Evde Bebek Pişik Yağı Yapımı

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Hepimizin bildiği gibi piyasadaki pişik kremlerinde birçok tehlikeli-şüpheli kimyasallar mevcut. Kıvam vericiler, beyazlaştırıcılar, koruyucu kimyasallar.. En masum olarak tanıtılanında dahi paraben kimyasalları bulunuyor.

En kıymetlilerimizi, en hassaslarımızı tabiki bu zararlı kimyasallardan korumak biz annelerin başlıca görevi. Bunun için ikizlerin bebekliklerinde bu kimyasalları hiç değdirmedim pişiklerine. Bez pişikleri için onlara kendi yaptığım pişik yağlarından kullandım. Gönlüm çok rahattı bu yüzden. Siz de bebeğiniz için pişik yağı yapmak isterseniz haydi sıvayın kolları!

Bebeğine pişik yağı hazırlamak isteyen annelere, hem mantarlara hem bakterilere hem de virüslere etkili olan şu bitkileri tavsiye ederim; kekik, rezene, biberiye, lavanta, aynısafa.

  1. Bu bitkilerden istediğiniz -evinizde elinizde bulunan bitkilerden- 10′ar gram alın. Mesela hepsinden 10′ar gram alırsak toplam 50 gram bitkimiz olur.Evde bebe pişik yağı yapımı
  2. 50g bitkiyi 100g zeytinyağına ekleyip, saydam cam kavanozda, güneş gören balkon gibi biryerde 20 gün kadar bekletin.
  3. Süre sonunda yağı bir tülbentten süzdürün ve eğer elinizde boş bir roll-on şişesi varsa ona doldurun. Bebeğinizin altını her açışınızda ya da gerektiğinde bu yağı sürerek bebeğinizi pişikten koruyun.

Bu yağa eğer birkaç damla da çay ağacı uçucu yağı ilave ederseniz çok daha etkili bir pişik yağınız olacaktır. İçiniz rahat bir şekilde bebeğinizi temizledikten sonra pişik yağını sürebilirsiniz. Hatta hediye olarak bile en organik hediye olacaktır. Roll on şişesine konulduğu için, yağı çok daha kolay ele bulaşmadan direkt bebeğin tenine bulayabilirsiniz.

Daha kıvamlı olması istenirse gerçek balmumu ya da shea butter denilen karite yağı da ilave edilebilir. Ancak ben yağ olarak kullanmayı daha çok sevdim. Roll on şişesi de oldukça işime yaramıştı.

Evde yapabileceğiniz bitki yağları ile ilgili daha geniş bilgi almak ve de 100 kadar soru-cevaplardan faydalanmak için bakınız; evde doğal bitki yağı yapmak

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>