Gece Öksürüklerine Doğal Çareler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Gecen aksam alt-ust katlardan cocugun birinin oksuruk sesi geliyordu. Acaba bizden biri mi diye irkildim. Degildi. Önceden gece oksuruklerinde ne kadar zorlandigimi hatirladim. Ancak birkac senedir cok sukur boyle birsey yasamadik. Bitkilerle hasir nesir oldukca mucizelere sahit oluyorum gercekten. 

Genelde bu tip gece oksuruk nobetleri burun akintisinin genize dogru akmasindan kaynaklaniyor. Vücut verdiği rahatsızlıkla kendini temizlemeye ve içindekini dışarı atmaya çalışıyor. Bu konuyla ilgili aklıma gelen bir diğer şey ise organların birbirlerini ne kadar etkilediği oldu. Burun tıkanıyor ve ağız yoluyla şiddetli bir öksürük başlıyor. Vücuda bütüncül olarak bakmanın önemli bir göstergesi. Cocuklarıma yasadıkları gece oksuruk nobetlerinde uyguladığım ev çareleri şunlardır;

  1. Yastiga bir damla bitki yagi damlatmak: bu bitki yagi lavanta, biberiye, cay agaci, okaliptus, nane vb gibi ucucu yaglardan herhangi biri olabilir. Bu bitki yaglari cocugun burnunun acilmasini ve aldigi havanin dezenfekte olmasini ve boylelikle oksurugun kesilmesini saglar. Onemli olan yagin saf olmasi. Saf degilse cocugun yastiginda leke birakir. Maalesef aktarlarda saf bitki yagi bulamiyoruz. Lutfen artik saf yag gorelim raflarinizda ne olur.
  2. Suya damlatılan bitki yaginin altindan mum yakmak: Cocugun yattigi odada aromaterapi yaparak ustte anlattigim gibi oksurugun kesilmesini saglayabilirsiniz.
  3. Basucuna sogan kesip koymak: Bu yöntemde hemen etkisini gosteriyor ve cocugun rahatca uyumasini sagliyor.
  4. Yastigini yukseltmek: Boylece burun salgisinin arkaya dogru akmasi engelleniyor.
  5. Burnuna hakiki tereyagi surmek: Bebeklerde cok etkili bir yontem. Burnun kurulugunu aliyor ve oksurugu kesiyor.
  6. Sırtına kuru kupa kapatmak: Bazen unutsamda anneannelerin bardak çekme dediği yöntem çok cankkurtarıcı oluyor. Sanırım kanın bir yerde toplanmasını sağlayarak bir ısınma sağlıyor ve bu şekilde öksürüğü kesiyor.

Öksürük nöbetlerinde uyguladığınız ev çarelerini sizler de yorumlarda paylaşabilirsiniz. Böylece bir kişinin derdine de siz derman olursunuz kimbilir.
Gece öksürüklerine doğal çareler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>