Evde Bitki Yağı Yapımı

Yorum sayfasındasınız. Yazıyı okumak isterseniz tıklayın .

111 thoughts on “Evde Bitki Yağı Yapımı

  1. merhaba sitenize bugün rastladım. Yazılarınızı ve tariflerinizi çok beğendim. Kulak ağrısında sarımsak suyu damlatıyordum. Biraz yakıcılığı var. Yağıda aynı şekilde yakıyormu?

    Birde çocuklara küp şeker yerine nöbet şekeri ile verin.Küp şekerinde jelatin olduğu için biz kendimizde kullanmıyoruz.

    • Merhaba Şehriban Hanım
      Teşekkürler. Evde hazırlayarak kullandığım sarımsak yağı kulağı yakmıyor. Çocukların kulağı hiç acımadı. Hazır satılan sarımsak yağını hiç kullanmadım. Sarımsak suyunun yakması normal. Biraz zeytinyağıyla karıştırarak damlatırsanız daha seyreltik olur, yakıcılığı azalır.

      Evet bu yazımı hazırladığım zamanlarda şeker kullanıyordum. Artık şekeri komple kendi hayatımdan ve çocuklarımın hayatından çıkardım. Çünkü Türkiye’de GDO’lu şeker pancarı ekimi yapılıyor. Ayrıca şeker kanser hücrelerini besleyen çok zararlı birşey. Bahsettiğiniz nöbet şekerinin ne olduğunu bilmiyorum. Nöbet şekeri de şeker pancarından yapılıyorsa onu da tüketmemek gerekir.
      Sanırım

  2. Emine KOBAŞ says:

    Selam ; Saadet hanım. Kendi tarlamda yetiştirdiğim lavantalardan harika yağ, oda spreyi, el kremi , sabunlar yaptım. Gerçekten doğal ve kendi ürününüz olması kullanırken ki keyfi arttırıyor. Şimdi gelincik şurubu nu keşfettim. Muhteşem…

    Özel formülasyon cilt bakımı ürünlerim ile eş dost ve öğrencilerim in sorunlarına çözümler sunuyorum..Benim araştırmalarım daha çok bitkilerle şifalar..

    Sizinde bilgileriniz çok faydalı. Kolay gelsin..

    • Ne mutlu size Emine Hanım kendi lavantanızı kendiniz yetiştirebiliyorsunuz. Keşke benim de böyle bir şansım olsaydı. Doğal ürünler yaşama girdikçe daha zevkli daha bereketli bir yaşam başlıyor. Ben bunu hayatımda yaşıyorum. Keşke herkes yaşasa ne güzel olurdu, çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilirdik.

      Bende elimden geldiğince siteden ve çevremdeki insanlara anlatmaya çalışıyorum bitkilerin şifalarını. Anlattıkça ve şifaları yaşadıkça daha da fazla öğrenme iştiyakı oluyor. Bakalım eğer bu sene 2 yıllık tıbbi ve aromatik bitki bölümünü kazanabilirsem çok daha fazla şeyler öğrenebilecek, kendime ve çevreme daha fazla yardımcı olabileceğim.

      Size de araştırmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sizin bilgilerinizden de istifade etmeyi çok isterim:)

  3. merhaba enginar yağı için nasıl bir işlem yapmalıyım yardımcı olurmusunuz.
    saygılar

    • Aynı yukarıdaki adımları takibedebilirsiniz. Yalnız kullanacağınız enginarın şifa özelliğinin fazla olmasından dolayı yabani enginar kullanmanızı öneririm. Yabani bitkiler diğer bitkilerden kat kat daha şifalı.

  4. sayın hocam ,
    susam yağı yapımı ile araştırma yapıyorum , susam yağını güneşten koruyucu olarak hergün dışarı çıkmadan önce sürüyorum, hazır satılanlardan kullanmak istemiyorum . bitkisel yağları tek başına kullanmayın diye duydum, nasıl inceltme veya içerisine ne katmamız gerekir. sayğılarımla.

    • Necdet Bey susam yağını seyreltmeden kullanabilirsiniz. Susam yağı sabit yağdır. Seyreltilmesi gereken yağlar, uçucu yağlardır.

      • evde havuç yağı yapımı:
        bir su bardağı rendelenmiş havuç, alabildiği kadar zeytinyağı.
        bir bardağa rendelenmiş havucu ve zeytinyağını ilave ederek, tencerenin içerisine su koyuyoruz ve bardağı bu tencerenin içerisine bırakarak 15 dakika kaynamasını bekliyoruz. bardağın içerisine su girmemesine dikkat ediyoruz.tencereden indirerek süzüyoruz. günde 3-4 çay kaşığı içerek cilt güzelliği, saç güzelliği,kalp sağlığında fayda eder. iç detoks yaparak vücudu temizler.a-b1- b6 vitaminleri ihtiva eder.yaralara, varislere faydalıdır. cilde rahatlıkla sürülür. güneş koruyucu yağ olarak kullanılır, cildi temizler.

  5. asmin hanım merhaba güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz tebrikler duyarlılığınız için. ancak bu bitki yağı diye verdiğiniz tarifleri bilinçsizce kullanmamak gerekli. çünkü bazı bitkiler gün ışığında toksik etki gösterebilirler..
    örneğin kantaron sürüp güneşe çıkıldığında lekelenmelere neden olabilir..amacım sizi eleştirmek değil ama biraz daha bilinçlenip bu bilgileri oyle paylaşsanız insanlığa daha faydalı olursunuz kolay gelsin … saygılar ( bu arada ben tıbbi aromatik bitkiler mezunuyum bunların tümünü etkileriyle birlikte okulda oğretiyorlar bize)

  6. siteniz bilği dolu bu konudaki ihtiyacı karşıladı . ben, çörek otu yağı yapmaya karar verdim . çörek otunun tohumundan mı kullanacağım , yani aktarlarda satılan tanelerimi kullanayım, teşekkür ederim.

    • Sağolun Necedet Bey. Börek-çöreklerde kullanılan siyah taneleri hafif ezerek kullanabilirsiniz.

      • sayın hocam, çok teşekkür ederim, ilk denemem bu olacak,evde çörek otu tanesi var 1 yıldır beklemiş, yarın aktardan taze almayı düşündüm. elma sirkesini her akşam yatmadan önce bir çorba kaşığı bardağa koyarak bir bardak suyla karıştırıp içiyorum. en kısa zamanda elma sirkesini yapacağım. evde sabun yapmak konusunda fikrinizide almak isterim,teşekkür ederim emeğinize sağlık.

        • Estağfurullah Necdet Bey bu konuda kendimi hoca değil öğrenci olarak görüyorum. Benim yaptığım yalnızca bildiklerimi paylaşmak. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. Evde sabun yapımı hakkında araştırmalarım sürüyor. Neticelendirdiğim zaman sitem aracılığıyla sizlere sunacağım.

  7. merhaba btki yağlarına benimde çok merakım var evde yapmak istiyorum havuç yağının şems hanım rendeleyip ocakta kaynatarak yapıyor siz güneşte yapınyosunuz hangisi daha doğru olur kafam karıştı

    • merhaba nilay
      acele lazım olunca o şekilde yapabilirsin. ama bitkiyi ateşe koyunca biliyoruz ki birçok faydalı vitaminleri ölüyor. Eğer 20 gün-1 ay kadar vaktiniz varsa, vitaminler kaybolmadan yavaş yavaş, hazmederek yağın güneşte olgunlaşmasını beklemeniz daha faydalı olacaktır.

  8. Arzu Serim says:

    Merhaba

    saçlarım için evde sarmısak yağı yapmak istiyorum. Acaba nasıl yapacağım konusunda bilgi verebilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

  9. şeydanur says:

    yazınız çok hoşuma gitti.bilgilendirdiğiniz için eşekkürler. karanfil yağı yapmak istiyorum.karanfili çiçek olarak mı kuru olarak mı kullanmak lazım.miktarları ne kadar olmalı. bide yağ olduktan sonra koyu renkli şişeye koymamızdaki amaç ney ? şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhaba Şeydanur
      Aktardan aldığın kuru karanfilleri kullanabilirsin. Zaten bu minik uyuşturucu etkisi olan karanfillerin, çiçek şeklinde bizim bildiğimiz karanfillerle ilgisi yok. Türkiye’de yetişmiyor. Bu yüzden tazesini bulamazsın. Koyduğun karanfilin üzerine iki katı kadar zeytinyağı eklemen yeterli. Koyu renkli şişeye koymadaki amaç ise; dışarıdan gelecek güneş ya da ışığın, yağı bozmasını engellemek. Eğer karanlık biryerde saklayacaksan şeffaf şişeye de koyabilirsin. Koyu renki ilaç-şurup şişelerini atmayıp bu işlerde değerlendirmek en güzeli.

  10. yazı için teşekkürler.emin olmak için soruyorum,bitki-zeytinyağını karışımını koyu renk kavanoza mı konup güneşe bırakılıyız, şeffaf kavanozlar olmaz mı?

    • Mehtap siteme hoşgeldin
      Güneşte açık renkli şeffaf şişede bekletilecek. Süzülünce koyu renkli şişeye konup karanlığa kaldırılacak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>