Evde Geri Dönüşüm 4: Eski Çoraplardan Oyuncaklar

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Önceki yazılarım:
Evde Geri Dönüşüm 3: Pet Şişeleri Değerlendirmek
Evde Geri Dönüşüm 2: Kola Açma Halkalarını Değerlendirmek
Evde Geri Dönüşüm 1: Poşetleri Değerlendirmek ~Video

Dünya çapında bayanlar tarafından yapılan geri dönüşüm çalışmalarını incelerken 4. konu olarak eski çorapların değerlendirilmesini seçtim. Eski çoraplardan birçok şey yapılabiliyor. Fakat bugün ki konum eski çoraplardan yapılanlar yepyeni muhteşem oyuncaklar! Herşeyin kanserojen malzeme içerdiği günümüzde siz de çocuğunuza hem onun sağlığını düşünerek hem de eski çorapları değerlendirip çöpe atmamak adına böyle bir projeyi hayata geçirebilirsiniz. Aynı oyuncakları eldiven, kazak, süveter, pantolon gibi eskileri değerlendirmek için de yapabilirsiniz.

Geçenki örgü kedicik yazımda bahsettiğim bu araştırmaydı. Ben bu değişik çorap oyuncakları çok sevdim. En kısa zamanda oğlum Eyüp’e birinden dikmek istiyorum.

Çocuklar için çoraptan yapılmış çok şirin kız ve erkek oyuncak bebekler. Fotoğraflara tıklayarak büyütüp detaylı inceleyebilirsiniz.
eski çoraptan oyuncak bebek eski çoraptan zenci oyuncak bebek

Çoraptan yüz kısmı keçe aplike edilerek yapılmış bir kundaklı bebek. Bu bebek Annem’in bize küçükken minik artık çaputlarla yaptığı kundaklı bebekleri hatırlattı. Gerçi onların çok detaylı br yapımı yoktu. Sadece bir minik çaputu başka bir çaputla sarmalamaktı yapılan. Ama bu bebek kadar şirin olurdular.
eski çoraptan zenci oyuncak bebek

Alttaki fotoğraflarda çorap ve eldiven kullanılarak bebek yapılışı anlatılıyor. Eldiven yerine başka bir çorapta kullanılabilir. Gerekli malzemeler: Çorap, eldiven, iğne, elyaf, saç için ipler-dikiş ipi, yapıştırıcı, göz için boncuklar, saçları şekillendirmek ve kesim için makas, tarak.
eldiven ve çoraptan oyuncak bebek yapılışı eldiven ve çoraptan oyuncak bebek yapılışı eldiven ve çoraptan oyuncak bebek yapılışı

Çoraplardan yapılmış çeşitli hayvancıklar; fil, tavuk, kardan adamlar, aslancıklar, iki çoraptan yapılmış dinazor, bebek çorabından yapılmış bebek oyuncağı, balık, farecik, horoz, çorap kuklalar, değişik yaratıklar ve ahtapot.
eski çoraptan oyuncak kuş eski çoraptan oyuncak horoz eski çoraptan oyuncak canavar eski çoraptan oyuncak kardan adam eski çoraptan oyuncak aslan eski çoraptan oyuncak dinazor eski çoraptan oyuncak fil eski çoraptan oyuncaklar eski çoraptan oyuncak horoz çorap kuklalar eski çoraplardan canavarlar/></a> <a href=

Çoraptan oyuncak maymun yapımını alttaki fotoğraflardan öğrenebilirsiniz. Maymun bir çift çoraptan yapılıyo. Bir çorap komple baş ve gövde olarak kullanılıyor. Diğer çorap çifti ise altta gördüğünüz parçalara ayrılıyor. Soldaki parçalar yukarıdan aşağı ağız-burun kısmı, yuvarlak parçalar kulaklar, uzun ince parça kuyruk, kalan diğer iki parça ise kollar olarak değerlendirilmiş.
eski çoraptan maymun yapımı eski çoraptan maymun yapımı eski çoraptan maymun yapımı

Çoraptan -eski kitaplardan alınmış- kedi ve köpek oyuncaklarının yapılışı anlatılmış.
="eski

Fotoğraflar kaynak: flickr

Tagged with 

32 thoughts on “Evde Geri Dönüşüm 4: Eski Çoraplardan Oyuncaklar

  1. muhammeterkam says:

    çokk güzel herkez denemeli

  2. Oyuncaklar güzel ama ben daha farklı bişey yapmak istiyorum kardeşimin doğum günü var hazır almaktansa böyle bişeyin onu daha mutlu ediceğini düşünüyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>