Ara-Kenar Dantelleri ve İşlemeler

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Aynur Yangem’in 2005′te çektiğim dantellerini iki grup halinde ekleyip bitiriyorum. O kadar çoklarki eğer az az eklemeye kalkarsam ne benim ömrüm yetecek ne de sözlerim:)

Dantellerin bazıları Yengem’in çeyizinden bazıları ise kızlarına ördükleri. Eski ve yeni modeller var içlerinde. Gerçi benim eski dediklerimi hiç görmemiş olanlar olabilir. Ya da görüpte bunlar eski modeller diyecek olanlar. Eski yeni bence verilen emeklerin hepsi çok kıymetli!

Bu fotoğraflar benim için çok değerli. Çünkü fotoğraf makinesini kullanmaya başladığım acemilik zamanlarımda çekildiler.

İlk örnek bir çarşaf takımından. Kenarında bir de kum işi işlemesi var. Oldukça da ağır. Sanırım bu yüzden ince bir kenar danteli konmuş.
kenar danteli

İkinci örnek gül kanaviçesi işlenmiş bir çarşaf takımı. Ucundaki dantelden hiç yapmadım. Ama çok kolay ve yapımı zevkli görünüyor.
kenar danteli gül işlemesi

Bu dantel örneği çıtıpıtı bir örnek. Bu tip zarif çiçekli örnekleri çok severim. Örmesi zevklidir. Havlu kenarı olarakta çok zarif duracaktır.
kenar danteli

Bu danteller aynı takıma piko edilmiş. Oldukça ağır olmuş takım. Üstteki aynı örneğin kenar, alttaki ise ara danteli.
kenar danteli
ara danteli

İşte hayatımda denediğim en zor örnek bence buydu. Yengem’e helal olsun:)Bir ara kardeşim Hacer’e yapma ümidiyle başladım. Ama o kadar zorki her satırına dönüp dönüp bakmak zorunda olunca çok zor geldi bana. Tabiki pesettim. Amca kızım bitirdi örneği. Zor olmasına zor ama güzelliğine bir diyeceğim yok.
kenar danteli

3 thoughts on “Ara-Kenar Dantelleri ve İşlemeler

  1. çok hamarat hanım ,size söylüyorum asıl senin yazdığın görmemişlik senin yazdığın görmemişlik ewt çeyiz olarak kullanıyoruz, ve ayrıca eski modeller dediğin el işini yapsak çarşıdan yam yam gibi hızla güzel diyip alıyorsunuz siz yapamadığınız için bunları yazdınız ben yaptım çok kolay ve güzel oldu parlak iple yaptım kenar dantelini yaptım çok güzel oldu yapmaya deger

  2. GUZEL ORNEKLER VAR BENDE 2KIZ ANNESIYIM VE BUSITELERDEN ORNEK LER ALIYORUM HERKESINELLERINE SAYLIK

  3. çok hamarat says:

    şekerim bunlar çok eski modeller gerçekten gereksiz iş yapmışınız görmemişlik diycem ama ayıp olcak siz bunları çeyiz die kullanıyor musunuz allah aşkına?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>