Ders 9: Kurdele ile Büzgülü Çiçek – Gül Yapım Tekniği ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Kurdele nakışında; kurdele, iğne-iplik yardımıyla büzdürülüp çeşitli çiçekler de yapılıyor. İşte onlardan bir tanesi.
Bu video yabancı bir bayanın Güney Afrika’da çıkarmış olduğu bir dvd’ye ait. Aynı zamanda bayan bir kurdele nakışı kitabının da yazarı. Görüntüler dvd kalitesinde değil ama anlaşılır.
Siz ister çiçek deyin ister gül, bu büzgülü çiçek tekniğinde 7-14 mm kalınlığındaki kurdeleler tercih ediliyor. Aynı teknikle kurdeleyi çok fazla sıkmadan daha açmış şekilde duran çiçekler de yapılıyor. Ayrıca kurdele ile karanfil yapımında da aynı büzdürmeli teknik kullanılıyor.
Videodakileri kısaca özetlemek gerekirse;

  • Kurdeleyi ve iğne-ipliğinizi kumaşın üst kısmına çıkarın. İpi herseferinde çiçeğin iç kısmında tutarak, kurdeleyi alt kısmından iğne-iplikle büzdürün.
  • Diğer yandan çiçeği iple kumaşa tutturun ve kurdeleyi döndürere döndüre ve iple büzdürerek çiçeğinizi tamamlayın.
  • Çiçeğiniz istediğiniz büyüklüğe ulaşınca kurdeleyi kumaşın altına geçirin, çiçeği büzdürdüğünüz ipi çiçeğin ortasından çıkarın.
  • Son olarak çiçeğin ortasına minik bir tomurcuk-tohum işi ya da boncuk işleyerek çiçeğinizi tamamlayın.

Tüm resimli-videolu kurdele nakışı teknikleri için tıklayın.

Tagged with 

7 thoughts on “Ders 9: Kurdele ile Büzgülü Çiçek – Gül Yapım Tekniği ~Video

  1. ya iyi guzel de ben videoları izleyemiyorum.tıklıyorum mavi ekran cıkıyo.yardımcı olur musuunuz?

  2. çok güzel ama videolara ulaşamıyorum

  3. ayşe kotan says:

    ben kurdale nakışı yapmayı hıç bılmıyorum bakıyorum okuyorum ama bılgım olmadıgı için işe yaramıyor hevesımle kalıyorum bızım gıbıler için ögretıcı bır şeyler eklersenız sevınırım

  4. merve gecgel says:

    cok güzel

  5. HİÇ GÜZEL DEĞİL NEDEN VİDEOLARIN SESLERİNİ İNGİLİZCE YAPIYORSUNUZ??????????????????????

  6. merhaba özlem
    Videolar yabancı arkadaşların çektiği videolar. Bizim çektiklerimiz de var tabi. Ama bu kadar çok videoyu çekmeye ömrüm vefa etmez doğrusu:) Bu yüzden onlardan da faydalanıyorum. Sonuçta benim de birçok bilmediğim şey var ve yeni yeni öğreniyorum ve bunları sizlerle paylaşıyorum. Zaten yazıların içinde videoda bahsedilen şeyleri elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum, şüphen olmasın:)

    Bu arada malzemeye gelince çoğunlukla kurdeleleri ölçerek yapmadım nakışlarımı. Aldığım kurdele toplarından kullandım. Bu yüzden kurdele ölçüsü veremedim.

  7. selam.videolarda yapımları anlaşılır fakat türkçe neden degil?birde ilk defa yapacak olanlar malzeme nekadar alacak bilmiyoruz.nekadar malzeme kullandıgınızı anlatımlarınızda belirtirseniz sevinirim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>