Bel Fıtığında Atkuyruğu Bitkisi

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Hatırlarsanız geçen yazımda eşimin bel fıtığından bayağı rahatsız olduğunu ve atkuyruğu kürüne başladığımı yazmıştım. Küre başlamamın üzerinden 2 ay geçti. Eşim şu an çok iyi, ağrıları geçti. Duruşu düzeldi. Gerçekten atkuyruğu mucizesini yaşayarak görmüş olduk.
Atkuyruğu bitkisi bel fıtığına şifalı olunca bir an önce bu dertten muzdarip olanlara bu bitkiyi söylemek istedim. Belki birilerinin iyileşmesine vesile olur ve hayır dualarını alırım diye. Çünkü çok sıkıntılı bir durum bel fıtığı. Siyatik ağrısıyla birlikte epeyi zorluyor insanları. Hatta eşime doktor mutlaka ameliyat olması gereken %1′lik dilimin içinde olduğunu eğer olmazsa ileride ayağının boşalıp yolda giderken yere bile düşebileceğini ve daha bunun gibi pek çok felaketin haberini vermişti. Ama neyse ki artık ameliyata gerek kalmadı çok şükür.
Peki gelelim atkuyruğunun içerisindeki etken maddelere. Atkuyruğu silisyum deposu bir bitki. Bu özelliğiyle insan vücudunda deri, saç, kemik ve tırnak rahatsızlıklarında kullanılıyor. Vücuttaki bağ dokuyu güçlendirerek fıtığın iyileşmesini sağlıyor. Saraçoğlu Hoca atkuyruğunun demlenip bele sürülmesini tavsiye etmiş. Atkuyruğunun çayını yapıp sabah akşam içilebilir(1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı atkuyruğu).
bel fıtığında atkuyruğu bitkisi
resim 1,resim 2

Neyse dönelim konumuza. Üstte fotoğraf ve çizimini gördüğünüz gibi atkuyruğu bitkisinin boğumları aynı insandaki eklem yerlerine benziyor. Böyle mucizeleri yaşayarak görmek gerçekten çok bambaşka. Peki bu bitkiyi fıtıklardan başka acaba nerelerde kullanabiliriz bir bakalım.

  1. At kuyruğu, çok çabuk kırılan, zayıf tırnaklarda, beyaz lekelerin olduğu tırnakların tedavisinde kullanılır.
  2. Atkuruğu diüretik yani idrar söktürücüdür. Vücuttaki ödemleri geçirir ve böbrek ve safra kesesi taşlarında kullanılır.
  3. Diş eti ve bademcik iltihaplarında atkuyruğu çayıyla gargara yapılır.
  4. Atkuyruğu çayı, saç dökülmesi, kırılması ve kepeklerinde saça uygulanır.
  5. Vücutta silisyum eksikliği hafıza kaybına neden olur. Bu gibi durumların tedavisinde de atkuyruğu bitkisi kullanılır.
  6. Osteoporoz(kemik erimesi) ve kemik zayıflığında atkuyruğu kullanılır. Bilimsel bir çalışmada bir yıl atkuyruğunu kullanan hastaların kemik yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
  7. Atkuyruğu bağ dokuyu kuvvetlendirdiği için yatak ıslatma ve mesane zayıflıklarında kullanılır.
  8. Atkuyruğu cilt problemleri, pişik, yanık, akne ve kırışıklarda kullanılır.

Uyarı: Atkuyruğu çayı günde iki bardaktan fazla içilmemelidir.

9 thoughts on “Bel Fıtığında Atkuyruğu Bitkisi

  1. sa at kuyruğu sirke tarifiniz görüntülenemiyor acaba tarifi yazabilir misiniz oran olarak yani

  2. Adacayi sirkesi ne ise yarar bide nasilyapilir yazarsaniz sevinirim artik cocuklarima kimyasal ilac kullanmak istemiyorum tesekkurler sizi yeni kesfettim

    • Adaçayı en güçlü bitkisel antibiyotiktir. 1e 10 ölçeğinde, 10g adaçayını 100g ev yapımı elma sirkesinde 20 gün kadar bekleterek yapabilirsiniz. Ama gramlar önemlidir. VE fazla kullanılmamalıdır. Günlük 1 tatlı kaşığını geçmemelidir. Salatalarınıza ekleyerek kullanabilirsiniz. Menopoz sıkıntılarında, aşırı terlemelerde vb kullanabilirsiniz. Bitki sirkesi hakkındaki tecrübelerimi paylaştığım yazım için bakınız; evde bitki tentürü yapımı

  3. at kuyruğu sirkesini tarifini söylermisiniz nolurrrrrrrrrrr

  4. selam, Ben bisey sormak istiyorum. Benim kizarma sorunum var.Stresde heyecandna dolayi kizariyorum.Kipkirmizi oluyorum. Sanirim bu ciltdeki kilcal damarlardan dolayi oluyor.Kilcal damar guclendirici bitki oneriniz varmi kremini yagini hazirliyim.Kurtiliyim?

  5. Sa
    Sizin sayfanizdan cahidejibek.com haberdar oldum cok begenerek bircok yazinizi okudum
    Mahzuru yoksa
    9 yas alti 4 emanetim var en kucugu 7 aylik taniyonum cok cikiyor yuksek tansiyon icin bitki kuru varmi bildiginiz
    Birde diz agrilari icin
    Sirke tarifinide en kisa zaman da deniyecegim
    Yalniz sirkeyi yaparken uzerindeki ilaclari cikarmak icin ozel birsey yapiyormusunuz
    Tesekkurler

  6. bu otun sirkesini nasıl yaptınız acaba

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>