Çiçek Sepeti Havlu
KardeÅŸim Hacer’le biraraya geldiÄŸimiz zamanlar çok verimli geçiyor. Bu çiçekli sepeti de son biraraya geiÅŸimizde tamamladık. Aslında ÅŸablon olarak aldığım örneÄŸin alttada gördüğünüz gibi bununla pek alakası yok. Sonra sonra çiçekleri ve yaprakları eklerken kendiliÄŸinden ÅŸekil aldı. Sap iÅŸi iÅŸlemek istemediÄŸim için özellikle böyle bir örnek seçtim. Bu havlunun sepetini artık kurdelelerden, sap kısmını ise dantel anglezden ördük. Böylece eÅŸimin yeÄŸenleri için iÅŸlediÄŸim 4. havluyu da bitirmiÅŸ oldum. Kurdele iÅŸleyeceÄŸim son bir havlu kaldı.

Çiçekli sepetin yapım aşamaları:
- Siyah ve kahverengi artık kurdelelerle bir alttan bir üstten geçirerek sepeti elimizde ördük. Şeklini bozmadan yanlarındaki fazlalık kurdeleri altına kıvırıp, fazlalıkları keserek yanlarını diktik. Sonra sepeti havlunun ortasına yerleştirip diktik.
- Dantel anglezden tığla ördüğümüz kordonu sepete sap olacak şekilde yerleştirip havluya diktik. Kordonun örülme şekli için bakınız:Dantel anglez kordonu
- Sepetin şekli hazır olduğu için gerisi daha kolaydı artık. Çiçekleri, tomurcukları ve yaprakları işledik, elde kıvırdığımız gülleri diktik, bazılarının ortasına boncuk işledik. Çiçek ve güllerin yapımlarının çoğunu sitedeki videolu kurdele derslerinden öğrenebilirsiniz. Ortadaki minik pembe boncuklu çiçeği ben uydurdum. Kurdeleyi 4 yapraklı çiçek şeklinde (fiyonk şeklinin 4 kulaklısı gibi) katlayıp, iplikle diktim.
- Sepetin sap kısmına fiyonk şeklinde yaptığımız kurdeleyi diktik.
İşlediğimiz kurdele nakışını alttaki minik fotoda gördüğünüz kurdele işini örnek alarak yaptık.

Ya inanin imrendim keske benimde yakinimda birlikte birseyler yapabilecegim bir kardesim olsa idi ne harika olurdu :) imrendim size yaa Allah bozmasin insallah
Sevgili Saadet hanim bu arada cevabiniza cok teskkurler :)
güzel olmuş
işlerinizi çok bğendik.ellerinize saglık.ancak söz yüzük yastıgının ne işe yaradıgını da merak ettik:d cevaplarsanız seviniriz
fulya merhaba
söz nişan gibi törenlerde, yüzük takılırken yüzükler süslü bir yastığın üzerine konuluyor.
bende yenı basladım ama gul yapamıyorum sımdı karanfıl yapıyorum gul yapımı şeması verırmısınız
cok guzel ama daha acık anlatır mısınız