Kelebekli Havlular ve Perde Danteli

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Bugünde kelebekli örnekler eklemek geldi içimden. Çektiğim örnekler o kadar birikmiş ki laleliler, güllüler, kalpliler diye bir sürü yazı yazabileceğim galiba. Kelebekleri biz bayanlar çok seviyoruz . Nedendir bilinmez ama sanırım bayanlar da kelebekler de süslü olunca kendimizi onlarla özdeşleştirmişiz bir nevi.

Eskiden baharda ilk olarak hangi renk kelebek görülürse o renge göre tabir edilirmiş. Beyaz kelebek, mutluluğa, talihe; pembe kelebek, sağlık ve afiyete; sarı kelebek kedere, hastalığa; siyah kelebek, felakete, matem ve ölüme delalet edermiş. Beyaz kelebek görülünce talihin o sene açık olduğuna, mutlu olunacağına inanılırmış. Birine hediye olarak verilecek kelebekli dantellerde, karşı tarafa iletilmek istenen mesaja göre de kelebek dantellerine renk verilebilir. Bu da çok hoş bir ince düşünce olabilir doğrusu.

İlk iki örnek hemen hemen aynı. Birinde simli ip diğerinde yeşil naylon ip kullanılmış, uçtaki kelebekleri çerçevelemek için. İki renginde nasıl durduğuna bakıp, hangi renkten öreceğinize karar verebilirsiniz. Ayrıca iki örneğin alt kısımları farklı örülmüş. Resimleri büyüterek örneklerini çıkarabilirsiniz.
kelebekli havlu dantelikelebekli havlu danteli

Üçüncü ve dördüncü örnek yine çok benzer. Üstteki örneklerde kelebekler uç kısımda örülürken, bu örneklerde kelebekler ortaya konmuş. Üsttekiler de ki kelebekler ibibiklerle çerçevelenirken bu örneklerde zincirle çerçevelenmiş. Bir de farkettiyseniz üçüncü örnek beyaz iple örülmüş, daha sonra kelebekler havlunun rengine uygun olarak rengarenk ipliklerle çerçevelenmiş. Eğer havlunuzu almamışsanız, bu kelebekli havlu kenarını örüp sonradan alacağınız havlunun rengine uygun olarak kelebekleri çerçeveleyebilirsiniz.
kelebekli havlu kenarıkelebekli havlu danteli

5. ve 6. örneklerde ise pul ve boncukla işlenmiş kelebekler var. Mavi boncuklu havlu işlenirken boru boncuk, çiçek boncuk ve kum boncuklar kullanılmış. Diğer havludaki kelebek ve çiçekler ise pullar ve sap işiyle işlenmiş.
kelebekli boncuk işli havlukelebekli boncuk işli havlu

Son kelebekli örnek ise perde danteli. Önce file dantel şeklinde oldukça ağır kelebekli kısımlar örülüyor. Ardından üst kısımdaki sıra çiçekler örülüyor. En son olarak kenarlara oyası örülüyor.
kelebekli perdekelebekli perde

Kelebek renkleri ile ilgili kaynak: Edebi yazılar

Tagged with 

One thought on “Kelebekli Havlular ve Perde Danteli

  1. Siteniz tam bir elişi kütüphanesi :) Tebrik ederim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>