Şifalı Bitkilerden Uyku Yastıkları

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Şifalı bitkilerden yapılan yastıkları biliyor musunuz? Uykusuzluk mu çekiyorsunuz ya da bir yeriniz mi ağrıdı? Şifalı bitki yastıkları imdadınıza yetişiyor.

Bitki yastığı minik, artık pamuklu kumaşları değerlendirmek için oldukça ideal. Kare ya da dikdörtgen şekilde keseceğiniz 20×20 ebadındaki iki adet kumaşın tersten üç kenarını dikin. Açık kalan kısımdan kumaşı ter çevirin, şifalı bitkileri yastığın içine doldurun. Ve bu kenarı da dikin. Hepsi bu.

İşin içerisinde hem elişi hem de bitki olunca benim hobilerimi kapsıyor tümüyle. Peki hangi bitkileri ve özelliklerini kullanmalıyız şifalı bitki yastığı yaparken:
Şifalı Bitki Yastığı

  • Biberiye: Derin uykuya geçmeyi kolaylaştırır. Hafıza güçlendiricidir.
  • Papatya: Rahatlatıcı-gevşeticidir. Kötü rüya görmeyi engeller.
  • Lavanta: Yatıştırıcı, sakinleştiricidir. Baş ağrısını dindirir.
  • Melissa: Stresi giderir. Endişe ve sinir hallerinde kullanılır. Uykusuzluk ve baş ağrılarını giderir.
  • Kedi nanesi: Yatıştırıcı ve derin uykuya yardımcıdır.
  • Şerbetçi otu: Yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliğe sahiptir.
  • Mercanköşk: Huzursuzluk ve sinirlilik durumlarında sakinleştirici özelliğe sahiptir.

Kurutulmuş haldeki bu bitkilerden kendinize uygun olanlarından bir yastık yaparak şu amaçlar için kullanabilirsiniz.

  1. Rahat ve derin uyuyabilmek için bu yastığı koklayarak uykuya dalabilirsiniz. Bitkilerden salgılanan uçucu yağlar uykuya dalmayı kolaylaştırır.
  2. Bebeğiniz uyumakta zorlanıyorsa, uyku getirici bitki karışımlarından yapacağınız bir yastık onun kolayca sakinleşip uykuya dalmasını sağlar.
  3. Bitki yastıklarını mikrodalga ya da önceden ısıtılmış fırında bekleterek; ağrı gibi durumlarınızda, ağrıyan yerinize tutarak ağrınızı geçirebilirsiniz. Bilhassa biberiye romatizmal ağrılarda çok etkili bir bitkidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>