Bitkisel Ağrı Kesiciler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Yaz için yaptığım planlardan biri de bol bol kitap okumaktı. İngilizce şifalı bitki kitaplarımı okumaya başladım. Diğer yandan Osmanlıca kursum da devam ediyor. Osmanlıca’yı iyice öğrenip asıl bizim kültürümüzdeki, medeniyetimizdeki tedavi usullerini gerçek kaynaklardan öğrenmeyi çok istiyorum. Aslına bakarsanız yabancılar bizim eserlerimizi kaynak olarak kullanıyorlar. Hatta geçtiğimiz günlerde İbni Sina’nın El-Kanun Fit-Tıb isimli eseri, karşıma “Canon” ismiyle ingilizce çevirisi yapılmış olarak çıkmış, beni çok şaşırtmıştı. Yabancılar bizim medeniyetimizin eserlerini kaynak gösterirken,bizim kalkıp onların eserlerini kaynak olarak gösteriyor olmamız çok acı gerçekten.

Yeni okumaya başladığım kitabım Earl Mindell’in “Prescription Alternatives:Hundreds of Safe, Natural, Prescription-Free Remedies to Restore and Maintain Your Health” isimli kitabı. Çevirmeye çalışırsam “Alternatif reçeteler; Sağloğınızı korumak ve tedavi etmek için yüzlerce doğal, güvenilir reçetesiz çareler” olacak. Bu kitaptan aldığım ağrı kesici bitkiler ile ilgili notları bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Günümüzde kutu kutu yuttuğumuz birçok ağrı kesici ilaçlar mevcut. Tabi bunların yanısıra ilaçların bilinen-bilinmeyen birçok yan etkileri de mevcut. Bu yüzden bin yıllardır kullanılan ve yan etkisiz doğal alternatifler her zaman ilk tercihimiz olmalı.

Söğüt kabuğu

Fotoğraf
Söğüt Kabuğu: Bildiğimiz gibi aspirin ağrı durumlarında ilk başvurulan ilaçlardandır. Aspirin (asetil salisilik asit) bir Alman firması tarafından 1897′de söğüt kabuğunun içerisinde bulunan ve daha sonra sentetik olarak üretilmeye başlanan bir ilaçtır. Oysa aspirinden önce de insanoğlu söğüt kabuğundan ağrı kesici olarak faydalanmaktaydı. Hala daha birçok ülkede söğüt ağacı kabuğundan ağrı kesici olarak yararlanılmaktadır. Söğüt kabuğu ayrıca aspirin gibi mide yanması, kulak çınlaması gibi yan etkileri olmayan bir ağrı kesicidir. Ağacın kabukları kaynar suda demlenerek, ağrı kesici özelliğinden faydalanılmaktadır. Demlenen bu su içilerek baş ağrılarında ve dıştan ovarak ise artritte kullanılabilir.

Gümüş düğme
Fotoğraf
Gümüşdüğme: 2000 yıl önce Dioscorides bir yazısında baş ağrısı için gümüşdüğme (Chrisantemum perthenum) bitkisinden bahsetmiştir. Gümüş düğme başağrılarında bilhassa migren de hala daha çok etkili bir bitkidir. Gümüş düğme migren ağrılarını geçiren yan etkisiz tek ağrı kesicidir. Gümüş düğme papatyaya çok benzeyen bir bitkidir. İlaç firmalarını içerisindeki etken maddeyi bulup, sentetik olarak üretmek için çok fazla uğraşsalar da gümüş düğme hala daha gizemini sürdürmektedir. Gümüş düğme bitkisi artrit hastalığında da ağrı kesici olarak kullanılabilir.

Sarı kantaron
Fotoğraf1, fotoğraf2.
Sarı kantaron: Bu bitki de yüzyıllardır kalp hastalıkları, anksiyete, uykusuzluk, depresyon gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Stres kaynaklı ağrılarda kullanılabilir. Antidepresanların uyuşukluk, kabızlık, ağız kuruluğu gibi yan etkileri sarı kantaron da yoktur.

Kaynak: Earl Mindell “Prescription Alternatives: Hundreds of Safe, Natural, Prescription-Free Remedies to Restore and Maintain Your Health”

One thought on “Bitkisel Ağrı Kesiciler

  1. Mrh ben the body shop un body butterlarına bayılıyorum..ancak çok doğal ve çok uygun fiyatları yok.Eğer mümkünse evde mis kokulu katı vücut nemlendırıcıleri yapmak istiyorum.İnternette araştırdım ancak hiç kolay bulunamayacak karışımlardan yapılmış

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>