Şampuansız Doğal Bebek Banyosu

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Oğlum Musa 16 aylık oldu. İlaçsız, aşısız ve kimyasalsız büyüyen bir bebek. Bugün de bebeğimi nasıl kimyasalsız banyo yaptığımı paylaşmak istedim. Çeşit çeşit sabun ve şampuanların reklam bombardımanına tutulmuş, bebeğini doğal olarak büyütmek isteyen ancak nasıl büyüteceğini şaşırmış ve bir çıkış yolu arayan annelere ithafen..

Bebeğimi banyo yaparken kesinlikle bebe şampuanı kullanmadım. Şampuanlar tepeden tırnağa kimyasal ajanlardır. Şampuanlar saçınızdaki doğal kiri temizler ve bunun yerine kimyasal bir kirlilik bırakırlar. Böylece saçınızdaki kimyasalları görmediğiniz, hissetmediğiniz için saçınızı temiz sayarsınız. Oysaki kimyasallar büyük bir risk faktörüdür. Vücut bunları tanımaz ve dokularında biriktirerek hastalığa neden olur. Heleki göz yakmayan bebe şampuanları çok daha tehlikelidir. Çünkü büyüklerinkinden farklı olarak bebeklerin şampuanına göz yakmayı önleyen kimyasallar da eklenir. Bebeğinizi daha doğar doğmaz kimyasal bombardımanına tutmayın lütfen!

Bebeğim Musa’ya banyo yaptırırken hakiki zeytinyağı sabunu kullandım. Ancak hangi zeytinyağı sabunu? Market raflarında doğal vb yazan sabunlar kesinlikle doğal değildir. Hangisinin içindekiler kısmına bakarsak bakalım mutlaka “sodium tallowate”, “sodium palmate” gibi zararlı kimyasallar gözümüze çarpar. Bir kere bunları eleyelim. Peki zeytinyağı sabununu pazardan ya da aktardan doğal ürün satan kimselerden alalım diyelim. Burada dikkat edeceğimiz husus yeşil renkli olan zeytinyağlı sabun diye satılanların maalesef birinci, pirina diye adlandırılan dip yağlardan yapıldığını ve bunların hakiki zeytinyağı sabunu olmadığını aklımızdan çıkarmayalım. Hakiki zeytinyağı sabunu beyaz renkli olur. Diğer katkılı sabunlara göre daha kolay erir. Ancak eridikçe içinden yeşil bir tabaka çıkmaz, hep beyazdır. Eğer bunlara dikkat ederek zeytinyağı sabunu alırsak bebeğimize en uygun sabunu almış oluruz. Ben Musa’ya ilk doğduğu zamanlar Tariş’in hakiki zeytinyağı sabununu kullandım, şimdi ise Vakıflar’ın hakiki zeytinyağı sabununu kullanıyorum. Aslında kostik kullanılmadan odun külüyle yapılan sabun kullanmak isterdim. Ancak kül suyuyla sabun yapımı neredeyse yok denecek kadar azaldı ülkemizde.

Bebeğimin doğduğu ilk günlerde göbek yarasına çörekotu yağı damlatarak ve zeytinyağı sabunuyla banyosunu yaptırdım. Saçını da zeytinyağı sabunuyla yıkadım.
bebek banyosu

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>