Kene Kaçırıcı Bitkiler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

kene
Sıcakların kendini iyice hissettirmeye başlamasıyla serinlemek için pikniklere gidiyoruz. Tabi yavaş yavaş kene korkusu da sarmaya başladı. Ya çocuğumu kene ısırırsa! Keneleri kaçırmak için çocuklarımıza ve kendimize uygulayabileceğimiz çok doğal yan etkisiz reçeteler var. Bu arada bu sitede yayınlananlar kopya ya da oradan buradan çalıntı bilgiler değildir. www.fiyonk.net sitesindeki bilgileri makale ve bilimsel kitapları tarayıp araştırarak, çocuklarım-ailem üzerinde denediğim tecrübelerim ışığında naçizane kendim yazıyorum. Bu yüzden fiyonk.net‘i lütfen çöp sitelerle karıştırmayın.

Kenelerin en nefret ettiği koku tarçın kokusu. Tarçının içeriğindeki sinnamaldehit maddesi kene öldürücü etkiye sahiptir. Memeliler ve balıklar için zararsız olan tarçındaki sinnamaldehit; bakteri, mantarlar ve böcekler için öldürücü etkiye sahiptir. Bu keskin kokulu madde birçok hayvanın burun deliklerinde yanıklar meydana getirebilecek kadar etkilidir. Kedi-köpeğin gelmesini istemediğiniz yerlere tarçın yağı dökerek,tarçın yağını kedi-köpek kaçırıcı olarakta kullanabilirsiniz. Ayrıca tarçın yağından karıncaların da nefret ettiğini karınca kaçırıcı bitkiler yazımda anlatmıştım.

Ökaliptüs, karanfil, lavanta, biberiye, limon, rezene ve anason yağları da kene kaçırıcı olarak kullanılabilir. Ayrıca lavanta yağını bit ve pire kaçırıcı olarakta kullanabilirsiniz.

Kenelerin nefret ettiği bu bitkilerin yağını sulandırarak ya da zeytinyağıyla seyrelterek açıkta kalan yerlerinize sürerek kenelerin vücudunuza yapışmasını engelleyebilirsiniz. Hatırlarsanız evde bitki yağının nasıl hazırlanabileceğini anlatmıştım. Yine eğer evcil hayvanlarınız varsa onları da zararsız bir şekilde bu bitki yağlarıyla kenelerden uzak tutabilirsiniz. Bitkileri ezerekte açıkta kalan yerlerinize sürmeniz aynı işlevi görecektir.

Eğer keneleri evimizden, bahçemizden uzak tutmak istiyorsak yine bitkiler imdadımıza yetişiyor. Yine kenelerin kokularını sevmediği bitkileri evimizde saksıya ya da bahçemizin bir köşesine ekebiliriz. Bahçemizi, evimizi kenelerden korumak için ekebileceğimiz bitkiler şöyle; biberiye, lavanta, fesleğen, sarımsak, yenibahar, sardunya, nane, adaçayı, rezene, limon otu, kekik, mine çiçeği, ıtır, çam ağacı.. Bu tip aromatik bitkiler kenelerin sevmediği kokulara sahiptir ve kenelerin bahçenizden uzak durmalarını sağlar.

Yine elma sirkesi vücuda sürülürse keneleri uzak tutuyor.

Eğer bu tarz şeyleri üzerinize sürmekten hoşlanmıyorsanız pikniğe gideceğiniz gün yiyeceğiniz bir diş sarımsak kenelerden uzak kalmanızı sağlar.

Kaynak: ehow

Tagged with 

6 thoughts on “Kene Kaçırıcı Bitkiler

  1. Merhaba. Arabamizda kene bulduk su anda tedirginim bunun icin tarcin yagi kullansam arasa kiyida kalan keneler olur mu yani kurtulmus olurmuyum. Kirsal alanda yasiyoruz ve cevrede bir suru hayvan var. Arabayi yikattim temizlettim ama koltuk aralarinda kalmismidir diye dusunmeden edemiyorum.

  2. Merhaba 1 yasındakı bebeğe tarcın yağını ne oranda seyretmeliyiz tarif verirseniz.hazır tarcın yagıyla.birde kaç saatte bir yenilemeli piknik gibi yerlerde.teekkürler

    • Eğer tarçın yağını kendiniz yaptıysanız seyreltmeye gerek yok. Ancak satın aldığınız tarçın yağını kullanacaksanız, 1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 damla tarçın yağını katıp sürebilirsiniz bebeğinize. Tarçın kokusunu almadığınız zaman tazeleyebilirsiniz.

  3. ablacığım çok kullanışlı şeyler paylaşıyorsun.sayende 4 bitkisel yağ yapmayı öğrendim.sorum: kene üzerimize geldiğinde tarçın yağını kullansak kene gider mi? yani evimiz sağlık ocağına uzakta ve erken müdahale için işe yarar mı? birde bulunduğumuz yer itibariyle kuşburnumuz var.kuşburnu yağı nasıl yapabiliriz?

    • Evet kenenin üzerine tarçın yağı dökerek uzaklaşmasını sağlayabilirsin. Kuşburnuları da yağ da bekletirsen şifası yağa geçecektir. Şifa olsun.

  4. ismail kale says:

    paylaşım için teşekkür ederim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>