iğne oyası teknikleri

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

nazlı siteye yeni bir bölüm eklenmiş oldu sayende. artık teknikleri de anlatmaya başladık. bakalım daha ne atılımlar gerçekleştireceğiz:) o kadar güzel anlatmışsın ki ben bile başlayacağım yakında iğne oyası yapmaya.

zaten bilgisayar masamı bir görseniz bir tarafta elişi çantam,tığım ve örmekte olduğum dantel, diğer tarafta türkçe sözlük, ingilizce notları, web tasarım kitabı, şiir-güzel söz defterim ve yeni blog ile ilgili hosting firmalarını yazdığım, logoyu tasarlamaya çalıştığım müsvetteler. neyse lafı uzatmayayım, şimdi merak etmişsinizdir teknikleri. sağol nazlı, ellerin dert görmesin! (resmi daha büyük görmek için üzerine tıklayın.)
iğne oyası nasıl yapılır?
yapılışı:
1. iğne oyasında ilk önce iğneyi kumaşa normal bir şekilde geçirin.
2. iğneyi ilk battığınız yerin biraz ilerisinden aynı şekilde tekrar kumaşa batırın. fakat ilk battığınız yerden çıkan ip iğnenin üzerinde olacak.
3. iğnenin delik kısmından ipi tutup, iğnenin altından dolayın.
4. ipi kendinize doğru yatırın.
5. yavaşça iğneyi çekin.
6. iyice çekip düğümleyin.
7. yine aynı mesafe uzaklıkta bir batış daha yapın ve aynı düğüm işlemini tekrarlayın.
8. bombeler yaparak devam edin.
9. üst sıraya geçerken kumaşın arka yüzünü çevirin. bombesiz bir dönüş düğümü atın. dönüşleri hep bu şekilde yapın.
10. ikinci sırada iğneyi alttaki sıranın bombelerinin ortasına batın. ve yine bombeli düğüm yaparak devam edin.
11. pramitimiz bitmiştir. üzerine aynı işlemi ( bombeli düğüm ) yaparak simli yada renkli iple çevreleyebilirsiniz. iğne oyasında genel teknik bu düğüm olayıdır.
12. bombeleri uzunlu kısalı bırakarak modeller değişir.

umarım anlaşılır bir tarif olmuştur. bombeleri (belki de iğne oyasında böyle bir tabir yok ama ancak böyle ifade edebildim) biraz abartılı yaptım anlaşılsın diye. boyutunu siz ayarlayabilirsiniz.

not:bugün annemde olacağım için yorumlarınıza cevabı ancak yarın yazabilirim. nazlı artık gelen sorular sana emanet:)

annemden ek: 11 no’lu resimdeki iğne oyası modelinin ismi kuşburnu imiş. (27.06.05)

yabancı bir siteden iğneoyası benzeri bir tarif için bakınız.(26.03.07)

77 thoughts on “iğne oyası teknikleri

  1. fatma eslem says:

    arkadaşlar bende sizlere katılmak istiyorum ama üye olamıyorum bana yardımcı olurmusunuz

  2. nazli hanim bu aralar elisine iyice merak saldim.kurdale isini biraz aciklamanizi rica etsem.tesekkurler.

  3. selamlar nazlı hanım..igne oyasını hiç yapmamıştım,annem de bilmiyor ve öğrenmeyi çok istiyor.bilen komşularımız var ama bugüne kadar öğrenme fırsatım olmadı,sizin anlattığınız teknikleri aynen uyguladım az evvel..birkaç denemeden sonra piramidi oluşturdum:)çok güzel anlatmışsınız,gerçekten sağolun ve dilerim yakın zamanda yeni örnek yollayabilirsiniz,biz de iğne oyası ufkumuzu genişletebilmiş oluruz.saadete de bu imkanı verdiği için ayrıca teşekkürler..

  4. igne oyasını çok güzel anlatmışsınız. elinize saglık ben siteyi dolaşırken elim yanlışlıkla igne oyası tekniklerini açtı annem gördü ve çok sevindi. annem igne oyasını çok ögrenmek istiyordu.şimdi elinde fırsat geçti. igneyle bilgisayardan kaldıramıyoruz saadet yenge sitende bu güzel igne oyasında yer verdigi için teşekkurler. başarılar

  5. süper bir anlatım olmuş.hiç anlamıyordum iğne oyasından ama yakın zamanda bu şablona bakarak uğraşmayı planlıyorum.sevgilerle..

  6. Önce Saadet sana kolay gelsin yeni projende. Bu sayfa icin yeni teknikler bölümü hos olmus.
    Figen benim teyzem de igne oyasi yapardi. Onu en son yillar önce görmüstüm yaparken ama piramitlerde yandan ipi koparmadan indigini hatirliyorum. Yani bir sira daha eklenmis gibi. Sadece bazi degisik örneklerde ip kopariliyordu.
    Sevgiler
    dilek

  7. nazlı sarı says:

    bende çok iyi bilmiyorum ama bu türlerde koparacaksınız sanırım. çok küçük pramitlerde piramitin en alt sırasının tam dibine bir düğüm atarak ( bu tülbent oyalarında oluyor sanırım.) değişik bi örnek olabiliyor. ama büyük piramitlerde kopartabilirsin. yada hayalgücü ile değişik bi iniş yapabilirsin. önemli olan düğüm şekli. o düğümü öğrendikmi ipi istediğin şekle sokmada serbessiniz. benim düşüncem bu. yeni ve basit örnekler bulursam tarifi ile saadet hanıma yollarım. beğenirse siteye koyar. bunun için en kısa zamanda halama gitmeliyim. bende teşekkür ediyorum. anlatabildimse ne mutlu bana. çok teşekkürler….

  8. Sevgili Nazlı
    Igne oyası yapmasini bilmiyorum.Ama elisi yapmasini cok seviyorum.Resimlerle igne oyasini o kadar güzel anlatmissinki dogrusu denemeye karar verdim. Sadece her piramit bittiginde ipi koparmak zorundamiyim yoksa koparmadan diger piramide nasil baslayabilirim bunu anlayamadim.Yardimin icin simdiden tesekkurler
    Herkese sevgiler

  9. nazlı sarı says:

    beni çok şımartıyosunuz. amacım benim kadarda olsa öğrenmeniz. saadet hanım, benim sizin kadar olamam inanın. maşşallah. mutlaka sosyal bi hayatınızda vardır. bize bu kadar vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum kendi adıma. inanın sizin bilgisayar masanız kadar olmasada benimde hobi dolabım yarımlarla dolu. geçen gün ayırdım yarımlarımı ve en kısa zamanda hepsini tektek bitireceğim. şu an evlenen bi arkadaşıma tülbent oyalıyorum o bitsin yarım bıraktıklarıma başlayacağım. ( yeni bnişeye heveslenmezsem tabi.)evet… eğer anlattıklarımdan bişeyler anlaşıldıysa ne mutlu bana. teşekkür ediyorum. herkese denemelerinde başarılar. bende iğne oyasını geliştirmeliyim.

  10. Cok tesekkur ederim Nazli Hanim. Ne guzel anlatmissiniz, havlu kenarini gorup imrenmistik, simdi denemek icin bir sebep daha oldu. Sagolun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>