Ömer’in UÄŸur Böcekli Davetiyesi
Sitede bir süre çocuklarımdan bahsetmeyince sitenin bir rengi eksik kalıyor sanki. Ömer’e geçen hafta öğretmeni davetiye hazırlamasını söylemiÅŸ. Ben genelde yalnız başıma uÄŸraÅŸmaktan sıkılıyorum. Ama kardeÅŸim Hacer’le biraraya geldik mi gürültü-ÅŸamata ortaya güzel birÅŸeyler çıkıyor. Davetiye hazırlaması gereken velilere fikir olması açısından yaptığımız davetiyeyi sizlerle paylaşıyorum.
Önce gidip gerekli fon kağıtlarını getirdim. Kağıtların içerisinde belki birgün deÄŸerlendiririz diye sakladığım renkli ve büyük boy bir çocuk ÅŸenliÄŸi davetiyesi vardı. Ardından Hacer “bu davetiyeyi kesip yapalım” dedi. Davetiyenin kenarlarındaki yazısı olmayan yarım daire ÅŸeklinde 2 kırmızı ve 2 yeÅŸil iri kulakları kestik. Bu arada biz bunlarla uÄŸraşırken Ömer diÄŸer ödevlerini yetiÅŸtirmeye çalışıyor.
Bu kağıtlardan papağan yapalım, yok efendim rüzgar gülü yapalım derken en sonunda uğurböceği yapmaya karar verdik. Böceğin gövdesinde yeşil kağıtları kullandık. İki yarım daireyi birbirine eklemek için elektrik bandı kullandık. Alt ve üst parçaları üstüste koyup deldik ve kırmızı kurdeleyle birbirine bağladık. Kafasını şekillendirip, gözlerini ve beneklerini yapıştırınca ortaya çok sevimli bir uğur böceği çıktı. Hem davetiyenin zarfa da ihtiyacı kalmadı. Uğurböceğinin kanatları zarf görevini gördü. Tabi yaptık-ettik dediğime bakmayın. Çoğu şeyi Hacer halletti, ben genelde ayak işlerini gördüm.
Ben davetiyeyi çok beğendim. Daha önceden bu şekilde hazırlanmış bir davetiye var mıdır bilmiyorum ama üretime geçilebilecek güzel bir tasarım oldu.
- Benzer Yazılar
- kırmızı balık ~Video


bence pek güzel değil bide kaç saat bunlamı uğraşcazz offf
bence güselde yapılşını öğrenebilirmiyiz lütfen:d
teşkür daha kolay şeyler yazsanız iyi olur
orneklerınız cok gusell herkesın bakmasını we gormesını tvsıye ederımm:)
cok harıka orneklerınız herkese tavsıye ederım
bencede çok güzel yapımı çokta zora benzemiyo bende yapmaya çalışıcam inşallah yapabilirim 28 kasımda kızımın doğum günü var
bence çok güzel olmuÅŸ….ellerinizee saÄŸlıkk :)