Dantel İşli İncili Patik

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Bu patiği kızını bu yaz evlendirecek olan bir komşum ördü. Gerçekten kız çeyizi için paha biçilmez bir örnek. Patiği siteye eklediğimden komşumun haberi yok. Çünkü ben de örnek çıkarmak için alan diğer bir komşumda görünce fotoğrafladım :)

Patik, siyah orlonla gayet sade düz bir şekilde örülmüş. Ama gelgelelim işine. Üzerinde yok yok. Hem tığla yapılmış dantel çiçek motifleri dikilmiş hem nakışla çiçeklere yaprak yapılmış hem de yaprakların ortasına inciler işlenmiş. Örgü üzerinde dantel, nakış ve inciler harmanlanarak muhteşem bir patik çıkmış ortaya. Analı-kızlı, gelinli-kaynanalı oturulup yapılabilecek bir örnek. Neden derseniz yaşlılar genelde örgü kısmını, gençler ise süsleme kısmını yapmayı daha çok seviyor. Böylelikle ortaklaşa yapılmış elişleri ortaya çıkıyor. Hatırası daha bir başka. Günü gelince büyük bir özlemle “ahh nerde o günler, bunu da annemle beraber yapmıştık” diye geçiriverirsiniz içinizden..

dantel işli patik

Gelelim patiğin yapımına:

  • Ayağınıza uygun olarak bir patik örün. Çorap yapımını sitemdeki videolardan öğrenmek için tıklayın.
  • Patiğin üzerini süslemek için simli pembe iple, tığla 12 adet çiçek örün. Çiçekleri örerken ortalarındaki 5 adet inciyi de birlikte örmeyi unutmayın.
  • Ardından çiçek yapraklarını zincir işiyle işleyin. Zincir işi nakışı sitemde vermiştim. Zincir işinin yapımı için tıklayın. Yaprakları işlerken her yaprağa bir inci tutturun.
  • Son olarak patiğin kenarındaki mimik oyasını çiçeklerle aynı renkte yapmayı unutmayın.
  • dantel işli patik

Tagged with 

One thought on “Dantel İşli İncili Patik

  1. bu patikdeki deseni çok beğendim daha farklı desenler istiyorum çok güzel.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>