Dünya çapında bayanlar tarafından yapılan geri dönüşüm çalışmalarını incelerken 4. konu olarak eski çorapların değerlendirilmesini seçtim. Eski çoraplardan birçok şey yapılabiliyor. Fakat bugün ki konum eski çoraplardan yapılanlar yepyeni muhteşem oyuncaklar! Herşeyin kanserojen malzeme içerdiği günümüzde siz de çocuğunuza hem onun sağlığını düşünerek hem de eski çorapları değerlendirip çöpe atmamak adına böyle bir projeyi hayata geçirebilirsiniz. Aynı oyuncakları eldiven, kazak, süveter, pantolon gibi eskileri değerlendirmek için de yapabilirsiniz.
Geçenki örgü kedicik yazımda bahsettiğim bu araştırmaydı. Ben bu değişik çorap oyuncakları çok sevdim. En kısa zamanda oğlum Eyüp’e birinden dikmek istiyorum.
Çocuklar için çoraptan yapılmış çok şirin kız ve erkek oyuncak bebekler. Fotoğraflara tıklayarak büyütüp detaylı inceleyebilirsiniz.

Çoraptan yüz kısmı keçe aplike edilerek yapılmış bir kundaklı bebek. Bu bebek Annem’in bize küçükken minik artık çaputlarla yaptığı kundaklı bebekleri hatırlattı. Gerçi onların çok detaylı br yapımı yoktu. Sadece bir minik çaputu başka bir çaputla sarmalamaktı yapılan. Ama bu bebek kadar şirin olurdular.

Alttaki fotoğraflarda çorap ve eldiven kullanılarak bebek yapılışı anlatılıyor. Eldiven yerine başka bir çorapta kullanılabilir. Gerekli malzemeler: Çorap, eldiven, iğne, elyaf, saç için ipler-dikiş ipi, yapıştırıcı, göz için boncuklar, saçları şekillendirmek ve kesim için makas, tarak.

Çoraplardan yapılmış çeşitli hayvancıklar; fil, tavuk, kardan adamlar, aslancıklar, iki çoraptan yapılmış dinazor, bebek çorabından yapılmış bebek oyuncağı, balık, farecik, horoz, çorap kuklalar, değişik yaratıklar ve ahtapot.

Çoraptan oyuncak maymun yapımını alttaki fotoğraflardan öğrenebilirsiniz. Maymun bir çift çoraptan yapılıyo. Bir çorap komple baş ve gövde olarak kullanılıyor. Diğer çorap çifti ise altta gördüğünüz parçalara ayrılıyor. Soldaki parçalar yukarıdan aşağı ağız-burun kısmı, yuvarlak parçalar kulaklar, uzun ince parça kuyruk, kalan diğer iki parça ise kollar olarak değerlendirilmiş.

Çoraptan -eski kitaplardan alınmış- kedi ve köpek oyuncaklarının yapılışı anlatılmış.

Fotoğraflar kaynak: flickr

çok güzel ama yapımı zor kardeşim
çok güzel ya bazıları. o kuş benim teknoloji tasarım dersime yarar. hem de 6. sınıfa gittiğim halde.
ya kardeşim nasıl yapıldığını da yazsaydınız çok güzel olacakmış ama çok tatlı bunlar ya adeta hayvanlar çorabın içine girmiş gibi kardeşim
gzl olmuş ama hangisini secegim karar veremiyorum.bana yardım edin
bence süpperr olmuş bende yapıp teyzemin oğullarına vermek istiyorum yapanların eline sağlık herkese hayırlı günler
çok güzel ya. Türkiyede bunları yapan 60 kişi vardır herhalde. valla bunları yapana helal
süper valla
çoooooooook şirinler yaaa