Toprak Mizaç – Sovdavi Mizaç

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Son işleyeceğim mizaç sovdavi mizaç. Sovda Arapça da siyah demektir. Sovda hıltının unsuru topraktır. Soğuk ve kurudur.

  1. Toprak ağırlık, yoğunluk, kararlılıktır: Toprağın belli bir yoğunluğu vardır. Sovda hıltı kan yapımına yeralır. Kana yoğunluğunu ve tutarlılığını verir. Sovdavi mizactaki kişi ihtiyatlı, istikrarlı ve inatçıdır.
  2. toprak sovdavi mizaç

  3. Toprak derindir: Toprak çok farklı tabakalardan oluşur. Organik madde, inorganik madde, kil, kum, çakıl, kayaçlar bu derinliği oluşturur. Sovda hıltı da vücudun derinliklerinde saklıdır. Bu derinlik sovdavi mizaçta sürekli anılarda, geçmişte, kendi kabuğunda, derinlerde yaşadığını gösterir. Ya da bir konuyu enine boyuna her şeyi mucibince düşünerek adım attığını gösterir.
  4. Toprak yedek deposudur: Toprak üzerinden yüzyıllar geçtikçe kıymetli taşlara, petrole dönüşür. Yüzyıllara yaşayacak olsak o toprak karşımıza ya bir altın ya kömür ya da petrol olarak çıkar. Sovda hıltı vücutta sovda mizacının baskın olduğu organ ve dokuların yapımına katılır. Mesela kemik, tırnak, saç vb. Sovda mizcın en çok hasar alan organları da bunlardır. Aşırı antidepresan kullanmaktan kemikleri, tırnak yemekten tırnakları, saçları ise stresten dökülür.
  5. Toprak birikir, yığılır, artar: Toprak üzerine düşen her daneyi, her ölü bitki ve hayvanı bünyesindeki çürükçül baakteriler dayesinde kendine dönüştürür ve kendini çoğaltır. Sovda hıltı da herhangibir yaralanma sırasında kndini arttırarak yarayı kapatmaya çalışır. Sovdavi mizaç ise herşeyin arkasında birşey arama mantığıyla hareket ederi, her söylenenden alınır, herkesin kendisi hakkında birşeyler söylediğini düşünür, durmadan senryo üretir ve sovdalığını arttırır.
  6. Toprak renklidir: Toprağın rengi oluşma merhalelerine göre ve içeriğindeki elementlerin (demir, mangan vb) miktarına göre değişim gösterir. Toprağın sarıdan, kırmızıya siyaha kadar geniş bir renk skalası vardır. Vücutta ovda hıltını incelediğimde ise mordan siyaha değişen renklerini fark ettim. Sovdavi mizaçta da renklere düşkünlük belirgin bir özellik olarak kendini gösterir.
  7. Toprak kayma yapabilir: Toprak eğer ağaçlandırılmazsa heyelana neden olur. Sovda hıltı pıhtı atarak iskemi rahatsızlığına (bölgesel organa ait kansızlık) yol açar. Bu da enfarktüse kadar gider. Sovda hıltının kanda azalması ise bir kanama durumunda kanın durmamasıyla öldürücüdür. Sovdavi mizaçtaki insanda oyalanacak birşeyler bulamazsa şaftı kayar. Sovdavinin tutunacağı ya da onu tutacak şeylere ihtiyacı vardır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>