Gelin Çeyizi Görün!

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Aslında bu konu için çok başlıklar aradım. Değişik atasözleri var çeyizle ilgili. Mesela “kız beşikte, çeyiz sandıkta”. Ya da yeni öğrendiğim “ana gezer, kız gezer bu çeyizi kim düzer” gibi atasözleri var. Fakat bu sözler konuyla pek alakalı olmadığı için, ben de en sonunda gelmek ve gelin kelimelerinin eşsesliliğiyle bulduğum bu başlığı yazdım.

Cumartesi günü Sevgili Münire’nin çeyizini görmeye gittik. Hala daha yaşatılan çok hoş geleneklerden biri gelin çeyizinin evden çıkmadan önce serilip, gösterilmesi. Münire kendi maharetlerinin dışında annesinin Rize’li olmasının avantajını da yakalamış. Rizeliler’in elişlerine, çeyiz işlerine düşkünlüğünü ben de son zamanlarda öğrenmiş bulunmaktayım. Münire’nin annesi de son 6 yıldır iğne oyasını öğrenmiş ve tabiri yerindeyse döktürmüş:) Hani genelde çeyizlerdeki yemenilerde çoğunluka tığ oyaları, birkaç tane de iğne oyası olur ya. Münire’nin çeyizinde tam tersiydi. Çoğunluk iğne oyası, birkaçta tığ oyası. Münire’nin çeyizini fotoğraflarken önce makinemin pilleri bitti, ardından da hafızası doldu. Çekemediğimiz oyalar oldu. Ama söylediklerine göre bunlar sadece annesinin 25 yaşındaki Münire’nin bu yaştan sonra evlenmeyeceğini düşünüp dağıttığı çeyizden artakalanlar:)

İğne oyası Münire’nin çeyizinde belirgin biryere sahipti. Havlu kenarlarında da ağırlık iğne oyasına verilmişti. Bir de yine çok ağır bir çarşaf takımı vardı iğne oyasından.

Ben gördüğüm oyalara isim vermeye çalışırken, sonradan öğrendim ki altta da gördüğünüz çilek oyası ve menekşenin isimlerini tutturmuşum.

İlk oya çilek oyası. Çilek oyasında yanlardaki minik oyacıklardan 2′şer tane konmuş ardından diğer 3′lü çilek yapılmıştı.
strawberry needle oya

İkinci oya menekşe oyası. Menekşelerin arasına da gene çilekteki gibi minik bir oya konmuştu. Menekşeler seyrek yapılmıştı.
violet needle oya

Üçüncü oya kır çiçeği oyası. En çok sevdiğim de bu kır çiçeği oyası oldu. İkili ya da tekli olarak yemeni kenarına ara ara serpiştirilmiş her renkten kır çiçekleri. Hatta bazı ikililer arkalı-önlü yapılmış çok şekerdiler.
wildflower needle oya

Son oya ise mandalina çiçeği oyası. Üç boyutlu bir iğne oyası. Alt taraftaki gerçek mandalina çiçeğine ne kadar benziyor değil mi?
mandarin flower needle oya
mandalina çiçeği

İşte Münire’nin çeyizinden birkaç görüntü paylaştım sizlerle. Önümüzdeki hafta sonu dünya evine girecek olan Münire’ye ömür boyu mutluluklar dilerim..

12 thoughts on “Gelin Çeyizi Görün!

  1. çok güzel olmuş.iyi günlerde kullanmanızı dilerim

  2. Nusefa.. says:

    Yapma yaa.. En kısa zamanda bı gelın ceyızı yayınlımde ceyiz gorun.. iki basortu oyasıyla ceyız sunulmaz….

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>