Örgü #5: İlmek Arttırma Nasıl Yapılır? ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Örgü öğrenmek isteyen arkadaşlar bu video sayesinde örgüde ilmek arttırmanın nasıl yapıldığını öğrenebilir. İlmek arttırma 3 şekilde yapılıyor:

  • Bir ilmek hem önden hem arkadan örülür.
  • İlmeklerin arasından örülür. (görünmez)
  • Bir de ters örülür gibi yapılıp şişe ip dolanır. Böylece örgü delikli bir görünüm kazanır. Bu şekle ajur deniyor. Daha önce ajurun ne olduğunun soran okurlar bu videodan ajurun nasıl yapıldığını öğrenebilirler.

Havalar birden serinleyince ortalık gribal enfeksiyonlardan geçilmez oldu. Birkaç gündür Ömer ile Eyüp hastaydı. Şimdi de bana bulaştırdılar, gözlerimi ovuşturup-hapşırıp duruyorum. Bundan sonra havalar serin, örgü modellerine ağırlık versem iyi olacak galiba. Örgü öğrenmek isteyen arkadaşlar da siteye eklediğim videoları seyrederek epeyi ilerleme kaydedebilirler, tıpkı benim gibi :) Fakat solaksanız tabi bu videolar hiç işinize yaramayacak.
Şimdiye kadar sitede bahsi geçen örgü videolarını sıralarsam:

Örgü #4: İlmek Azaltma-Kesme Nasıl Yapılır? ~Video
Örgü #3: Lastik Örgü Nasıl Örülür? ~Video
Örgü #2: Örgü Nasıl Bitirilir-Kesilir? ~Video
Örgü #1: Nasıl Başlanır? İlmek Nasıl Alınır? Düz Örgü-Ters Örgü (Haraşo) Nasıl örülür? ~Video
ilmek arttırmalı örgü bebek hırkası ilmek arttırmalı örgü fırfırlı atkı
Öğrendiğimiz bu tekniklerle üstteki bu şirin bebek hırkasını-kimonosunu örebiliriz. Ön kısım iki parça, arka kısımı tek parça halinde örülüp, birbirine dikilir. Ön kısmın yaka oyuntusunda ilmekler azaltılıp, kolu örerken arttırılır. Kendiniz için birşey örmek isterseniz üstte gördüğünüz kıvırcık atkıyı da örebilirsiniz. Atkıyı boyuna başlanıp her sırada arttırılır. Tabi boyuna örüleceği için uzun misinalı şişlerle yapılabilir ancak.

Tagged with 

2 thoughts on “Örgü #5: İlmek Arttırma Nasıl Yapılır? ~Video

  1. İğne oyasını merak ederek örnekler yapmaya çalışıyorum.İnternetten yeteri kadar bilgi bulamadım . sadece nasıl ilmek atıldığı mevcut.İğne oyasında artırma ve eksiltme nasıl yapılır.Bilgi verirseniz veya sitenizde yayınlarsanız memnun olurum.Şimdiden Teşekkür ederim.

  2. valla adamın hiç işi yokmuş örgünün video sunu çekmiş allah sabır versin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>