Çin Düğüm Olimpiyatları:) ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Geçen hafta “Dünyada elişleri” ismiyle başlattığım yazı dizisinin ilki olan “Çin Düğüm Sanatı” ile ilgili yazım oldukça yoğun bir ilgi gördü. (Geçen hafta farketmemişim ama seçtiğim konu tam da Çin’de olimpiyatların olduğu zamana denk geldi. Güzel bir raslantı oldu. Yazdığım yazıya yoğun bir yorum ve mail trafiği olunca ben de böyle bir başlığı uygun buldum. Artık olimpiyatları izlerken bir yandan da elimiz boş durmayıp bu düğümlerle boğuşalım, ne yapalım biz bayanlar sevmiyoruz boş oturmayı:)) ) Demek ki değişik elişleri bizlerin çok ilgisini çekiyor. Bu yüzden Çin düğümlerinin yapımını öğrenebileceğiniz kaynaklardan bahsetmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Geçenki yazımdan daha detaylı bir araştırma yaptım. Çin düğümleriyle ilgili en doğru bilgiyi herhalde yine Çinlilerden alabilirim diyerek daldım Çin sitelerine. Ve neler buldum neler..

İlk bulduğum kullanışlı site temel Çin düğüm tekniklerini konu alan bir site. Bu sitede öğretici temel Çin düğüm tekniklerine ve temel düğümlerle yapılan örnekleri görebilirsiniz.

çin düğümü

Son bulduğum sitelerde ise birçok ileri düğüm çeşitlerini öğrenebilirsiniz. Küpe yapımında kullanmak için güzel bir düğüm ve Çin düğümlü küpe yapımını öğrenmek için tıklayın. Kolye yapımı için bakınız. Çin düğümleriyle toka yapımını öğrenmek için bakınız. Çeşitli çiçekler, kelebek, yusufçuk, kuş, kalp gibi karışık düğümleri alttaki linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz.
http://www.zhongguojie.org/…/hejie/
http://www.zhongguojie.org/…/hudiejiebianfa/
http://www.zhongguojie.org/…/qingtingjie/
http://www.zhongguojie.org/…/xinjiebianfajiaocheng_3837/
http://www.zhongguojie.org/…/xiuqiujie/
http://www.zhongguojie.org/…/shouzijie/
http://www.zhongguojie.org/…/shuangxijie/

Umarım araştırmam faydalı olmuştur. Eğer bunlardan birşey anlamayıp görerek öğrenmek istiyorsanız alttaki ilk videoyla başlayıp birsürü video izleyerekte bu düğüm işini çözebilirsiniz. Hatta bir zaman düğüm-müğüm görmek istemiyorum bile diyebilirsiniz:) Bu videoda düğüm işiyle kolye yapımı gösteriliyor. Diğer onlarca video içinse bakınız. Aslında tekniklerle ilgili birkaç kitap buldum internetten. Ama telif haklı eserler oldukları için buradan linklerini vermem doğru olmaz. Zaten bu kadar kaynaktan sonra onlara da gerek kalmadı. İlk videoda yusufçuğun yapımını, ikinci videoda sepet düğümünü, üçüncü videoda kalp düğümünü, dördüncü videoda Ashley çiçek düğümünü, son videoda ise iyi şans düğümünü izleyip öğrenebilirsiniz.

22 thoughts on “Çin Düğüm Olimpiyatları:) ~Video

  1. Yukarıdaki beyaz çiçek desenini çok beğendim nasıl yapabilirim
    gösterirmisiniz lütfeeeen.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>