Annemin Örgü Lizözü

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

lizöz lizöz detay1

Uzun ve geniş olduğu için bu örgü lizözü kadraja sığdırmam epeyi zor oldu. Annem bu lizözü kendisi için örmüş, ama benim de giymem kısmet oldu. Doğumdan sonra gelen misafirleri bu hırkayı giyerek karşılamak ayrı bir güzellik. Lizöz lohusaların üşütmemek için giyindiği bir tür bol hırka demek. Neden hırka denmemişte lizöz denmiş onu ben de bilmiyorum doğrusu. Lizöz kelimesi Fransızca “liseuse” kelimesinden geliyormuş.

Yapılışına gelince; bu lizöz yakadan başlanarak örülüyor. Lizözde kullanılan örnek nohut örneğiymiş. Anneme nasıl yapıldığını sorunca: “27 sene oldu kızım nasıl hatırlayayım?” cevabını aldım. Ben de nohut örneğinin yapılışını internetten araştırdım, şöyle bir açıklayıcı yazı ile karşılaştım.

  • 3 ilmekten 1.ilmeği ters örün.
  • 2. ilmeğin içinden 3 ilmek çıkartın.
  • 3. ilmeği yine ters örün, sonra bir tane arttırın.
  • Diğer tarafa geçince kenardan yine 1 ilmek arttırın. Bu sıranın tamamını ters olarak örün.

Kol, yaka ve ön kısım için çektiğim detaylı fotoğrafları da inceleyerek lizözün yapım şekli hakkında daha fazla fikir edinebilirsiniz. Nohut örgüsü alıntı için bakınız.

lizöz3 lizöz2

4 thoughts on “Annemin Örgü Lizözü

  1. slm ben senem tanısmak isteyenler buyursun ben suan burdayım ….:)

  2. yaaaa canım işte böyle ben selin tanışalım

  3. çok güzel.benimde var.allah rahmet eylesin babbaanneciğim örmüştü.ama ağustosta doğum yapınca giymek kısmet olmadı..

  4. Hülya Tüfekçi says:

    Merhaba ;
    Siten hayırlı olsun
    Allah(c.c.) başarını daim eylesin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>