Örgü #4: İlmek Azaltma-Kesme Nasıl Yapılır? ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

Bu videoyu izleyerek örgüde ilmek azaltmanın-kesmenin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Kesme-ilmek azaltma genellikle kazak, hırka,süveter, yelek gibi örgülerin kol ve yaka kesimlerinde kullanılıyor.
Kısaca özetlemek gerekirse kesmenin 2 şekilde olduğu gösteriliyor.

  • İlki 2 ilmek birlikte örülür.
  • Diğerinde ise iki ilmek örülüp biri diğerinin üzerinden kaydırılır.

5 thoughts on “Örgü #4: İlmek Azaltma-Kesme Nasıl Yapılır? ~Video

  1. Bu bir kazak orgusunun açıklaması ve Ben on tarafı lastik kısmını omdukten sonra sekiz sıra düz orup bi sekiz sıra daha orup iki ilmekten bi ilmek çıkardım kesme işlemi yaptım yani bunu dört kez uyguladık her sekiz sıra düz orguden sonra ve sonrasında on sıra orup bi artırdık bu da dört kez uyguladık kol kesimie gelince kafam karıştı bi de anlamadım siz benim anlayabileceim şekilde anlatabilir misiniz örgü öğrenmeye çalışıyorum şimdiden tesekkurler

    Modelin Yapılışı
    ÖN :
    86 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 3 cm örüldükten sonra düz örgüye geçilecek. Yanlardan 2 ilmek içerden her 8 sırada bir dört kere 1’er ilmek kesilip daha sonra her 10 sırada bir dört kere 1’er ilmek artış yapılacak. Beden boyu 34 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 3’er ilmek kesildikten sonra ön yaka oyuntusuna ve kol evi iç kesimlerine başlanacak. Yakada 1 ilmek içerden iki kere 1’er ilmek, bir kere 2’li ilmek şeklinde toplam 28 ilmek kesilirken, bu arada kol evi kesimleri 3 ilmek içerden kesimler üst üste iki kere 1’er ilmek gidiş geliş yapıldıktan sonra yine üst üste iki kere 1’er ilmek şeklinde toplam 12 adet iç kesim yapılacak. Kol evi ve yaka içi kesimleri bittiğinde tepelerde kalan 2’şer ilmekler de kesilerek ön parça bitirilecek.
    ARKA :
    86 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 3 cm örüldükten sonra düz örgüye geçilecek. Ön parçada kol evi oyuntusuna kadar yapı- lan bütün işlemler arka parçada da tekrarlanacak. Beden boyu 34 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 3’er ilmek kesildikten sonra kol evi iç kesimlerine başlanacak. Yanlardan 3 ilmek içerden kesimler üst üste iki kere 1’er ilmek gidiş geliş yapıldıktan sonra yine üst üste iki kere 1’er ilmek şeklinde toplam on altı kere iç kesim yapılacak. Arkada 14 kesim olduğunda arka yaka ortasından 20 ilmek yanlardan bir kere 8, bir kere 6 ilmek kesim yapılırken yandaki iç kesimlere devam edilerek arka parça bitirilecek.
    KOL :
    50 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 7 cm örülecek. Lastik üstünde düz örgüye geçtikten sonra yanlardan 2 ilmek içerden her 12 sırada bir üç kere 1’er ilmek artış yapılacak. Kol boyu 23 cm’de yanlardan 3’er ilmek kesildikten sonra bedenlerdeki gibi 3 ilmek içerden 12 içli kesim yapıldıktan sonra, bir taraftan içli kesimlere devam edilirken diğer taraftan bir kere 14, altı kerede 1’er ilmek kesilerek son kalan 2 ilmek kesilip kol bitirilecek.
    YAKA LASTİĞİ :
    20 ilmek başlanacak. İlmekler başlara 3 düz gelecek şekilde aralar 2 düz 2 ters şeklinde dizilip 95 cm uzunluğunda örülecek. Bu bandın bir kısmı beden üzerine gelecek şekilde yaka etrafına dikilecek.

  2. sebile öztürk says:

    ben bir hırka örüyorum ama kol kısımlarını nasıl eksiltebilirim bilmiyorum ilk örgüm bu daha.. ve önünü arkasını kollarını ördüm fakat kol altında hepsini bıraktım şimdi nasıl eksilterek kol şeklini vericeğimi bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz:(

  3. Merhaba İlknur siteme hoşgeldin
    Videoların işe yaramasına çok sevindim doğrusu:)
    Reglan kolu anneme sormam lazım. Sorup öğrenir yazarım.

  4. reglan kolun nasıl yapılcagınıda anlatırmısınıs:)
    çok makbule geçer şimdikten teşekkürederim.

  5. merhabalar
    vallahı vidiolar o kadar bet öğreticiki bayıldım.Eşime hırka örüordum acemıyım ilmek nasıl arttırcağımı bılmıordum ama artık biliyorum:) sayenızde teşekküretmek için birşeyler yazmak istedim.

    iyi çalışmalar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>