Dantel Motifli Şal

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

motifli sal sal motif

Şal ile dantel sitede en çok aranılanlardan olunca bu postada biraraya geldiler. Şal Erzurum’lu komşuma, eşinin sınıfındaki bir talebe tarafından örülüp hediye edilmiş. İginçtir sitedeki diğer oklava örgüsü şal da öğretmene hediye edilmek üzere örülmüştü. Şu dünyada öğretmen olmak varmış:)

Şala 2 motifle başlanmış, her sırada motif sayısı 2 arttırılıp, toplam 14 sıra olarak örülmüş. Hesaplarıma göre bu şalda (ben de fotoğrafa bakıp hesapladım) 2+2×2+2×3+2×4+…..+2×14= 210 adet motif örülmüş. Ve son olarak püsküller takılmış.

Gerçekten çok sabır işi bu şal. 210 motif dile kolay, her babayiğidin harcı değil. Gerçi ben de birara böyle bir rekor denemesinde bulunmuştum. Bulduğumuz oda takımı örneğinin ortası hariç heryeri motifti. Ben de orta kısmını beğenmeyip, orayı da motiflerle öreyim dedim, çok işgüzarım ya:). Bir de motifler çok minikti. Bir örtü galiba 49 motiften oluşuyordu ve 6 tane örtü yapmıştım. Bitirene kadar akla karayı seçmiştim. Bir de uzun zamanda ördüğüm için motifleri irili ufaklı olmuş, içime sinmemişti. Anneme:

-Anne yaa bu motifler hiç güzel olmadı, biri küçük, biri büyük.

Annem de acele acele:

-Sen ör kızım ör, onlar yıkandı mı hepsi bir boya gelir, demişti.

Gerçi hiçte öyle olmadı. Ama annem öyle söylemeseydi belki hala daha köşeleri bekliyor olacaktı motifli takım. Bazen düşünüyorum da Annemden öğreneceğim daha ne kadar çok şey var.. 

Sitede bulabileceğiniz diğer dantel motifli örnekleri de ekliyorum. Aslında motiflerle yapılabilecekler hayallerle sınırlı. Sonuçta her örnek halkın içinden geliyor, her örnek birisinin hayal gücünün eseri. Aşağıdaki motifli örneklerin motiflerini çeşitli şekillerde uygulayarak oda takımı, şal, gene motifleri birleştirerek yapılan havlu kenarı, vitrin danteli, dantel motifli bebek yeleği, masa örtüsü, fiskos, şömentabl, bohça, tığ işi örgüler, motifli örtüler yapabilirsiniz.

Laleli Nakış & Dantel

Motifli Danteller

incili bohça – güllü bohça

limoni havlu kenarı

çark salon takımı – masa örtüsü

çiçekli şal

motifli kolay vitrin takımı

güpür+dantel=örtü

kırkayak fiskos

e.g. 7: bahar dalı havlu kenarı

pıtrak dantel vitrin örtüsü

yavruağzı yelek

13 thoughts on “Dantel Motifli Şal

  1. yeni örnekleriniz yokmu yatak odası örnekleri istiyoruz

  2. mustafa says:

    beyendik.daha fazla örnek isteriz.

  3. nazlı-77 says:

    daha çok örnek istiyoruzzzz

  4. nazlı-77 says:

    çok güzeller

  5. bana yardım edermisiniz benim siyah renkte etegim var ve aşşa tarafına çamaşur suyu dökülmüş bende üstünü nasıl kaptacam diye düşünüyorum sizce ne yapcsam lütfen cevap

  6. TUĞBANUR says:

    bunlar çok güzel benim çeyizimede yapın

  7. çok güzel motifler var çokkk beğendimmm

  8. pardon yanlış yazmışım

  9. ç0okkkkkkkkkkkk güzekllllllllllll

  10. eMakale.com says:

    Merhaba,
    Sitenizi yeni keşfettim ve çok beğendiğimi belirtmek istedim.
    Tebrikler..
    Bana da beklerim..:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>