Evde Geri dönüşüm 5: Eski CD’leri Değerlendirmek

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Bu aralar çok değişik bir gül yapım tekniği öğrendim. Hem muhteşem bir görünümü var hem de yıkansa dahi bozulmuyor. Size ipucu olarak yanık gül ismini veriyorum. Bakalım ne tahmin edeceksiniz? (Görmek için bakınız; Yanık gül yapım tekniği.)

Gelelim gündemden yine geri dönüşümle ilgili güncel bir konuya. Geri dönüşümle ilgili dünyanın dört bir yanında çok güzel çalışmalar var. Bunları gördükçe çok heyecenlanıyorum. Mesleğimle de yakından ilgili olduğu için geri dönüşümle ilgili modern sanatları çok önemsiyorum. Hobim olan bir şeyle mesleğim, geri dönüşüm için yapılan çalışmalarda biraraya geliyor. Yani birdenbire hobinizin mesleğiniz haline gelmesi çok hoş birşey. Bilmem anlatabildim mi:)

Bugün cd’lerle ilgili yapmış olduğum araştırmaları sizlerle paylaşıyorum. Eski cd’ler cd kutuları atılmamış saklanmış ve zamanı gelince birbirinden güzel değerlendirmelere tabi tutulmuş. Yepyeni bir çehre kazanmış. Kimi zaman bir küpeye dönüvermiş cd’ler, kimi zamanda bir sepette can bulmuş. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya için haydi hep beraber atmayıp kullanalım. Cd’miz bozulduysa, eskidiyse onu yeni bir çehreye kavuşturalım ışıl ışıl bir kapı süsü yapalım. Onların bir çöp değil milli bir servet olduğunu unutmayalım. Bence yerel yönetimler bu konularda halkı bilinçlendirmeli ve bu tip geri dönüşüm el sanatları hakkında belediyelerde kurslar açılarak, bilhassa bayanlara yönelik eğitimler verilmeli.

Geri dönüşümle ilgili yadığım diğer yazılarımı da alttaki linklerde bulabilirsiniz:

Evde Geri Dönüşüm 4: Eski Çoraplardan Oyuncaklar
Evde Geri Dönüşüm 3: Pet Şişeleri Değerlendirmek
Evde Geri Dönüşüm 2: Kola Açma Halkalarını Değerlendirmek
Evde Geri Dönüşüm 1: Poşetleri Değerlendirmek ~Video

Cd’lerden ve Cd kutularından yapılmış olan çeşitli aydınlatma araçlarını altta görüyorsunuz. Cd’nin ışıltılı-aynalı bir görünümü olduğu için ışık yaymadaki etkisi kullanılmış. Çık şık bir aksesuar abajur yapılmış.
eski cd'den aydınlatma

İşte size kolayca cd kutusundan yapabileceğiniz bir kağıt havlu, tuvalet kağıdı kutusu.
cd kutusundan havlu kağıtlık

Cd’lerden yapılmış bardak altlığını altta görebilirsiniz. Daha öncede cama geçirilenlerin örneğini vermiştim sitede bakınz: dantel bardak altlıkları.
CD'den bardak altı
Cd yanları delinmiş, rafyalar geçirilerek birbirine bağlanmış ve ortaya çok güzel sepetler çıkmış. Banyoları süslemek için birbirinden şık sepetler. Alt tarafında da artık pek çoğumuzun bildiği cd’den yapılmış çantalar var.
cd'den sepet cd'den sepet cd'den çanta

Cd’den yapılmış oyuncak ya da süsleme olarak kullanılabilecek balık, tavşan, uğurböceği. çocukların çok ilgisini çekecek!
CD'den uğur böceği CD'den tavşan CD'den balık

Cd’lerden yapılmış kapı süsü. Doğum gibi özel günlerde kapıları süsleme amaçlı kullanılabilir. Cd’lerin orta kısmına çiçekler konularak kapatılabilir.
cd'den kapı süsü

Son olarak size günün sürprizinden bahsetmek istiyorum. Hem çok şaşıracak hem de çok beğeneceksiniz. işte size cd’leri atmamak için kadın eli değmiş güzellikler. Cd Nakışı. Evet yanlış duymadınız. Önce minik minik delinen cd’lere ardından nakış yapılmış ve bu muhteşem güzellikler ortaya çıkmış. Bence denemeye değer!
cd nakışı cd nakışı cd nakışı

Cd’lerle ilgili benimde düşündüğüm bir projem var. Ama henüz hayata geçiremedim. Olur da belki birilerine faydam dokunur diye onu da açıklamak istiyorum. Eski cd’lerden bir motif makinesi-plakası yapmak istiyorum. Dediğim gibi henüz tasarlama aşamasındayım. ama belki biri daha önceden yapabilir bunu. Bu da bir fikir versin istedim.

Tagged with 

6 thoughts on “Evde Geri dönüşüm 5: Eski CD’leri Değerlendirmek

  1. Merhabalar, internette “cdler nereye atılmalı” diye arattığımda bu siteye denk geldim. Yani bu sitede okuduğum ilk sayfa. Geri dönüşüme bayılıyorum ve ben de bir tasarımcı olmak istiyorum. Evde her şeyi değerlendirerek tasarım çalışmalarıma da başlamak istiyorum ve bu cdler hakkında okuduğumla başlayabilirim aslında :-) Çok teşekkür ediyorum :)

    • Geri dönüşüme meraklı genç bir kardeşimiz olarak tebrik ederim. İnsanoğlu herşeyi çöp haline getirmiş. Sizin gibi genç beyinlerin bu konuda birşeyler yapması çok önemli. Sitedeki geri dönüşümle ilgili; poşet, kola açma halkası, eski çoraplar, pet şişelerin geri dönüşüm yazılarını da incelemeni temenni ederim.

  2. çok güzel olmuş hepsi

  3. merhaba cd leri nasıl deliyorsunuz?

  4. Hi!

    So many lovely ideas!!

    Thank you for the links to my photos!

    Take care!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>