Bebek Hediyesi 1: Rokokolu Yelek

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

rokokolu bebek yeleği

Hazır oğlum Eyüp yeni doğmuşken ben de fırsattan istifade Eyüp’e ve zamanında Ömer’e gelen elişi hediyeleri bu başlık altında toplamak istiyorum. Böylece  hem bana hatıra kalır hem de bebek hediyeleri hazırlamak isteyenlere bir fikir olur diye. Benim için her zaman el emeği verilmiş ürünler daha kıymetli. Emek verilen şeyler kıyılıpta atılamıyor, kalıcı oluyor. Tüketim toplumu haline getirildiğimiz şu zamanda bile hala daha elişlerine kıymet veren birilerinin olduğunu bilmek çok sevindirici. Bu bağlamda aklıma şimdi bir hikaye geldi.

Gencin birisine babası çalışıp para kazanması gerektiğini söyler. Ve genç ertesi gün annesinden aldığı elindeki 5 ytl ile babasının yanına gelir. Baba parayı alıp “bunu sen kazanmamışsın!” deyip pencereden fırlatır. Aynı olay birkaç gün üstüste tekrarlanınca, genç bu sefer gerçekten kazandığı 5 ytl’yi babasına verir. Baba parayı alıp gene “bunu sen kazanmamışsın” der ve tam pencereden fırlatacağı sırada genç “hayır baba o parayı ben kazandım” deyip babasını tutmaya çalışır. Baba ise durumu anlayıp “tamam işte şimdi bunu sen kazanmışsın!” der.

Emek verilen şeyler işte böyle kıymetli oluyor. Çok eskiyen kazakların bile ipleri sökülüp başka bir elişinde kullanılır ama atılmazdı önceden. Şimdi ise öyle kullan-at mantığında bir dünyadayız ki, korkarım pek yakın bir zaman sonra yıkama derdi olmasın diye bir kere giyilip atılabilen kıyafetler bile çıkabilir.

Neyse konuyu küresel ısınmaya getirip tabloyu daha da karartmadan gelelim yeleğin hikayesine. Üstündeki çiçeklerle pek erkek yeleği gibi durmasa da :) bebeklere çok yakışan bir model. Belden oturtmalı gibi duruyor bebeklerin üstünde. Yeleği Ömer’e Fatma Ablam hediye etmişti. Anladığım kadarıyla anlatmam gerekirse:

  • Ön kısım için 35′er, arka için 70 ilmek haroşa ile, ya da bir başka deyişle ters örerek başlayın. 37 sıra yapın.
  • Üst kısım için ön ve arka parçalarda aynı şekilde 62 sıra lastik örün. Kol kısmından 5 haroşa (ters) arttırıp devam edin.
  • Yaka oyuntusu için ön parçalarda 50. sıradan itibaren 1′er ilmek kesin.
  • Ördüğünüz ön ve arka kısımları birbirine dikin.
  • Yeleğin yaka, ön ve alt kenarlarına tığ ile 3′er birit yaparak, kenar oyasını geçin.
  • Yaka kısmında kenar oyasını yaptığınız deliklerden -bir boş bir dolu- 2 kat ip geçirip, uçlarına tığ ile çiçek örün.
  • Son olarak pembe mavi ve sarı ipliklerle rokoko tekniğiyle çiçekler işleyin. Rokoko tekniğinin yapılışını görmek için tıklayın. Yaprakları işlemek için zincir işi tekniğini kullanın.

Tagged with 

4 thoughts on “Bebek Hediyesi 1: Rokokolu Yelek

  1. MERHABA SAADET SİTENE YENİ GÖZ ATIYORUM,ÖRNEKLERİN ÇOK GÜZEL

  2. Berrince says:

    Dünya Kadınlar Günün kutlu olsun.
    Sevgiler,

  3. çok güzel iyi günlerde kullanın

  4. bütün örneklerinize şimdi gözattım hepsinide çok beğendim ellerinize sağlık ama ben boncuklarla işlenmiş örtülerle ilgileniyorum.İğne oyası ve danteli de ilgimi çekenler arasında bunlarada ağırlık verirseniz çok sevinirim.Çünkü sitenizi sık kullanılanlara ekledim. bundan onra sürekli takip edip yeni birşeyler var mı diye bakıcam hoşça kalın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>