Tunus işi daha önceden de bahsettiğim gibi şiş tığla yapılan bir örgü çeşidi. Tunus işini bilmeyenler videosunu izlemek için bakınız: Tunus işi videosu.
Bugün Tunus işiyle yapılmış 2 bebek yeleği var. Yeleklerden ilki erkek bebek için örülmüş. Tabi aynı renkler kız bebeğe de gider. Yeşil ve sarı ara renkler hem kız hem erkek için olabilir. Halkalı bir bebek yeleği demek istiyorum. Şimdi sizinde “hiç halkadan bebek yeleği mi olurmuş canım sende” diyeceğinizi duyar gibiyim. Tabi danteldeki iri halkalardan bir bebek yeleği yapılsa, çocuk içinde donar:) Fakat bu yelekteki halkalar örgü ipiyle dolanarak düğme yapılmış. Yeleğin bana en ilginç gelen tarafı bu minik halkalar oldu. Genelde bebek yeleği örenler yeleğin ipine yaptıkları masrafla düğmelerin aynı fiyata geldiğinden yakınırlar. Ördüğünüz bebek yeleklerinin düğmeleri size masraflı geliyorsa minik halkalara örgü ipinizi dolayarak düğmeler oluşturabilirsiniz. (Bütün fotoğraflara tıklayarak büyütüp inceleyebilirsiniz.)
İkinci yelek bir kız bebek yeleği. İkiz kızlarıma hediye olarak geldi. Tunus işinden pembe ve beyaz renklerle örülmüş. Pembe ve beyazların kesiştiği noktalara ise zincir işi ve rokoko gibi işlemeler ve boncuk konulmuş. Yeleğin çok güzel çok süslü bir duruşu var. Yalnız alt kısımlarını farkettiyseniz yukarı doğru kıvrılıyor. Bunu önlemek için uç kısımlara tığla oya yapılıyor. Fakat yelekte de görüldüğü gibi yeterli olmuyor. Onun yerine yeleğe başlarken birkaç sıra haroşa örüp üzerine Tunus işiyle devam edereseniz alt kısım kıvrılmayacaktır. Üstteki yelekte dikkat ederseniz alt kısım haroşa örülmüş ve böyle bir sorunla karşılaşılmamış. Kıvrılan Tunus işlerinizin düzelmesi için halının altına koyup bekletin. Bunlarda Tunus işiyle ilgili birkaç püf noktasıydı. Tunus işi kız bebek yeleğinin ön kısmı ve işlemesini altta görebilirsiniz..
Tunus işi kız bebek yeleğinin arka kısmı ve işlemesini altta görebilirsiniz..