Huzursuz Bacak Sendromunda Bitkiler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Yazının başlığı, hastalığı bilmeyenler için garip gelmiş olabilir. Zaten bir hastalıkta sendrom ismini görürseniz çağın enteresan hastalıklarından biri olduğunu unutmayın. Bilmeyenler için bu hastalıkta gündüz bir rahatsızlık hissetmezken, yatağa uzanınca müthiş bir bacak ağrısı oluyor. Ben şöyle ifade ediyorum; sanki bacağımda kopmak üzere olan bir damar var ve onun acısından uyuyamıyorum. Yanlışlıkla uyusam da uyanıp, yürümeye çalışıyorumki ağrı geçsin diye. O kadar zor bir hastalık. Neyse efendim uzunca bir zamandan beri bu dertten muzdaribim. Hastalık için parkinsonda kullanılan ilaçlar veriliyor. Ancak o ilaçlarda feci yan etkileri olan ilaçlar ve hamilelikte kesinlikle kullanılamıyor.

Hastalıkla ilgili araştırmalarım 7 sene öncesine dayanıyor. Bu şiddetli bacak ağrısının bacakla bir ilgisi yok. Beyindeki bir hormon olan dopaminin azalmasıyla ağrı hissediliyor. Ve ataklar halinde geliyor, sürekli olmuyor. Bende birkaç ayda bir gelip 10-15 gün kadar sürer.

  • Gelelim bitkisel çarelerine. 7 sene önce acaba dopamin maddesi hangi bitkilerde mevcuttur diye araştırınca karşıma bakla çıktı. Evet bildiğimiz eşek baklası, at baklası gibi sevimsiz isimler takıp yemediğimiz bu mükemmel bitki. Ancak bitkinin şifalı kısmı içerisindeki taneler değil, aksine dışındaki yeşil kabuk kısmı. Aynı zamanda parkinson hastalarına da çok iyi geliyor bakla. Şifa bulan birçok hasta var. Ben de ataklarım gelince çok faydasını gördüm gerçekten. Yemeğini yapıp yedim bolca. Ama geçenki atağım geldiğinde daha mevsimi değildi. Bakalım pazarcılarda bulabilirsem yaprağını alıp kurutmayı düşünüyorum bu seneki ataklara karşı.
  • huzursuz bacak sendromunda bakla
    Fotoğraf 1, fotoğraf2.

  • Huzursuz bacak sendromuna iyi gelen başka bir bitki ise hayıt tohumu. Hayıt tohumu bayanların bitkisi olarak biliniyor. Bayan hastalıklarında çok şifalı. Hormon dengeleyici özelliği ile biliniyor. Vücuttaki hormonları dengelediği için dopamin de dengeleniyor ve huzursuz bacak sendromunu iyileştiriyor. Günde sabah akşam 1 tatlı kaşığı kadar ezilmiş tohum tüketebilirsiniz ya da çay gibi demleyip içebilirsiniz.
  • huzursuz bacak sendromunda hayıt tohumu
    Fotoğraf 1 ve fotoğraf 2.

  • Bu seneki ataklarda baklayı bulamayınca bu sefer internetten farklı bitkiler aradım. Bazıları gece çarşafın altında sabunla uyuduklarını ve çok rahatladıklarını anlatmışlar. Sabun ben de bir işe yaramadı. Bitki yağlarıyla bacak masajları o da fayda etmedi. Ben de son çare kendime güzel bir uyku çayı demledim. Formülü sarı kantaron, rezene, melissa. Bu bitkileri demleyip gece yatmadan önce içtim ve çok şükür sabaha kadar mis gibi bir uyku çektim. Bu bitkiler uyku getirici bitkiler kısmında anlattığım bitkiler. O yazıda bahsettiğim diğer bitkilerden de kullanabilirsiniz. Ancak sarı kantaronu mutlaka ekleyin. Beyinle ve uykuyla ilgili problemlerde çok etkili bir bitki. Ayrıca Almanya’da sinir ilaçları yerine reçete edilen bir bitki. Bu arada karışım yapacağınız zaman bitki sayısının 4′ü geçmemesine özen gösterin. Çünkü bitki kimyasalları da etkileşime geçip birbirlerinin etkisini yokedebiliyor. Bu çay karışımını birkaç akşam yatarken tekrarlayın, mucize gibi. Bu tarz uyku çayı karışımları marketlerde poşet çay şeklinde satılıyor. Ancak ben her zamanki gibi kendim her bitkiden azar azar alıp hazırlıyorum.

huzursuz bacak sendromunda sarı kantaron
Fotoğraf 1 ve fotoğraf 2.
Bütün bunları bu zor hastalıkla yaşamak zorunda olan benim gibi hastalar için anlattım. Çünkü Türkçe sitelerde bu hastalığı araştırdığımda doğru dürüst bir bitki adı maalesef bulamadım. Herkes birbirine uzun zaman kullanımlı ilaçları anlatmış. İlaçlarında yan etkileri herkesin malumu olduğu için kendinizi kapana sıkışmış gibi hissetmeyin. Bitkiler kollarını açmış, ayaklarımıza serilmiş şifa dağıtmak için onları keşfetmemizi bekliyorlar.

6 thoughts on “Huzursuz Bacak Sendromunda Bitkiler

  1. Hocam Huzursuz bacak sendromu ara ara bende de oluyor ve bunun tıbbı bir ilacı yok. Ben de Kara hardal tohumunu iyi geldiğini öğrenmiştim gercekten bıçak gibi kesiyor 20 dakikada.
    Akşamdan yatmadan önce bir tatlı kaşığı kara hardal tohumunu bir bardak su ile yutulmali.
    Herkese şifa olsun.

  2. teşekkür ederim saadet hanım. baklanın bu rahatsızlığa iyi geleceğini hiç düşünmemiştim hemen deneyeceğim. bende ağrı olmuyor ancak tarif edilemez bir sıkıntı oluyor, devamlı bacağı hareket ettirip kıpırdanmak gerekiyor. çok rahatsız edici bir hastalık.

  3. Günay Zeyneb Tezgider says:

    iyi günler diliyorum. 2 yıldan beri kendi sirkemi kendim yapıyorum.size sormak istediğim ilk soru şu: sirkeye tuzu süzme işleminden sonra (yaklaşık 15-20gün) değil de sirkeyi kurmaya başladığımız anda ilave etsek daha doğru olur mu?(Şaraplaşma endişesi taşıdığım için ki böyle birşey yok)soruyorum.ikincisi 5lt ye ne kadar kalın tuz ilave ediyorsunuz? Cevaplandırmanızı rica ederim. Selamlar Günay Zeyneb Tezgider

    • Sirke yapacağınız elmalar hava almazsa şaraplaşırlar. Bu yüzden tülbent örtüyoruz üzerine. Ama yinede mutmain değilseniz tuzu başta ekleyin. Sonradan eklemeyin o zaman çok tuzlu olmasın. 5 lt’ye 1 çay kaşığı kadar kalın tuz yeterli gelecektir.Kolay gelsin.

  4. Merhaba,
    sitenize ilk girişim,lavanta yağını evde nasıl yaparım
    araştırması sırasında karşılaştım bloğunuzla.
    Epey okudum ara ara yine devam ederim okumaya.
    Benim huzursuz bacak sorunumda ağrı yok ama hep ayağımı
    sallamak hareket etmek gerekiyor.
    Her gün parmak uçlarında yükselip inme hareketini 30 40
    kere yapıyorum çok faydalandım.Tavsiye ederrim.Teşekkürler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>