Peçeteli Fiskos Dantelleri

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Mendil ya da peçeteyle yapılan fiskoslar son zamanların modası. Delik işi ya da nakışlı mendillerin etrafına danteller örülüp birleştiriliyor ve ortaya çok şık fiskos örtüleri çıkıyor. Gerçi mendillerin ne kadar dayanıklı olacağı bilinmez ama gene de kullananlardan sorup öğrenmek lazım. İstenilirse daha dayanıklı bir kumaş parçasına kurdele nakışı yapılarakta uygulanabilir. Bu da şimdi aklıma geldi.

Bu iki örnek peçeteli fiskos dantellerinin en bilinenleri. Mendilin kenarına gide gele dantel örülüp, diğer motiflerle birleştiriliyor. Bizim buralarda çok yaygın bir örnek. Tabi Türkiye’de ya da dünyada bu örnekleri görmemiş pek çok bayan olduğundan eminim.
peçeteli fiskos dantelipeçeteli fiskos danteli

Üçüncü peçeteli ya da mendilli fiskos örneği ise benim aşina olduklarımdan çok farklı bir örnek. Örnek direk mendilin ucunda örülmüş. Fotoğrafı büyüterek dantelin ve dantelin birleşim kısımlarının örneğini rahatça çıkarabilirsiniz. Kolayca çıkarabilmeniz için örneği yeterince büyük eklemeye özen gösterdim.
peçeteli fiskos dantelipeçeteli fiskos dantelipeçeteli fiskos danteli

Son fiskos örneği ise aslında hazır bir örnek. Elle yapılmamış, fabrikasyon. Ama biz örtünün örneğini çok beğendik. O yüzden ekleme ihtiyacı hissettim. Çünkü aynı örnek dantel olarak uygulanabilir. Bu örnekteki peçeteler diğerlerine göre daha küçüktü. O yüzden biraz daha fazla dantelli sevenler için ideal. Danteller kare motif halinde örülüp peçetelere dikilerek tutturulabilir. Tabi işi bayağı fazla.
peçeteli fiskos dantelipeçeteli fiskos dantelipeçeteli fiskos dantelipeçeteli fiskos danteli

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>