Buzdolabında Kurban Bayramı

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Kurban Bayramı’nı idrak etmiş olduğumuz şu günlerde ben de buzdolabımı nasıl düzenlediğimi paylaşmak istedim.

Marketlerden aldığımız yoğurt, dondurma gibi yiyeceklerin plastik kaplarını biz pek çöpe atmayız. Hatta eşim özellikle pekçok ürünü marketten sırf kabının şeklini beğendiği için alır. (Burdan ürün pazarlamak isteyenlere bir kopya vermiş olduk:))Sonra da çok düzenli olduğu için evdeki alet edevatını saklamak için kullanır. En son dondurma kapları o kadar çok birikmiş ki firmaların ne kadar çeşitli ebatlarda kaplar ürettiğine bizzat şahit olduk. Kimi köşeli, kimi köşeleri hafif yuvarlatılmış, kimisi oval. Hatta bazen kapakların çoğunun birbirine uymadığını gördük.

Neyse efendim birgün köyden gelen tereyağını yıkarken eşim tereyağını dondurma kabına koymayı teklif etti. Serde Trabzonluluk olunca tabi peynir tereyağı favori yiyeceklerden oluyor. Ben de teklifi kabul edip 4-5 dondurma kabına tereyağını doldurup, buzluğa atınca buzluk çok düzenli göründü gözüme. Ondan beridir iki kurban bayramında’da dondurma ve yoğurt kaplarına yerleştirdim kıyma-kuşbaşı ve kavurmaları. Her sene kurbanları nasıl sığdıracağım buzluğa yine derken bu sene “bir kurban daha kesseymişiz alırdı bu buzluk” dedim içimden :)

kurban bayramı dondurma kaplarıyla buzdolabı düzeni

Gelelim özellikle ailecek paketlediğimiz kıymaları nasıl yerleştirdiğimize. Aldığım ufak buzdolabı poşetlerine ben 4′er kaşık kıyma koyup, eşime ve Ömer’e verdim. Eşim ve Ömer’de dondurma kutularının kapaklarını kalıp olarak kullanıp, kıymayı kapak büyüklüğünde bastırarak düzelttiler. Düzelttikleri poşetlerin fazlalık kısmını altta doğru katlayıp dondurma kabına yerleştirdiler. Bir kiloluk dondurma kutusu böylece 6 paket kıymayı almış oldu. Ağızlarını düğümlemediğimiz için yer de kazanmış olduk. Bu kalıp fikri yine eşime aitti. Ve böylelikle 14 kilo kıyma için 12-13 tane birer kiloluk dondurma kabı işimizi görmüş oldu. 2-3 kutuyu ben ağızlarını düğümleyerek yaptığım için bu kadar kap gerekti Yoksa daha az kapla hallolabilirdi. Benim yaptıklarım o kadar muntazam olmadı.

Ben genellikle poşetlere doldurup direk buzluğa koyardım kurbanları. O zamanda kanlar sızar kirlenirdi dolabım. Hem poşetleri üstüste koyunca pekte düzgün durmuyorlar ve sığdırmakta zorlanıyordum etleri. Dondurma kaplarını bu şekilde kullanarak hem kapları değerlendirmiş olduk, hem dolap temiz kaldı, hem daha düzenli-tertipli oldu, hem de yerden tasarruf etmiş olduk. Resimde görülen kutulardan 3′ünde de peynirlerim var.

Şimdi de etraftakilere bunu söyledikçe insanlar harıl harıl dondurma kabı arıyor, plastik kaplar kıymete bindi bile :)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>