Mekik Oyası Nasıl Yapılır? Mekik Oyasından Neler Yapılabilir? ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Siteye dün yorum bırakan okurumuz Sevgili Vasfiye mekik oyasını öğrenmek istediğini söylemiş. Ben de ne zamandır mekikle ilgili bu videoları eklemek istiyordum. Aslında birkaç zaman önce yine site okurlarından bir arkadaş mekik videosu çekip gönderecekti. Herhalde youtube ingilizce olduğu için başaramadı. Kısmet demekki gene yabancı arkadaşların videolarıymış.

Oyalar yapıldığı araca göre 4′e ayrılıyor. Tığ, iğne, firkete ve mekik oyaları. Mekik oyasının yapıldığı 2 çeşit mekik var; plastik mekik ve tahta mekik. Videolara gelince:

  • İlk iki videoda mekik oyasının nasıl yapıldığını, en basit tekniğini öğrenebilirsiniz. Mekiğe ip dolanmasından, nasıl tutulması gerektiği ve basit mekik tekniği detaylı olarak gösteriliyor.
  • Üçüncü videoda mekikle yapabileceğiniz 25 adet motif örneği mevcut.
  • Dördüncü videonun çok ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Çünkü saç lastiklerine yapılmış enfes mekik oyaları var. Bu tip saç lastiklerinin saçta çok hoş bir görüntü oluşturacağı kesin. Ayrıca aynı örnekler kalın kenar oyaları yapılmak istenen yerlerde de kullanılabilir.
  • Beşinci videoda ise gene mekikle yapabileceğiniz yuvarlak örtüler, kelebekler, çiçekler, kitap ayraçları, motifler, çiçekler, kenar oyaları ve cüzdan örneklerini bulabilirsiniz.

Tagged with 

29 thoughts on “Mekik Oyası Nasıl Yapılır? Mekik Oyasından Neler Yapılabilir? ~Video

  1. mekik oyaşından papatya ve çiçek yapımı nasıl oluyor bana anlatabilecek varmı var videosu olan varmı

  2. niye kemik mekik bulamıyoruz………

  3. merhaba ben mekik oyası öğrendim ama kemik mekik yada düzgün bir mekik bulamıyorum kayserinin hiçbir yerinde yok plastik mekikle yapıyorum zor oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

  4. siz bunlara mekikmi diyosunuz bunlar ne ya

  5. bilmediğim bir mekik oyası vardı , fakat vidoyu izleyemiyorum ,yardımcı olurmusunuz

  6. arkadaşlar ben mekik öğrendim fakat eski kemik mekiklerden veya kaliteli bir mekik aleti arıyorum fakat piyasada plastik gayet adileri var. Ben nerelerden bulabilirim bilgisi olan varmı? Yabancı sitelerde çok güzel modelli olanlar var ama güvenip spariş edemiyorum türkiyede yok mu acaba en azından adres verirseniz spariş ederim… teşekkürler…

  7. lütfen mekik oyası videolarını nasıl izleyeceğim hakkında yardımcı olurmusunuz?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>