Kansızlıkta Bitkiler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Bu ara yoğun olarak sağlıkla-bitkilerle ilgili sorular gelmeye başlayınca bir müddet elişlerine ara veriyorum. Bugün de bayanların çok önemli bir sorunu olan kansızlık ve bitkisel çözümlerinden bahsedeceğim.

Kansızlık vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin azalması ve bu yüzden organlara ve dokulara gerekli oksijenin taşınamamasıdır. Kansızlık için hap kullanılabiliniyor. Ancak hapların mide rahatsızlığı, bulantı, kabızlık ve ishal gibi birçok yan etkileri var.

Kansızlığın başlıca belirtileri; yorgunluk, halsizlik, astım, solgun cilt, başağrısı, üşüme, başdönmesi, kalp çarpıntısı, göğüs ağrısı, ağız yaraları.

Kansızlığa iyi gelen birçok bitki bulunuyor. Ancak ben uzun uzun bitki isimleri zikretmek yerine, sizlerle tecrübelerimi, bilgilerimi ve araştırmalarımı toparlayıp paylaşmak istiyorum. Özellikle daha kolay ulaşabileceğiniz kapınızın önünde bitebilen otları seçtim.
ısırgan otuFotoğraf:kreativchiknet, mando maniac
Demir eksikliği anemisinin bir numaralı bitkisi ısırgan otudur. İçerisinde demir ve demirin emilimini sağlayan C vitamini dahil tüm vitaminler bulunur. Isırganla tanışmamız bundan 20 sene öncesinde, köye ilk ve son gidişime rastlar. Bizim terk edilmiş köy evinin önü, gittiğimizde boyumuz kadar ısırganlarla kaplıydı. Ama tabi bizim köylerde bitkilerin değeri pek bilinmez, çok bol olduğu için:) Isırganı bitki çayı gibi demleyerek ya da ıspanak gibi yemeğini yaparak tüketebilirsiniz. Ancak benim size tavsiyem ısırganın tohumunu kullanmak. Isırgan tohumunu 15-20 gün kullanıp, demir iğnelerinden son anda kurtulan bir blog yazarını okumuştum. Biraz araştırdım ama siteye erişemedim. Isırgan tohumunu ben de kullandım. Tadını da beğendim. Sabah akşam 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu almanız yeterli. Öğütülmüşleri de satılıyor. Ben tohumlarını bütün olarak çiğneyip, tükettim. Isırgan otunun kuru ya da yemek olarak tüketilmesi hamilelere zararsızdır. Isırgan otu ayrıca süt veren annelerin sütünü arttırır.

karahindiba
Fotoğraf: Shelley Jane Skinner, Wontolla65

Kansızlık için ikinci bitkimiz ise karahindiba. Üstteki fotoğrafta da gördüğünüz gibi dağ, taş-toprak heryerde karahindibaya rastlamak mümkün. Sarı çiçekli tek dalda tek çiçeği olan, dişli yaprakları toprağa yakın halde bulunan bir bitki. Baharda salatası yapılıp çiğ olarak tüketilebiliyor. Karahindiba çay yapılarakta tüketilebilir. Hamilelerde kullanılanılabileceğine dair kaynaklarda bilgi mevcut.

Kansızlık için çok önemli bir diğer kür ise dut pekmezi. Tanıdıklardan birinin çocuğuna doktor tarafından kansızlık teşhisi konmuştu. 1 ay müddetle dut pekmezi kullanınca, diğer kontrolde doktor, nasıl bu kadar kısa zamanda hastanın iyileştiğine şaşırıp, hayretler içinde kalmış. Balın da kan yapıcı etkisi gözardı edilmemelidir.

Kansızlık için son önerim ise kuru meyveler. Ancak kuru meyvelerin sülfürlenmiş olmamasına dikkat edilmeli. Bu işlem kuruyan meyvelerin renginin koyulaşmasını engeller. Bu tarz sülfürlenmiş kuru meyvelerden uzak durmak için koyu renkli ve paketlenmemiş olanlarını tercih edin. Mesela gün kurusu kayısı, kara üzüm, yaban mersini(likapa) gibi.

Çay, kahve ve süt demir emilimini engellediğinden kansızlık çekenler bunları tüketmemelidir.

Yararlanılan kaynak: Innvista, Dr Christopher

7 thoughts on “Kansızlıkta Bitkiler

  1. kansızlıkla alakalı kendi yaptığım ve faydasını gördüğüm çok kolay bir şeyi yazmak istedim. yalnız B12′den kaynaklanan kansızlığa iyi geliyor bu tarif. kardeşim kansızlık tedavisi görüyordu, çok faydası olmadı. anlatacağım şeyi kızkardeşime bir hemşire önermiş. bildiğimiz kepekli buğdayla yapılıyor. akşamdan bir yemek kaşığı buğdayı yıkayıp üstünü örtecek kadar suyla ıslatıp bekletiyoruz. sabah (özellikle aç karna ama tokken de yapılıyor) yumuşayan bugdayı suyuyla birlikte iyice çiğneyerek yiyoruz. daha hızlı sonuç almak istiyorsanız fazla ıslatıp günde 2 kere yani akşamda yiyebilirsiniz. düzenli olarak bir ay yapdıktan sonra kanınızı ölçtürürseniz farkı görürsünüz. sürekli veya kanınız düştükçe de yapabilirsiniz..

    • Ayfer Hanım tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kimbilir bu kürünüzle kaç kişinin iyileşmesine vesile olacaksınız.

  2. Saadet Hanım,önerileriniz o kadar güzel ki çok çok teşekkür ediyorum. İnanın o kadar kalpten dua ediyorum ki size Allah razı olsun. Tam da çocuğumu antibiyotiklerden nasıl kurtarabilirse derken sizi buldum, Allah size ve çocuklarınıza tüm sevdiklerinize sağlıklı hayırlı uzun bir ömür versin.

    • Yasemin Hanım çok teşekkür ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Annelere ulaşabilmek en büyük gayem. Çünkü anneleri kazanırsak toplumu kazanırız diye düşünüyorum. Albeninin, çekiciliğin değerli olduğu günümüzde, aslında gerçek şifa kaynağının geleneksel yöntemlerde olduğunu aktarabilmek benim için önemli olan. Dualarda daim hatırlanmak ümidiyle..

  3. sayın saadet hanım sitedeki nazar boncuklu paspası çok beğendim acaba satılan dükkanın adresini yazar mısınız size ve ailenize sağlık afiyet dilerim zeynep

  4. Merhaba;benim 13aylik kızımda da kansizlik var.Hemoglobin 9 ‘a dusmus.Ferplex veriyorum günde bir şişeyi sabah-aksam ikiye bölerek.Fakat tam bir işkence oluyor ikimize de.Tadını sevmiyor icmek istemiyor çünkü.Sizin öneriniz ne olur kızımla ilgili?Bir de oksuruk icin bana ne tavsiye edersiniz?Adacayi kullanamıyorum bebek emzirdigim icin.İnternette bilgi kirliliği var kafam karışıyor bitkisel ilaclarla ilgili.Kolaylıklar dilerim…

    • Hak veriyorum size, aynı şeyleri ben de yaşadım. Kızınıza da ısırgan çayı verebilirsiniz. Siz içersiniz sütünüzden de geçer. Yalnız miktar olarak bir bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı ısırgan ekleyin. Bu bardağı gün boyu verin. Hatta içerisine bal da ekleyin ki (market raflarındaki ticari bal olmasın) hem tadını sevsin hem de balın kan yapma özelliği de kendini göstersin.
      Siz de isterseniz ayva çekirdeği suyu ya da zencefil çayı içebilirsiniz. Akşamdan 7-8 ayva çekirdeğinin üzerine bir bardak soğuk su ilave edin. Sabah için tekrar su ilave edin. Akşam için. Ertesi akşam çekirdekleri tazeleyin. Ben bunu da çocuklarıma çok sık uygularım. Bizim evde hiçbirşey çöpe gitmez.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>