Mezuniyetim ve Müjdeli Bir Haber

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

2011 yılında başladığım Anadolu Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’nden artık mezun oldum. Haziran ayındaki final sınavlarından sonra son bir laboratuvar dersi için Eskişehir’in yolunu tuttum. 1-12 Temmuz tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Laboratuvarı’ndaki derslere katıldım. Birbirinden kıymetli, her biri bir alternatif tıp konusunda uzman birçok kıymetli arkadaşla tanıştım. Sınıftakilerin hemen hemen hepsi ikinci üniversitesini okuyordu. Herkesin içinde, bölümümüzün 1 yıl daha uzatılarak Avrupa’daki Fitoterapi eğitimine denk hale getirilmesi yönünde bir uhde. O günleri biz görebilecek miyiz bilemiyorum, umarım evlatlarımız görür. 12 gün orada kalıp sınavı da verdikten sonra İstanbul’a döndüm. Çocuklar bayağı özlemişler beni, tabi bende onları. İkizlerden Zeynep’le aramızda geçen konuşma;
-Kızım ben yine okula gideyim mi?
-Yok anne okula gitme, sınava git.
Sınava gidince hemen döndüğümü bildiği için böyle söylüyor, 12 gün okul bayağı uzun gelmiş kızıma. Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın. Tabi bu okul sürecinde onlarda epeyi zorlandılar. Zaten bu bölümü en temel okuma nedenim evlatlarımdı. Okuduğum bu bölümü onlara ithaf ediyorum.
Anadolu Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler DiplomasıProf. Dr. Kerim Banar
Anadolu Üniversitesi diplomayı neredeyse hemen verdi. Diploma işinde gerçekten çok hızlıydı üniversitem. Okul bittikten 14 gün sonra diplomama kavuştum.
Gelelim müjdeli haberimize. Eskişehir’de ki ilk günümüzde Anadolu Üniversitesi bir oryantasyon programı hazırladı. Programda Dekanımız Prof. Dr. Kerim Banar sistemle ilgili problemlerimizi sordu. Ne kadar zor şeylerin üstesinden geldiklerinden 1 milyon küsür öğrencinin açıköğretim sistemiyle eğitildiğinden ve zorluklarından bahsetti. Hatırlarsanız geçen yazılarımda bizim bölümümüzün daha öğrenci almayacağını, bizim son mezunlar olacağımızı ve bölümün kapandığını duyurmuştum. Hatta birçok arkadaş beni mail ve soru yağmuruna tutmuştu, geçen seneki kılavuzda bölümü bulamadıklarına dair. Bu arkadaşlara bir müjde geldi Kerim Hoca’dan. Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim bünyesindeki 7 bölüm;
Bilgi Yönetimi Önlisans Programı
Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programı​
Eczane Hizmetleri Önlisans Programı
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı
Kimya Teknolojisi Önlisans Programı​​​
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı
kapatılınca, yoğun talep almış okumak isteyenlerden. Bundan dolayı bu seneye yetiştirilememiş ancak önümüzdeki sene (2014-2015 eğitim döneminde) bu bölümler açıköğretim bünyesinde yeniden açılacakmış. Bu bölümler AÖF bünyesinde açılacağı için ödev zorunluluğu da kalkacaktır muhtemelen. Çünkü biz her hafta bir ödev, dönem başına 12 ödev yolluyorduk. Bunun müjdesini Kerim Hoca bize verdi.Ben de bir an önce müjdeyi sizlerle paylaştım ki Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’nü okumak isteyen arkadaşlarımız mağdur olmasınlar. Çünkü diğer okulların hepsi örgün, bir tek Anadolu Üniversitesi’nde bu bölüm uzaktan okunabiliyor. Puanı örgünlere göre yüksek bayağı. Ama bundan da birçok annenin istifade edebileceğini düşünüyorum.

13 thoughts on “Mezuniyetim ve Müjdeli Bir Haber

  1. merhabalar aöf tibbi laboratuvar ve teknikleri bolumu açıldı mi acaba hala net üzerinde net bır bilgi yok yardimci olur musunuz?

  2. Merhaba Saadet Hanım,
    Bölüm 2014-2015′te öğrenci alımı yapmadı ne yazık ki :( 2015-2016 için bir bilginiz var mı?

    • Maalesef Ayça Hanım sözlerini tutmadılar. Sanırım AÖF’yi bu bölümler için telefon bombardımanına tutmak lazım. 2015-16 için de herhangibir bilgim yok maalesef.

  3. Merhaba saadet hanim,
    Ben bu sene bu bolumu okumayi düşünüyorum ikinci universitem , bazi sorularim var yardimci olursaniz çok sevinirim.
    *sinavlar icin eskisehire gitmek zorunda miyiz diğer illerdeki anadolu üniversitesi bürolarinda girilemez mi?
    *her yilin sonundaki 30 günlük staji nerelerde hangi kurum ve kuruluşlarda yapabiliriz ?
    * laboratuvar dersleri için her donem mi 12gun eskisehirde bulunmamiz gerekiyor yoksa 2yil boyunca sadece bir kere mi?
    Şimdiden tesekkurler..

    • Merve Hanım Merhaba. Bölümün açılıp açılamadığına dair henüz bir bilgim yok. İsterseniz konuyla ilgili üniversiteyle bir görüşün. Nette biraz araştırma yaptım fakat uzaktan eğitim bölümlerinin açıldığına dair birşey bulamadım. Önce bunu bir öğrenirseniz emekleriniz ziyan olmaz. Şimdi sorularınıza cevap veriyorum.
      Sınavlar için Açık öğretim’deki gibi her şehirde sınav oluyor. Herhangibir yere gitmenize gerek yok.
      Bizim bölümümüzde staj zorunluluğu yok.
      Laboratuvar dersleri için 2 sene sonunda yaz ayında sadece 12 gün geçiriliyor.

  4. ben bu bölümü 2.üniversite olarak seçmek istiyorum sunu sormak istiyorum 12 günlük laboratuar dersi için eskişehire gitmek zorunlu mu yoksa mezun olamaz mıyım??

    • Eğer AÖF kapsamına alındıysa ikinci üniversite olarak okuma imkanı doğar. Bizim okuduğumuz dönemde uzaktan eğitim kapsamındaydı ve ikinci üniversite olarak okunamıyordu, YGS sınavına girmek ya da belli başlı meslek liselerinden geçiş imkanı tanınıyordu. Maalesef Eskişehir’de ki labıratuvar dersleri zorunlu. Alınmadan mezun olamıyorsunuz. Ama korkmayın, hemen geçip gidiyor zaman.

      • cvbnız için çook teşekkür ederim..zaman ve mekan değil aile etmeni var :/ hayırlısı bakalım..

  5. slm saadet hanım bende bu yıl bu bölümü okumayı düşünüyorum bana yardımcı olurmsun o güzel bilgizlerınle ıratıbat geçsek

  6. Merhaba Saadet Hanım,

    Öncelikle tebrik ediyorum. Aramıza (meslekdaşlardan) hoşgeldiniz. Mezuniyetiniz hayırlı olsun.

    Keşke Avrupa ve Amerika’daki üniversitelerin Medikal Herbalist programları ile entegre olunabilse. 2 yıl burada 1-2 yıl orada şeklinde. Aslında bazı iki senelik okullarda bu değişim programları uygulanıyor. Ama bunun için müfredat birliği gerekir sanırım.

    Umarım bu dileğimiz gerçekleşir.

    Tekrar tebrikler.

    Ayrıca Bize link verdiğiniz için de çok teşekkür ederiz.

    Sağlıcakla,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>