Fitoterapi 5.2: Sindirim Hastalıklarında Bitkiler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com


Hatırlarsanız Prof. Dr Abdülkerim Alpınar’ın vermiş olduğu bitkilerle tedavi kursuna katılmıştım. Fitoterapi kursu biteli 3 ay oldu. Ancak ben dersleri eklemeyi bitiremedim henüz. Tabi ben kursu çok sevipte üniversiteden okumak için uğraşmaya başlayınca epeyi bir ara verdim. Bugünde sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanabileceğimiz bitkilervar sırada. Siteye eklemem gereken son bir konu kaldı. O da “kozmetikte kullanılan bitkiler”. Eminim bu başlıkta pekçok kişinin ilgisini çekecektir.

  • Kolik ağrısında nane, zencefil ve papatya çayları içilmelidir.
  • Gıda zehirlenmelerinde sarmısaklı yoğurt yenmelidir.
  • Mide üserinde meyan kökü, kudret narı çok faydalıdır.
  • Gaz sorunlarında papatya, nane ve rezene çayları içilmelidir.Bu çaylar gaz oluşumunu engeller. Proteinli ve nişastalı yemeklerin birlikte yenmesi gaz oluşumunu arttırır.
  • Bulantı kusma gibi sorunlarda zencefil, papatya ve lavanta çayları bulantı kesicidir. Ciddi bir hastalığın da belirtisi olabileceği için dikkatli olmalıdır.
  • İshalde rezene ve zencefil yağının karna sürülmesi sancıyı azaltır. İshal sinir kaynaklı bir ishalse papatya çayı içilir.
  • Kabızlık için kullanılabilecek birkaç bitki şöyle; karnıyarık otu tohumu, keten tohumu ve sinameki. Yalnız sinameki tüketilirken çok dikkatli olunmalı. Alışkanlık yapabilir. Ayrıca herkes dozunu kendisine göre ayarlamalıdır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>