamıyorum ne yazıkki. ama yemek yapmaktan önce hamur işi yapmaya daha meraklıydım. ilk yaptığım hamur işi de kek olsa gerek.

Yemek yapma stilini en cok etkileyen kimdi?

annem çok güzel yemekler yapan, su böreği ve baklavası meşhur olan maharetli bir kadındır. fakat öğrencilik yıllarında mutfağa girmeye pek fırsatım olmadı. evlenmek üzere olduğum sıralar annemden tarifler alıp, püf noktalarıyla birlikte bir yemek defteri oluşturmuştum. teyzemin gelini gönül yengeyi’de unutmam lazım. yaptığı harika pastalarla beni kendine hayran bırakmıştır. zaten şimdi yaptığım kekin tarifini de o zamanlar kendisinden almıştım. güzel pilav yapmayı ve sarma sarmayı da kayınvalidemden öğrendim. tombul Yemege ve yemek dünyasina olan ilgini kanitlayan bir resmin var mi? Bize göstermek ister misin?

bu resimde 11 aylıkmışım. bu tombul resim yemeklere – mamalara küçükken olan aşırı ilgimi kanıtlayabilir :) galiba şimdi daha az ilgiliyim.

Mutfakta kendisine karsi fobin olan birsey varmi? Yaparken seni/avuclarini terleten bir yemek mesela?

pandispanyayı tutturmayı 2 sene önce başarmış biri olarak, kalıptan çıkarırken, rulo yaparken veya bıçakla ikiye ayırırken hala daha, çok korkarım, parçalanacak diye. bir de davetimin olduğu günlerde apayrı heyecanlı olurum, yemekler yetişmeyecek veya güzel olmayacak diye.

Mutfakta hangi yardimcini vazgecilmez buluyorsun? Alipta cok gereksiz buldugun nedir mutfakta?

kek yapmak için mikserim, tahta spatulam ve düdüklü tencerem. gereksiz bulduğum ise çok ucuza aldığım blender setim. ucu plastik olduğu için sıcağa girdiğinde yamuluyor ve haznesi doğru-dürüst parçalamıyor. herhalde düzgün birşey alsaydım işime yarardı.

Bir kac garip belki de komik yemek cesidi söyle, senin cok sevdigin ama senden baska kimsenin sevmeyecegini düsündügün bir yemek.

-küçükken annemin bize alıştırdığı, şimdilerde ömer’in çok sevdiği- ayrana kek doğrayıp yemek. bir de babamdan öğrendiğim tereyağı ve balı bulamaç yapıp, ekmeğe sürüp yemeyi çok severim.

Hangi 3 malzemeden veya yemekten vazgecemezsin?

patates buğulama, çılbır ve salata. internette çok kalıp, yemek yetiştiremediğim zamanlarda pişirdiğim kurtarıcı yemeklerim :)

Üc kisa soru daha

En cok sevdigin dondurma cesidi…

kaymaklı, kakaolu.

Asla yemegi düsünmedigin sey…

d*muz mamülleri – alkol türevleri.

Özel bir yemegin/ spesiyalin var mi?

özel bir yemeğim yok. bunca senedir uğraşlarım sonucu, kekimi yiyenler beğenir.

Seni sobeleyen ebeleyen asci: nagihan

Sobeledigin Ebeledigin 3 asci: serra, nazlı, nuray.

6 thoughts on “the cook next door

  1. Çok şirin bir bebek!Sevgilerimle.

  2. Sevgili Saadet,

    Nezaketin ve iyi dileklerin için kocaman teşekkürler. İlk mesajımı senden almak inan çok değerli benim için. Bu tür blogları dolaşırken en beğendiğim blog seninki idi, çok başarılısın kutlarım.Desteğin bana güç verdi. Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, kolay gelsin canım.

  3. Maceralarınızı okumak güzeldi. Fotoğrafınızın olması daha da ayrı bir şey. Ne gariptir ki benden büyük ablalarımın kundakta iken bile fotoğrafları vardır ama benim küçüklük fotoğrafım yok!

    Sevgiler.

  4. saadetçiğim gayet iyi yazmışsın.teşekkürler.zorlanıyor nsan dediğin gibi aslında.aklına bir sürü şey geliyor ama sıkmaktan korkuyor.
    bu arada çok şirin bir bebekmişsin.
    eminimki şimdide çok şirin bir kardeşimiz.

  5. Beni ne zaman sobeledin Saadet? Ilk once Munevver teyze’de gordum, sonra bugun Nagihan’da. Simdi de sen. Nasil calisiyor bu sobeleme. Benim de simdi bu sorulara cevap yazim, siteme mi eklemem lazim?

  6. Saadet hakındaki bilgileri öğrenmek çok güzeldi.Tosya ya bekliyorum.sevgiler..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>